Rehydrering

Rehydrering

Indlægaf søreno » 14. jun 2018, 07:35

Spændende blogindlæg. Man skal lige læse forbi alle lovprisningerne af tørgær før man kommer til pointen. Fermentis mener tilsyneladende ikke at rehydrering er nødvendigt.
https://fermentis.com/news-from-ferment ... -pitching/

Da lallemand holdt oplæg for øldommerforeningen for et års tid siden, mener jeg at huske, at deres gæringeniør var overrasket over at høre, at rehydrering er så udbredt blandt håndbryggere.

Jeg bruger sjældent tørgær, så jeg har ikke en fornemmelse af, om jeg kan mærke forskel. Jeg plejer at rehydrere, men det kan da smutte engang imellem.

Vh Søren

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
søreno
 
Indlæg: 1687
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Rehydrering

Indlægaf Allan N » 14. jun 2018, 08:01

Passer meget godt med David Heath's video fra maj i år.
https://www.youtube.com/watch?v=JInakA5L864

Den der med en 1/3 urt, gær, så resterende urt havde jeg ikke hørt før.
Som så meget andet i vores vidunderlige hobby, går tro/overtro/rygter/og gammel vane hånd i hånd. Må indrømme at jeg nok er en i blandt dem der forsætter med rehydrering i vand i nogen tid endnu.
Allan N
 
Indlæg: 15
Tilmeldt: 25. jul 2017, 10:11
Geografisk sted: Husum

Re: Rehydrering

Indlægaf clucking » 14. jun 2018, 09:37

Interessant. Tak fordi du delte.
clucking
 
Indlæg: 42
Tilmeldt: 29. mar 2008, 19:50

Re: Rehydrering

Indlægaf KimJohansen » 14. jun 2018, 09:47

Det har firmaet selv meldt ud de seneste år og når jeg refereret til det, sammenholdt med egne erfaringer, er der blevet ladet hånt om det og skrevet om 50% døde celler. Jeg fortsætter gladeligt med direct pitching :-)
Senest rettet af KimJohansen 14. jun 2018, 11:48, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
KimJohansen
 
Indlæg: 584
Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
Geografisk sted: Frederiksberg

Re: Rehydrering

Indlægaf Thomse » 14. jun 2018, 09:51

Kim hvornår pitscher du så gæren i f.eks en lager/pilsner.???
Thomse
 
Indlæg: 142
Tilmeldt: 17. jun 2014, 19:33
Geografisk sted: Karrebæksminde

Re: Rehydrering

Indlægaf KimJohansen » 14. jun 2018, 10:08

Når urten er på tank.
Brugeravatar
KimJohansen
 
Indlæg: 584
Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
Geografisk sted: Frederiksberg

Re: Rehydrering

Indlægaf jandk » 14. jun 2018, 13:43

Jeg plejer at piske godt med ilt ind i urten, når den er kommet på gærtank.
Derefter fordeler jeg gæren jævnt ovenpå det lag skum der dannes.
Efter 10 min. bliver tanken rystet godt igennem igen og så får den lov til at stå.
Jeg har aldrig oplevet problemer med tørgær, selv ikke med high-gravity øl.
jandk
 
Indlæg: 77
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Rehydrering

Indlægaf Knet » 14. jun 2018, 17:45

Jeg stikker den bare så lille en dråbe olivenolie som muligt og sprinkler derefter tørgær direkte i. Har aldrig rehydreret eller iltet andet end den smule der sker, når jeg tapper fra gryde til spand, gennem en stænksi, som jeg bruger for at filtrere proteiner (efter hurtig chillernedkøling) og humlepellets fra. Der er voldsom fest i spanden dagen efter.
Knet
 
Indlæg: 165
Tilmeldt: 16. okt 2017, 18:58
Geografisk sted: Ballerup

Re: Rehydrering

Indlægaf kbaggen » 15. jun 2018, 07:15

Interesant......Takker!
kbaggen
 
Indlæg: 437
Tilmeldt: 9. nov 2007, 21:09

Re: Rehydrering

Indlægaf ChristianDP » 15. jun 2018, 14:02

Knet skrev:Jeg stikker den bare så lille en dråbe olivenolie som muligt og sprinkler derefter tørgær direkte i.


Olivenolie? I urten? Hvorfor?
ChristianDP
 
Indlæg: 43
Tilmeldt: 15. dec 2017, 12:02

Re: Rehydrering

Indlægaf ThomasM » 15. jun 2018, 14:28

ChristianDP skrev:
Knet skrev:Jeg stikker den bare så lille en dråbe olivenolie som muligt og sprinkler derefter tørgær direkte i.


Olivenolie? I urten? Hvorfor?

Prøve og læse det her

viewtopic.php?f=12&t=2008&p=111390&hilit=Olivenolie&sid=10a4404ed7745c968d317a8d280fbd8e#p111390
/Thomas
Brugeravatar
ThomasM
 
Indlæg: 156
Tilmeldt: 5. feb 2014, 19:09
Geografisk sted: Nordjylland, ulsted


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 5 gæster