Nå! Så blev min Chimay Blue klon fra hjemmebryggeren hældt på fade. FG var 1000 lige ud. OG var 1080, så det er blevet en hed satan på ca. 10,6% Den har stået i et badekar, ved nok en gennemsnitstemperatur der har ligget mellem 24 og 28 grader pga. det varme vejr, og jeg vil ikke skrue min keezer op på 19 grader. Har ikke gæringskøleskab.
Der var ingen stormgæring, men dog potent gæring. Fin krauzen og ikke noget der ligner Brett på overfladen. Den er mæsket ved 68 grader i 1,5 time, så der burde være masser af ikke-forgærbart sukker. Jeg måtte tilsætte 400g. rørsukker og 400 g. alm sukker for at få SG op i nærheden af 1087 som opskriften lød på, men det har jeg gjort før, og sidste gang jeg bryggede denne klon landede FG på 1020.
Spørgsmålet er: Hvad kan have ædt det sidste sukker? (Mener det var en Abbey Ale tørgær der fulgte med - kan tilføje at den har gæret i 2,5 uge)
Jeg brygger en Belgisk Wit i morgen, og overvejer seriøst om jeg skal finde et køleskab jeg kan gære den i da vejret de næste 2-3 uger ser ud til at blive meget varmt. Luksusproblem.
FG 1000 skulle have været 1020
- kim.rechnagel
- Indlæg: 4
- Tilmeldt: 25. aug 2015, 18:53
- Geografisk sted: Tirstrup
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: FG 1000 skulle have været 1020
Gætter på en kombination af lav mæske temperatur og en grådig gær
keep it simple !
Re: FG 1000 skulle have været 1020
Vejret er en enestående mulighed for at brygge en god Saison på WL-3724 (dupont-gærstamme fra Belgien). Den har det fantastisk omkring de 30 grader - og også gerne over :-) Ved lavere temperaturer går den ofte helt i stå i ugevis.
Jeg har denne til gæring i øjeblikket: https://beercalc.org/?t=131733" onclick="window.open(this.href);return false;
Den får lige en lille uge mere i det gode vejr, så er det på flaske.
Jeg har denne til gæring i øjeblikket: https://beercalc.org/?t=131733" onclick="window.open(this.href);return false;
Den får lige en lille uge mere i det gode vejr, så er det på flaske.
- kim.rechnagel
- Indlæg: 4
- Tilmeldt: 25. aug 2015, 18:53
- Geografisk sted: Tirstrup
Re: FG 1000 skulle have været 1020
Den er mæsket ved 68 grader i 1,5 time, så der burde være masser af restsødme.fjorgensen skrev:Gætter på en kombination af lav mæske temperatur og en grådig gær
Re: FG 1000 skulle have været 1020
Hvor sikker er du på at dit termometer måler korrekt?
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: FG 1000 skulle have været 1020
Hvad måler du vægtfylden med?
Re: FG 1000 skulle have været 1020
For mig lyder det til, at udstyr er forkert eller ikke kalibreret.
FG på 1,000 betyder, at der ikke er mere sukker tilbage. Nærmest uanset hvordan brygget er lavet, kan det ikke lade sig gøre med almindelig ølgær.
Prøve at få dine instrumenter kalibreret op mod andre instrumenter, og lad dem måle den samme øl.
Jeg er overbevist om, at det er en fejl ét eller andet sted.
FG på 1,000 betyder, at der ikke er mere sukker tilbage. Nærmest uanset hvordan brygget er lavet, kan det ikke lade sig gøre med almindelig ølgær.
Prøve at få dine instrumenter kalibreret op mod andre instrumenter, og lad dem måle den samme øl.
Jeg er overbevist om, at det er en fejl ét eller andet sted.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: FG 1000 skulle have været 1020
Ja mit bud er også, at det enten er måle-/udstyrsfejl eller en potent infektion...Borg skrev:For mig lyder det til, at udstyr er forkert eller ikke kalibreret.
FG på 1,000 betyder, at der ikke er mere sukker tilbage. Nærmest uanset hvordan brygget er lavet, kan det ikke lade sig gøre med almindelig ølgær.
Prøve at få dine instrumenter kalibreret op mod andre instrumenter, og lad dem måle den samme øl.
Jeg er overbevist om, at det er en fejl ét eller andet sted.