Rehydrering

Besvar
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Rehydrering

Indlæg af søreno »

Spændende blogindlæg. Man skal lige læse forbi alle lovprisningerne af tørgær før man kommer til pointen. Fermentis mener tilsyneladende ikke at rehydrering er nødvendigt.
https://fermentis.com/news-from-ferment ... -pitching/" onclick="window.open(this.href);return false;

Da lallemand holdt oplæg for øldommerforeningen for et års tid siden, mener jeg at huske, at deres gæringeniør var overrasket over at høre, at rehydrering er så udbredt blandt håndbryggere.

Jeg bruger sjældent tørgær, så jeg har ikke en fornemmelse af, om jeg kan mærke forskel. Jeg plejer at rehydrere, men det kan da smutte engang imellem.

Vh Søren

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Allan N
Indlæg: 24
Tilmeldt: 25. jul 2017, 10:11
Geografisk sted: Husum

Re: Rehydrering

Indlæg af Allan N »

Passer meget godt med David Heath's video fra maj i år.
https://www.youtube.com/watch?v=JInakA5L864

Den der med en 1/3 urt, gær, så resterende urt havde jeg ikke hørt før.
Som så meget andet i vores vidunderlige hobby, går tro/overtro/rygter/og gammel vane hånd i hånd. Må indrømme at jeg nok er en i blandt dem der forsætter med rehydrering i vand i nogen tid endnu.
clucking
Indlæg: 166
Tilmeldt: 29. mar 2008, 19:50

Re: Rehydrering

Indlæg af clucking »

Interessant. Tak fordi du delte.
Brugeravatar
KimJohansen
Indlæg: 585
Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
Geografisk sted: Frederiksberg
Kontakt:

Re: Rehydrering

Indlæg af KimJohansen »

Det har firmaet selv meldt ud de seneste år og når jeg refereret til det, sammenholdt med egne erfaringer, er der blevet ladet hånt om det og skrevet om 50% døde celler. Jeg fortsætter gladeligt med direct pitching :-)
Senest rettet af KimJohansen 14. jun 2018, 11:48, rettet i alt 1 gang.
Thomse
Indlæg: 163
Tilmeldt: 17. jun 2014, 19:33
Geografisk sted: Karrebæksminde

Re: Rehydrering

Indlæg af Thomse »

Kim hvornår pitscher du så gæren i f.eks en lager/pilsner.???
Brugeravatar
KimJohansen
Indlæg: 585
Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
Geografisk sted: Frederiksberg
Kontakt:

Re: Rehydrering

Indlæg af KimJohansen »

Når urten er på tank.
jandk
Indlæg: 155
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Rehydrering

Indlæg af jandk »

Jeg plejer at piske godt med ilt ind i urten, når den er kommet på gærtank.
Derefter fordeler jeg gæren jævnt ovenpå det lag skum der dannes.
Efter 10 min. bliver tanken rystet godt igennem igen og så får den lov til at stå.
Jeg har aldrig oplevet problemer med tørgær, selv ikke med high-gravity øl.
Knet
Indlæg: 497
Tilmeldt: 16. okt 2017, 18:58
Geografisk sted: Ballerup

Re: Rehydrering

Indlæg af Knet »

Jeg stikker den bare så lille en dråbe olivenolie som muligt og sprinkler derefter tørgær direkte i. Har aldrig rehydreret eller iltet andet end den smule der sker, når jeg tapper fra gryde til spand, gennem en stænksi, som jeg bruger for at filtrere proteiner (efter hurtig chillernedkøling) og humlepellets fra. Der er voldsom fest i spanden dagen efter.
kbaggen
Indlæg: 448
Tilmeldt: 9. nov 2007, 21:09

Re: Rehydrering

Indlæg af kbaggen »

Interesant......Takker!
KBN

http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
ChristianDP
Indlæg: 53
Tilmeldt: 15. dec 2017, 12:02

Re: Rehydrering

Indlæg af ChristianDP »

Knet skrev:Jeg stikker den bare så lille en dråbe olivenolie som muligt og sprinkler derefter tørgær direkte i.
Olivenolie? I urten? Hvorfor?
Brugeravatar
ThomasM
Indlæg: 200
Tilmeldt: 5. feb 2014, 19:09
Geografisk sted: Nordjylland, ulsted

Re: Rehydrering

Indlæg af ThomasM »

ChristianDP skrev:
Knet skrev:Jeg stikker den bare så lille en dråbe olivenolie som muligt og sprinkler derefter tørgær direkte i.
Olivenolie? I urten? Hvorfor?
Prøve og læse det her

http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... 8e#p111390" onclick="window.open(this.href);return false;
/Thomas
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"