Tilsætning af lakridsrod

Besvar
Solinvictus
Indlæg: 8
Tilmeldt: 17. dec 2017, 17:39

Tilsætning af lakridsrod

Indlæg af Solinvictus »

Jeg skal til at lave en belgisk stout, hvor jeg gerne vil have lidt lakridssmag indover.
Jeg tænker ca. 50 g knust lakridsrod til 25 liter.
Men hvornår ville i tilsætte lakridsen? Under mæskningen eller kogningen?
Brygfar
Indlæg: 30
Tilmeldt: 3. jan 2018, 14:38
Geografisk sted: København SV

Re: Tilsætning af lakridsrod

Indlæg af Brygfar »

Det lyder spændende! Har ingen personlige erfaringer, men ville putte lakridsrodspulver i vand smage, koge og smage igen. Hvis smagen "koges" tynd, eller der kommer bismag, ville jeg fryse eller neutral-spiritus-lage og tilsætte efter endt fermentering.... Eller vente til der kommer svar fra en, som ved det ;)
Flyball
Indlæg: 66
Tilmeldt: 8. mar 2018, 08:03
Geografisk sted: 4690

Re: Tilsætning af lakridsrod

Indlæg af Flyball »

Jeg bruger de hele lakridsrødder, bare flækket før de tilsættes. De får lov til at koge med de sidste 15 minutter. Det giver en fin smagstone uden at være for meget. Men smag er jo forskellig, så prøv dig frem og find din egen løsning :)
Solinvictus skrev:Jeg skal til at lave en belgisk stout, hvor jeg gerne vil have lidt lakridssmag indover.
Jeg tænker ca. 50 g knust lakridsrod til 25 liter.
Men hvornår ville i tilsætte lakridsen? Under mæskningen eller kogningen?
TB
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Tilsætning af lakridsrod

Indlæg af fjorgensen »

Solinvictus skrev:Jeg skal til at lave en belgisk stout, hvor jeg gerne vil have lidt lakridssmag indover.
Jeg tænker ca. 50 g knust lakridsrod til 25 liter.
Men hvornår ville i tilsætte lakridsen? Under mæskningen eller kogningen?
Jeg bruger 60 gram knust lakridsrod i 25 ltr Porter. Har kogt det sammen med humlen i en time og jeg har kommet det i mæsken hvor det så også har ligget en times tid. Det giver en fin antydning af lakrids i øllet, men jeg har ikke bemærket nogen forskel imellem koge eller mæske.
keep it simple !
Solinvictus
Indlæg: 8
Tilmeldt: 17. dec 2017, 17:39

Re: Tilsætning af lakridsrod

Indlæg af Solinvictus »

Tak for jeres svar.
Jeg prøver i første omgang at koge det med urten.
morfmir
Indlæg: 676
Tilmeldt: 16. dec 2008, 22:55
Geografisk sted: Mørkøv

Re: Tilsætning af lakridsrod

Indlæg af morfmir »

overvej om du hellere skal bruge ren rå lakrids. Jeg syntes lakridsrod har en tendens til at smage af jord når det kommes i øl.

Men smag dig frem, måske er dine præferencer anderledes end mine.

/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"