Tørgær rehydreres w34/70

Besvar
MadsAhues
Indlæg: 26
Tilmeldt: 29. nov 2017, 11:51

Tørgær rehydreres w34/70

Indlæg af MadsAhues »

Hej eksperter
Jeg skal til at brygge min største omgang undergæret pils med w34/70 og vil denne gang gerne rehydrere mit tørgær, men der er noget der undre mig.
Over alt står der at vandet hvor jeg rehydrere skal være ca 30 grader varmt. Kan det passe??
w34/70 gære jeg ved 8-10 grader og det kan da umuligt være godt for gæren at blive udsat for et så stort temperatur chok.
Har også læst at temperatur chok gør at gæren begynner at ændres sig for at passe til de "nye" levevilkår.

Hvad siger i?
Brugeravatar
k.larsen
Indlæg: 710
Tilmeldt: 29. sep 2008, 19:47
Geografisk sted: nr.snede

Re: Tørgær rehydreres w34/70

Indlæg af k.larsen »

Jeg ville rehydrere ved stuetemperatur - både for vand og tørgær.
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Tørgær rehydreres w34/70

Indlæg af Borg »

MadsAhues skrev:Hej eksperter
Jeg skal til at brygge min største omgang undergæret pils med w34/70 og vil denne gang gerne rehydrere mit tørgær, men der er noget der undre mig.
Over alt står der at vandet hvor jeg rehydrere skal være ca 30 grader varmt. Kan det passe??
w34/70 gære jeg ved 8-10 grader og det kan da umuligt være godt for gæren at blive udsat for et så stort temperatur chok.
Har også læst at temperatur chok gør at gæren begynner at ændres sig for at passe til de "nye" levevilkår.

Hvad siger i?
Det er helt korrekt, at tørgær rehydreres ved 26-30 grader. Gærcellerne skal netop ved rehydreringen have denne temperatur. Lad tørgæren få rumtemperatur før den drysses i vandet. Så får den ikke chock hér.

Når den så er rehydreret, skal dens temperatur sænkes til pitchingtemperatur før den pitches.
Det kan gøres ved længere tids rolig nedkøling, eller det kan gøres (nemmere) ved over 3-4 gange at tilsætte noget nedkølet urt, indtil temperaturen er inden for et par grader af pitchingtemperaturen. Så får den heller ikke chock hér.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Thomse
Indlæg: 163
Tilmeldt: 17. jun 2014, 19:33
Geografisk sted: Karrebæksminde

Re: Tørgær rehydreres w34/70

Indlæg af Thomse »

Denne gær er min favorit lager gær.Jeg rehydrerer også ved stue temperatur.Og sænker så temperaturen med ca 1 grad i minuttet til pitch temperatur. Jeg har en lag tid på ca 15-20 timer.
Den sidste pilsner jeg bryggede gærede ved 8.9 grader som vist er min temperaturen for denne gær.Men jeg har tænkt på om den mon er muligt og gære ved endnu lavere temperatur, selfølgelig med fare for at gæren går helt i stå / dvale og aldrig kommer igang igen.
Er der nogen som har erfaring med lavere gærings temperatur ???
MadsAhues
Indlæg: 26
Tilmeldt: 29. nov 2017, 11:51

Re: Tørgær rehydreres w34/70

Indlæg af MadsAhues »

Mange tak for alle jeres svar det hjalp meget.
Jeg er ret sikker på at w34/70 sagtens kan klare 7gader også, men du skal nok brugen en del gær.

Mads
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"