Jeg har længe kørt tørhumling en uge efter mine ales er færdig med at gære, men synes godt de kunne have lidt mere aroma at byde på.
Så jeg købte ti af de her banditter i IKEA, og kommer dem i mine fustager med humle, så der er aroma selvom fustagen måske har fået lidt ilt ved overføring.
Har i leget med lignende?
Så tørhumler jeg på en ny måde :)
Re: Så tørhumler jeg på en ny måde :)
ellers er jeg rigtig glad for dette filter på 11 cm den kan indeholde en pæn mængde humle - har ikke lige prøvet den i fustagen, men tænker ikke det skulle være et problem.
Hilsen Frederik Fornitz
Re: Så tørhumler jeg på en ny måde :)
Hvor længe har du det liggende i fustagerne?
Jeg søger også efter metoder til at få mere smag og aroma ud af humlen, men jeg ville være lidt nervøs for smag af græs, hvis humlen ligger for længe i øllet.
Jeg søger også efter metoder til at få mere smag og aroma ud af humlen, men jeg ville være lidt nervøs for smag af græs, hvis humlen ligger for længe i øllet.
Re: Så tørhumler jeg på en ny måde :)
Det altafgørende er humlens friskhed - er den aromatisk i duften, kan den også tilføre øllet den duft og smag. Men er den allerede træt kan du ikke afhjælpe problemet i din proces.
Tørhumling efter endt gæring i 2-4 dag og derefter coldcrasch giver hvad der skal til.
50-100 gram friske pellets til 20 liter øl giver rigtig meget aroma og smag, hvis humlen er
den rigtige og tilpas frisk.
Tørhumling efter endt gæring i 2-4 dag og derefter coldcrasch giver hvad der skal til.
50-100 gram friske pellets til 20 liter øl giver rigtig meget aroma og smag, hvis humlen er
den rigtige og tilpas frisk.
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;