Klart eller uklart øl

Besvar
Efel
Indlæg: 31
Tilmeldt: 4. mar 2018, 09:40
Geografisk sted: Ringsted

Klart eller uklart øl

Indlæg af Efel »

Kan nogle af jer erfarne bryggere forklare mig, en novice hvorfor min IPA synes at blive uklar ved nedkøling. I søndags prøvede jeg den første af dette bryg. Den var kun i køleskab en times tid og var helt klar ved servering og smagte skønt. I går skulle jeg så smage sammen med min medbrygger. Her havde flasken være på køl et døgn. Den var nu ganske uklar, men smagte også fint. Først tænkte jeg at det kunne være på grund af infektion i flasken. Jeg tog en ny flaske der var helt klar og gennemskinnelig og satte på køl. Da jeg tog den ud i dag for at nyde den så jeg at den slet ikke var gennemskinnelig og det er altså ikke fordi den har været rystet eller på grund af dug på flasken. Egentlig troede jeg at øllet blev klarere ved afkøling? Men det virker altså stik modsat. Forklaring modtages med tak.
Erik Feldager
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Klart eller uklart øl

Indlæg af admin »

Det er chill haze, bruger du klaringsmiddel ?

Sendt fra min SM-G900F med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Efel
Indlæg: 31
Tilmeldt: 4. mar 2018, 09:40
Geografisk sted: Ringsted

Re: Klart eller uklart øl

Indlæg af Efel »

Det er en moonraker IPA. Den er klaret medprotafloc som var med kittet.
kbh36
Indlæg: 377
Tilmeldt: 27. dec 2014, 19:43
Geografisk sted: 4060 Kr. Såby

Re: Klart eller uklart øl

Indlæg af kbh36 »

/Klaus
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Efel
Indlæg: 31
Tilmeldt: 4. mar 2018, 09:40
Geografisk sted: Ringsted

Re: Klart eller uklart øl

Indlæg af Efel »

Tak for inputs. Har læst og googlet.. Er nu beroliget. I øvrigt smager øllet jo skønt, så vi lukker øjnene og nyder det. ;-)
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"