Gærtype
Re: Gærtype
En California Common giver vel noget hen ad en Lager gær?
Re: Gærtype
Hej Kristian
Du kan tænke belgisk, fx WLP570 Belgian Golden Ale, den kan godt lide det varmt.
Hilsen
Freund
Du kan tænke belgisk, fx WLP570 Belgian Golden Ale, den kan godt lide det varmt.
Hilsen
Freund
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Gærtype
Fermentis S-33, S-04 og US-05 er fremragende gærtyper. De gæres ved ca 20 grader og laver en dejlig øl uden alt for mange estere. (hvis det er det man vil undgå)
keep it simple !
Re: Gærtype
MJ M54 Californian Lager klarer også 20 grader uden selv at afsætte meget smag
Re: Gærtype
Set er godt nok et svære spørgsmål at svare præcist på.kristian skrev:Hvis man ikke har mulighed for at gære koldt, er der så en gærtype man alligevel kan bruge. Kristian
For:
Hvilken øltype vil du gerne brygge?
Hvilken temperatur kan du gære ved?
Alle ale-gær har det fint ved 20 grader, og det er jo ikke koldt.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Gærtype
Som jeg forstår dit spørgsmål,så vil du gerne brygge undergæret øl,men kan ikke p.gr.a temperaturen.
Hvis det forholder sig sådan vil jeg som JAFU foreslå en MJ 54 som er en undergær der kan gære ved 20 gr.
Har brugt den to gange med fint resultat.
Hvis det forholder sig sådan vil jeg som JAFU foreslå en MJ 54 som er en undergær der kan gære ved 20 gr.
Har brugt den to gange med fint resultat.
Re: Gærtype
Det kan man sagtens.Thor skrev:Som jeg forstår dit spørgsmål,så vil du gerne brygge undergæret øl,men kan ikke p.gr.a temperaturen.
Hvis det forholder sig sådan vil jeg som JAFU foreslå en MJ 54 som er en undergær der kan gære ved 20 gr.
Har brugt den to gange med fint resultat.
Men forvent ikke, at den smager som samme øl gæret ved 10 grader.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Gærtype
Hvis du lader en lagergær/ undergær gære ved stuetemperatur får du en såkaldt steam beer. Det kan blive en udemærket øl.
Sendt fra min SM-A320FL med Tapatalk
Sendt fra min SM-A320FL med Tapatalk
Re: Gærtype
Nåh - det er det, steambeer dækker over.
Jeg har nogle gange studset over, hvad det var, men aldrig fået det undersøgt. Dejligt at blive klogere :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeg har nogle gange studset over, hvad det var, men aldrig fået det undersøgt. Dejligt at blive klogere :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Gærtype
Ja, netop, men den kaldes heller ikke for en Lager.JAFU skrev:Nåh - det er det, steambeer dækker over.
Jeg har nogle gange studset over, hvad det var, men aldrig fået det undersøgt. Dejligt at blive klogere :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Og kan smagsmæssigt slet ikke sammenlignes.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Gærtype
Du kan sagtens gære de "kolde" gær ved højere temperatur og det skal nok blive til øl , men nok ikke den øl du forventer ;-)
Med Venlig Hilsen
Dennis H. Pedersen
Dennis H. Pedersen