Hej alle
Jeg er veganer og samtidig kæmpe ølelsker!
I kan nok allerede regne ud, at jeg gerne vil have jeres besyv med, om øl egentlig er vegansk?!
Jeg ved, efter at have læst lidt inde på http://jegveganer.dk/ at det meste øl ér vegansk. Men jeg har samtidig også bare hørt mange kommentarer i min omgangskreds om, at noget øl skulle være ikke-vegansk. I så fald, hvor meget øl taler vi om, eller ender det ud i så ganske få øl, at det ikke kan betale sig at spørge sin tjener, når man er ude? Og hvis ikke, hvad skal man så kigge efter på etiketten?
Jeg er selv nybegynder ift. at brygge mit eget øl, og har været lidt med på sidelinjen, når min bror har brygget. Og den ganske almindelige øl vi har brygget, har i hvert fald været vegansk! :)
Mvh Sofie A.
Vegansk øl??
Re: Vegansk øl??
Hoppe i Solrød er veganer og brygger, så hvis du ikke får et svar her, kan du måske spørge ham :-) http://www.hoppe.beer/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg går ud fra, du kan få problemer, når PH er justeret med mælkesyre, eller der er tilføjet laktose for at få sødme?
Jeg går ud fra, du kan få problemer, når PH er justeret med mælkesyre, eller der er tilføjet laktose for at få sødme?
Re: Vegansk øl??
I sin "rene" form indeholder øl kun vand, gær, malt og humle. Altså intet animalsk.
Men som allerede nævnt indeholder noget øl laktose. Derudover kan det også indeholde et klaringsmiddel som er udvundet af fisk. Laktosen vil højst sandsynligt være deklareret mens jeg aldrig har set en øl med det såkaldte "isinglass" på ingredienslisten. Om det skyldes at det ikke bruges kommercielt er jeg ikke klar over, men det kan forekomme i hjemmebryg.
Om gær i sig selv er vegansk skal jeg ikke kunne sige, men hvis man kan spise brød, må det være ok.
Jeg har også hørt om kommercielle øl der tilsættes enzymer, men om de er animalsk produceret er et godt spørgsmål.
Sendt fra min SM-A320FL med Tapatalk
Men som allerede nævnt indeholder noget øl laktose. Derudover kan det også indeholde et klaringsmiddel som er udvundet af fisk. Laktosen vil højst sandsynligt være deklareret mens jeg aldrig har set en øl med det såkaldte "isinglass" på ingredienslisten. Om det skyldes at det ikke bruges kommercielt er jeg ikke klar over, men det kan forekomme i hjemmebryg.
Om gær i sig selv er vegansk skal jeg ikke kunne sige, men hvis man kan spise brød, må det være ok.
Jeg har også hørt om kommercielle øl der tilsættes enzymer, men om de er animalsk produceret er et godt spørgsmål.
Sendt fra min SM-A320FL med Tapatalk
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Vegansk øl??
Ja også skal man vel holde sig fra at klare sit øl med gelatine.
Men der kan man jo bare cold crash i stedet.
Men der kan man jo bare cold crash i stedet.
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
Re: Vegansk øl??
Gær er en svamp, hvilket tilhører hverken dyreriget (animalia) eller planteriget (plantae) men svamperiget (fungi).
Hvis en veganer ikke må spise svampe, så måtte han heller ikke spise sukkerholdige frugter, da disse har svampekulturer på overfladen.
Hvis en veganer ikke må spise svampe, så måtte han heller ikke spise sukkerholdige frugter, da disse har svampekulturer på overfladen.
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
- Ludvig Holberg
Re: Vegansk øl??
Tag et dybt åndedrag, to fingre om næsen, og så NED med lorted...
Re: Vegansk øl??
Gærceller er da levende organismer. Helt klart. Jeg føler mig også lidt som massemorder, når jeg skyller gærtanken, og hælder resterne ud i vasken. Eller hælder varmt vand over, så de stakkels celler dør...
Re: Vegansk øl??
Det skulle ikke være et problem at justere PH med mælkesyre, da det commercielt produceres ved gæring af forskellige sukkertyper.
"Lactic acid is produced commercially by fermentation of carbohydrates such as glucose, sucrose, or lactose, or by chemical synthesis" - fra wikipedia
"Vinoferm Lactic Acid is the natural L-lactic acid, which is produced by fermentation from sugar. It has a mild acid taste and is widely used as an acidulant in the food industry." - fra Brouwland
"Lactic acid is produced commercially by fermentation of carbohydrates such as glucose, sucrose, or lactose, or by chemical synthesis" - fra wikipedia
"Vinoferm Lactic Acid is the natural L-lactic acid, which is produced by fermentation from sugar. It has a mild acid taste and is widely used as an acidulant in the food industry." - fra Brouwland
Re: Vegansk øl??
Har du det så også på samme måde når du dræber en gulerod i kogende vand?inzide skrev:Gærceller er da levende organismer. Helt klart. Jeg føler mig også lidt som massemorder, når jeg skyller gærtanken, og hælder resterne ud i vasken. Eller hælder varmt vand over, så de stakkels celler dør...
Sendt fra min ONEPLUS A5000 med Tapatalk
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
- Ludvig Holberg