Hej allesammen,
Jeg har lige lavet mit andet bryg, prøjseropskriften fra Maltbazaren.
Det er første gang, jeg har målt vægtfylde, og er lidt skuffet over resultatet.
Målte O.G. til 1.042, hvor den iflg. brygskemaet skulle ramme 1.054, og skal ramme F.G. 1.014.
Det skal siges, den nok blev målt ved omkring 40-45 grader.. Kunne læse mig til at det havde betydning, men ikke hvor meget.
Hvad forårsager lav O.G., og hvad kan jeg gøre anderledes under mæskning og kogning for at opnå et bedre resultat?
/Andreas
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Lav O.G., hvorfor?
Re: Lav O.G., hvorfor?
I følge beersmith app'en svarer OG på 1042 ved 45 grader til noget i retningen af 1050 ved 20 grader.
Så det er ikke sikkert den er så langt ved siden af alligevel.
Sendt fra min SM-A320FL med Tapatalk
Så det er ikke sikkert den er så langt ved siden af alligevel.
Sendt fra min SM-A320FL med Tapatalk
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Lav O.G., hvorfor?
Lav en ny OG måling når urten er kølet af.
Nogle af de væsentligste kriterier for at ramme opskriftens OG er at din malt er kværnet så der ikke er væsentligt mange hele kerner tilbage (helst ingen) og at du bruger den rette mængde vand til mæsk og til sparge.
Nogle af de væsentligste kriterier for at ramme opskriftens OG er at din malt er kværnet så der ikke er væsentligt mange hele kerner tilbage (helst ingen) og at du bruger den rette mængde vand til mæsk og til sparge.
keep it simple !
Re: Lav O.G., hvorfor?
Tak for svarene, jeg er mere rolig ved det nu :)
Jeg kan ikke foretage en ny O.G. måling, da øllet er sat til gæring.
Nu er det bare at vente, og håbe på det smager godt :)
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Jeg kan ikke foretage en ny O.G. måling, da øllet er sat til gæring.
Nu er det bare at vente, og håbe på det smager godt :)
Sent from my SM-G950F using Tapatalk