Effekten af oxidering ved lyse humlede øl
Effekten af oxidering ved lyse humlede øl
Hej folkens
Jeg ville bare lige dele min oplevelse med en af mine seneste bryg.
Jeg har brygget en NEIPA baseret øl, som jeg kalder "biksemad" fordi jeg har ryddet fryseren for humle.
Når jeg overfører til fad/flaske, ender jeg altid med en "skod øl", hvor jeg får det sidste ud af tappespanden, den øl bliver altid oxideret og jeg får som regel ikke fyldt flasken helt ud. Den plejer at være fin til en tidlig smagsprøve, men denne gang var det ikke lige gået så godt, prøv at se.
Det er hhv. før og efter flaskning:
Jeg har godt hørt/læst at oxidering kunne ændre farven på NEIPA'er, men jeg havde ikke lige oplevet det selv før, med nogen af mine andre "skod øl" flasker.
Jeg har prøvet en god flaske og der var farven helt fin.
Øllen smager dog helt fint, måske med lidt mindre humle aroma, men ikke nogen bismage som man får ved oxidering.
Jeg ville bare lige dele min oplevelse med en af mine seneste bryg.
Jeg har brygget en NEIPA baseret øl, som jeg kalder "biksemad" fordi jeg har ryddet fryseren for humle.
Når jeg overfører til fad/flaske, ender jeg altid med en "skod øl", hvor jeg får det sidste ud af tappespanden, den øl bliver altid oxideret og jeg får som regel ikke fyldt flasken helt ud. Den plejer at være fin til en tidlig smagsprøve, men denne gang var det ikke lige gået så godt, prøv at se.
Det er hhv. før og efter flaskning:
Jeg har godt hørt/læst at oxidering kunne ændre farven på NEIPA'er, men jeg havde ikke lige oplevet det selv før, med nogen af mine andre "skod øl" flasker.
Jeg har prøvet en god flaske og der var farven helt fin.
Øllen smager dog helt fint, måske med lidt mindre humle aroma, men ikke nogen bismage som man får ved oxidering.
Senest rettet af 9colai 2. jul 2018, 18:33, rettet i alt 2 gange.
Re: Effekten af oxidering ved lyse humlede øl
Dine links virker ikke....
Mage
HERMS in the making.....
Mage
HERMS in the making.....
I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy.
--Tom Waits
Man må ALDRIG ALDRIG ALDRIG gå ned på udstyret!!!
hyggemedhumle.dk <----- NY HJEMMESIDE - NU MED BILLEDER!!!
--Tom Waits
Man må ALDRIG ALDRIG ALDRIG gå ned på udstyret!!!
hyggemedhumle.dk <----- NY HJEMMESIDE - NU MED BILLEDER!!!
Re: Effekten af oxidering ved lyse humlede øl
Sorry, det skulle gerne virke numage skrev:Dine links virker ikke....
Mage
HERMS in the making.....
Re: Effekten af oxidering ved lyse humlede øl
ET eksempel herfra hvor flakse fylder drillede med kraftig sprutteri! Samme megt humlede (150g Citra til 10L) hvedeøl, og den "mørke" smagte af våd pap!
- Vedhæftede filer
-
- 20170813_173145236_iOS.jpg (32.4 KiB) Vist 12059 gange
KBN
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
Re: Effekten af oxidering ved lyse humlede øl
Den har godt nok også ændret farve, hvordan fordelte du mængderne ad citra? Tørhumling som det meste?kbaggen skrev:ET eksempel herfra hvor flakse fylder drillede med kraftig sprutteri! Samme megt humlede (150g Citra til 10L) hvedeøl, og den "mørke" smagte af våd pap!
Re: Effekten af oxidering ved lyse humlede øl
Chekket lige efter, 120g dirkte i spand!
KBN
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
Re: Effekten af oxidering ved lyse humlede øl
Det var også en god sjat!kbaggen skrev:Chekket lige efter, 120g dirkte i spand!
Re: Effekten af oxidering ved lyse humlede øl
Havde en neipa for nylig, som jeg blev nødt til at overføre til ny fustage fordi humlerester havde blokeret udgangen.
Den var karboneret, så jeg kunne ikke bruge hævert, og udgangen var blokeret, så jeg kunne heller ikke overføre lukket.
Den skulle drikkes samme aften, så det endte med at jeg bare hældte den fra en fustage til den anden. Jeg regnede med at den ikke ville nå at blive ødelagt.
På de 2-3 timer, der gik til den blev drukket, nåede den at lave et markant farveskift. Ligesom et æble, der bliver brunt af ilten. Smagen nåede dog ikke at blive påvirket, tror jeg ikke.
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Den var karboneret, så jeg kunne ikke bruge hævert, og udgangen var blokeret, så jeg kunne heller ikke overføre lukket.
Den skulle drikkes samme aften, så det endte med at jeg bare hældte den fra en fustage til den anden. Jeg regnede med at den ikke ville nå at blive ødelagt.
På de 2-3 timer, der gik til den blev drukket, nåede den at lave et markant farveskift. Ligesom et æble, der bliver brunt af ilten. Smagen nåede dog ikke at blive påvirket, tror jeg ikke.
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Re: Effekten af oxidering ved lyse humlede øl
Har oplevet det samme med en NEIPA. Den smager fabelagtigt, men farven burde være mere lys. Er gæret i normal 30-liters spand og kun omstukket én gang før flaskning.
Ville man med fordel kunne gære i en mere tæt beholder evt. under tryk?
Ville man med fordel kunne gære i en mere tæt beholder evt. under tryk?
Re: Effekten af oxidering ved lyse humlede øl
Bruger du pellets til at tørhumle med?
Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Effekten af oxidering ved lyse humlede øl
For at undgå oxidering mest muligt, har jeg overført direkte fra primær spanden, med et filter på slangen (Boumcer inline filter). Det virker udemærket, men nok bedst til fad.inzide skrev:Har oplevet det samme med en NEIPA. Den smager fabelagtigt, men farven burde være mere lys. Er gæret i normal 30-liters spand og kun omstukket én gang før flaskning.
Ville man med fordel kunne gære i en mere tæt beholder evt. under tryk?
Ja jeg brugte pellets, er det bedre med andet?admin skrev:Bruger du pellets til at tørhumle med?
Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Re: Effekten af oxidering ved lyse humlede øl
Nej det er bedst med pellets, det var bare lige for at se om det kunne være det.
Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Effekten af oxidering ved lyse humlede øl
Det var også min opfattelse. De sidste pellets ryger i, et par point før FG og så håber jeg at den smule oxygen, der følger med, bliver drevet ud på den måde:-).admin skrev:Nej det er bedst med pellets, det var bare lige for at se om det kunne være det.
Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
- KimJohansen
- Indlæg: 585
- Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Kontakt:
Re: Effekten af oxidering ved lyse humlede øl
Flush tør humlen med Co2 inden den rammer øllet og sørg for tilføre den i et lukket kredsløb.
Man kan med fordel bruge en dry hopper som denne:
https://conical-fermenter.com/SP-DRY-HOPPER-13L.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Man kan med fordel bruge en dry hopper som denne:
https://conical-fermenter.com/SP-DRY-HOPPER-13L.html" onclick="window.open(this.href);return false;
KJ Brewing Company
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
Re: Effekten af oxidering ved lyse humlede øl
Det ville nok ikke hjælpe særlig meget, nu hvor oxidering skete ved flaskning af en enkelt flaske. Første billede er af øllen efter tørhumling.