Gærtype

Besvar
kristian
Indlæg: 56
Tilmeldt: 3. okt 2012, 13:47

Gærtype

Indlæg af kristian »

Hvis man ikke har mulighed for at gære koldt, er der så en gærtype man alligevel kan bruge. Kristian
mhn
Indlæg: 439
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: Gærtype

Indlæg af mhn »

En California Common giver vel noget hen ad en Lager gær?
Mvh
Morten

Den ene af to. :-) http://mortenbryg.dk
peos
Indlæg: 728
Tilmeldt: 1. dec 2011, 22:09

Re: Gærtype

Indlæg af peos »

Lav en Kölsch på en Kölschgær.
Freund
Indlæg: 377
Tilmeldt: 16. aug 2017, 21:15
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: Gærtype

Indlæg af Freund »

Hej Kristian

Du kan tænke belgisk, fx WLP570 Belgian Golden Ale, den kan godt lide det varmt.

Hilsen
Freund
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Gærtype

Indlæg af fjorgensen »

Fermentis S-33, S-04 og US-05 er fremragende gærtyper. De gæres ved ca 20 grader og laver en dejlig øl uden alt for mange estere. (hvis det er det man vil undgå)
keep it simple !
JAFU
Indlæg: 200
Tilmeldt: 21. jul 2017, 12:13
Geografisk sted: Falster

Re: Gærtype

Indlæg af JAFU »

MJ M54 Californian Lager klarer også 20 grader uden selv at afsætte meget smag
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Gærtype

Indlæg af Borg »

kristian skrev:Hvis man ikke har mulighed for at gære koldt, er der så en gærtype man alligevel kan bruge. Kristian
Set er godt nok et svære spørgsmål at svare præcist på.
For:
Hvilken øltype vil du gerne brygge?
Hvilken temperatur kan du gære ved?

Alle ale-gær har det fint ved 20 grader, og det er jo ikke koldt.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Thor
Indlæg: 271
Tilmeldt: 7. nov 2010, 19:37
Geografisk sted: 5881 Skårup

Re: Gærtype

Indlæg af Thor »

Som jeg forstår dit spørgsmål,så vil du gerne brygge undergæret øl,men kan ikke p.gr.a temperaturen.
Hvis det forholder sig sådan vil jeg som JAFU foreslå en MJ 54 som er en undergær der kan gære ved 20 gr.
Har brugt den to gange med fint resultat.
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Gærtype

Indlæg af Borg »

Thor skrev:Som jeg forstår dit spørgsmål,så vil du gerne brygge undergæret øl,men kan ikke p.gr.a temperaturen.
Hvis det forholder sig sådan vil jeg som JAFU foreslå en MJ 54 som er en undergær der kan gære ved 20 gr.
Har brugt den to gange med fint resultat.
Det kan man sagtens.
Men forvent ikke, at den smager som samme øl gæret ved 10 grader.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
BSL
Indlæg: 39
Tilmeldt: 17. nov 2017, 18:51

Re: Gærtype

Indlæg af BSL »

Hvis du lader en lagergær/ undergær gære ved stuetemperatur får du en såkaldt steam beer. Det kan blive en udemærket øl.

Sendt fra min SM-A320FL med Tapatalk
JAFU
Indlæg: 200
Tilmeldt: 21. jul 2017, 12:13
Geografisk sted: Falster

Re: Gærtype

Indlæg af JAFU »

Nåh - det er det, steambeer dækker over.
Jeg har nogle gange studset over, hvad det var, men aldrig fået det undersøgt. Dejligt at blive klogere :-)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Gærtype

Indlæg af Borg »

JAFU skrev:Nåh - det er det, steambeer dækker over.
Jeg har nogle gange studset over, hvad det var, men aldrig fået det undersøgt. Dejligt at blive klogere :-)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja, netop, men den kaldes heller ikke for en Lager.
Og kan smagsmæssigt slet ikke sammenlignes.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
DennisMAX
Indlæg: 228
Tilmeldt: 14. mar 2015, 08:39
Geografisk sted: Strellev 6870
Kontakt:

Re: Gærtype

Indlæg af DennisMAX »

Du kan sagtens gære de "kolde" gær ved højere temperatur og det skal nok blive til øl , men nok ikke den øl du forventer ;-)
Med Venlig Hilsen
Dennis H. Pedersen
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"