Første forsøg på vin brygning, noget sur

Besvar
Dandi1511
Indlæg: 2
Tilmeldt: 1. sep 2018, 20:26

Første forsøg på vin brygning, noget sur

Indlæg af Dandi1511 »

Hej alle sammen jeg er i gang med mit første forsøg på vin brygning, og er en uge fra at det skulle være færdig og skal omstikkes. testet alkohol procenten og den er omkring 9,5% nu men synes den er noget sur og ville høre om i synes det ville virke hvis jeg hældte 1kg druesukker i det efter jeg har tilsat gær stop og omstikket det PS det er lavet på mirabelle. Tak i forvejen
Mvh Dan nielsen
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Første forsøg på vin brygning, noget sur

Indlæg af fjorgensen »

Ja, du skal eftersøde når du har slået gæren ihjel, men husker ikke mængden af sukker der skal til. Umiddelbart synes jeg 1 kg lyder af meget.
keep it simple !
Dandi1511
Indlæg: 2
Tilmeldt: 1. sep 2018, 20:26

Re: Første forsøg på vin brygning, noget sur

Indlæg af Dandi1511 »

Også når det er 25 liter
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Første forsøg på vin brygning, noget sur

Indlæg af fjorgensen »

Dandi1511 skrev:Også når det er 25 liter
Hvis du først har kommet det i så er der ingen vej tilbage :-)
Jeg ville prøve mig frem, mål et lille glas vin op og vej det sukker du kommer i og bliv ved indtil du synes det passer, så kan du bag efter gange det op så du får en sukkermængde der passer til de 25 ltr.
keep it simple !
damogen
Indlæg: 20
Tilmeldt: 19. aug 2018, 22:02

Re: Første forsøg på vin brygning, noget sur

Indlæg af damogen »

Du må meget gerne give en opdatering på hvad du endte med at gøre hvad resultatet blev. Jeg ville være lidt nervøs for om gæringen kunne starte igen, evt efter flaskning. Er der nogen herinde har erfaring med det?

Alternativ forslag er at lave en malolaktisk gæring. i.e. tilsæt malocid.
kristian
Indlæg: 56
Tilmeldt: 3. okt 2012, 13:47

Re: Første forsøg på vin brygning, noget sur

Indlæg af kristian »

I stedet for sukker , så prøv at tilføre noget malolaktisk kultur, det laver æblesyre om til mælkesyre . kristian.
Dalmoseosebryg
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Første forsøg på vin brygning, noget sur

Indlæg af Dalmoseosebryg »

Sur som syrlig eller som sur karklud
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"