Har dette stået for længe???
Har dette stået for længe???
Var færdig-gæret for 2 mdr. siden. Har stået køligt på gærtanken siden. Men køligt har det jo ikke været. Skal jeg tappe på flaske, lige bortset fra overfladen, eller er det til udsmid???
Afsendt fra mit transportable telefonapparat med risiko for snave- og nastefeil ;-)
-
- Indlæg: 138
- Tilmeldt: 6. maj 2015, 20:39
- Geografisk sted: Holstebro
Re: Har dette stået for længe???
Det kunne godt ligne en infektion. Har du smagt på det?
Re: Har dette stået for længe???
Næh - jeg er først i dag blevet opmærksom på situationen - i morgen måler jeg på det og ta'r en smagsprøve - mere følger
Afsendt fra mit transportable telefonapparat med risiko for snave- og nastefeil ;-)
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
-
- Indlæg: 138
- Tilmeldt: 6. maj 2015, 20:39
- Geografisk sted: Holstebro
Re: Har dette stået for længe???
Samme her!
Hvis det smager som det skal ville jeg tappe det og drikke det rimelig hurtigt, for hvis det er en infektion vil den sandsynligvis udvikle sig over tid. Om man så synes det er i en god eller skidt retning er individuelt, jeg elsker selv brettanomyces, men jeg vil helst selv bestemme hvornår det skal være i mit bryg :-)
Hvis det smager som det skal ville jeg tappe det og drikke det rimelig hurtigt, for hvis det er en infektion vil den sandsynligvis udvikle sig over tid. Om man så synes det er i en god eller skidt retning er individuelt, jeg elsker selv brettanomyces, men jeg vil helst selv bestemme hvornår det skal være i mit bryg :-)
Re: Har dette stået for længe???
har nu taget en prøve i respektfuld afstand fra overfladen, som ser noget klam ud.
FG var 1004 og SG er i dag 1004. dvs 5,7%.
dufter ikke grimt og smager OK, selv ved 20 gr., måske lidt bitter, pæn klar - så den går på flaske ASAP.
hvis det ender fatalt, når alt er drukket, er forstanderinden instrueret om at underrette dette fine forum.... ;-)
tak for interessen .
FG var 1004 og SG er i dag 1004. dvs 5,7%.
dufter ikke grimt og smager OK, selv ved 20 gr., måske lidt bitter, pæn klar - så den går på flaske ASAP.
hvis det ender fatalt, når alt er drukket, er forstanderinden instrueret om at underrette dette fine forum.... ;-)
tak for interessen .
Afsendt fra mit transportable telefonapparat med risiko for snave- og nastefeil ;-)
Re: Har dette stået for længe???
Det ligner en brett-infektion, men det er selvfølgelig svært at sige præcist på afstand.Beermaker skrev:har nu taget en prøve i respektfuld afstand fra overfladen, som ser noget klam ud.
FG var 1004 og SG er i dag 1004. dvs 5,7%.
dufter ikke grimt og smager OK, selv ved 20 gr., måske lidt bitter, pæn klar - så den går på flaske ASAP.
hvis det ender fatalt, når alt er drukket, er forstanderinden instrueret om at underrette dette fine forum.... ;-)
tak for interessen .
HHvis det er, risikerer du, at den gærer langsomt videre, så flaskerne overkarbonerer eller endda begynder at springe. Der er dog ikke noget farligt ved at drikke det, men jeg ville opbevare dem koldt og få dem drukket rimeligt hurtigt - i løbet af de næste par uger eller sådan alt efter hvor koldt du kan opbevare dem. I køleskab vil en eventuel gæring gå rigtigt langsomt, så der kan du godt vente længere. Du kan bare holde øje med, om de begynder at være overkarbonerede. Så er det med at få drukket resten.
VH
Søren
Re: Har dette stået for længe???
Nu spørger jeg af uvidenhed:
Kan kogning standse brett'en?
Så man efterfølgende tilsætter ny gær og sukker for at få kulsyre i flasken?
(Eller uden ved tvangskarbonering)
Hilsen
Freund
Kan kogning standse brett'en?
Så man efterfølgende tilsætter ny gær og sukker for at få kulsyre i flasken?
(Eller uden ved tvangskarbonering)
Hilsen
Freund
Re: Har dette stået for længe???
tak for input
FG var 1004 og SG er stadig 1004, så den har jo netop ikke stået og gæret - efter flaskning vil jeg lade den karbonere indtil kontrolflasken (en petflaske) er hård og derefter har jeg mulighed for at sætte det hele i kølerum - så kan jeg vist ikke gøre det bedre?
FG var 1004 og SG er stadig 1004, så den har jo netop ikke stået og gæret - efter flaskning vil jeg lade den karbonere indtil kontrolflasken (en petflaske) er hård og derefter har jeg mulighed for at sætte det hele i kølerum - så kan jeg vist ikke gøre det bedre?
Afsendt fra mit transportable telefonapparat med risiko for snave- og nastefeil ;-)
-
- Indlæg: 138
- Tilmeldt: 6. maj 2015, 20:39
- Geografisk sted: Holstebro
Re: Har dette stået for længe???
Hvis FG er 1004 er der jo heller ikke voldsomme mængder sukker tilbage en eventuel brett kan spise. Jeg ville flaske den