Hjælp til opskriftsammensætning
Redaktør: Co-Admin
Re: Hjælp til opskriftsammensætning
Hej Tichols!
Jeg er kunne godt tænke mig på et tidspunkt at lave samme clon og er derfor nysgerrig for at høre om du fik lavet din clon og om resultatet levede op til forventingerne.
Noget der evt. skulle reguleres?
Jeg er kunne godt tænke mig på et tidspunkt at lave samme clon og er derfor nysgerrig for at høre om du fik lavet din clon og om resultatet levede op til forventingerne.
Noget der evt. skulle reguleres?
Vh
Henrik
*** b-brew (a) runman.dk ***
Henrik
*** b-brew (a) runman.dk ***
Re: Hjælp til opskriftsammensætning
Hej,
Ja det blev ganske god, dog ikke så fyldigt som originalen - men det er et problem jeg har haft med mange af mine bryg, og takket været Nimbus 39, tror jeg at jeg har fundet problemet.
Opskriften fejler vist ikke noget:)
Ja det blev ganske god, dog ikke så fyldigt som originalen - men det er et problem jeg har haft med mange af mine bryg, og takket været Nimbus 39, tror jeg at jeg har fundet problemet.
Opskriften fejler vist ikke noget:)
Thomas Nichols
http://www.facebook.com/nicholsbrewing" onclick="window.open(this.href);return false;
What ales you my friend!?
http://www.facebook.com/nicholsbrewing" onclick="window.open(this.href);return false;
What ales you my friend!?
Re: Hjælp til opskriftsammensætning
Rart at vide man kan hjælpe andre bryggere ;-)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Hjælp til opskriftsammensætning
Hov jeg må hellere lige præcisere at vi endte med at bruge 10 g sød appelsin skrald i stedet for frisk, og at vi brugte 1 dl sveskesaft. Malto dextrinen glemte vi :9
Thomas Nichols
http://www.facebook.com/nicholsbrewing" onclick="window.open(this.href);return false;
What ales you my friend!?
http://www.facebook.com/nicholsbrewing" onclick="window.open(this.href);return false;
What ales you my friend!?
Re: Hjælp til opskriftsammensætning
Hej,
Jeg ved at det er en gammel 'post' men jeg vil gerne høre hvis nogen kan hjælp mig?
Jeg vil geren bryg omkring 23-25L af Jacobsen GNCA clone men med kun 5-5.6% (omkring).
Er det bare brug 3/4 af råvarer i opskrift eller er der noget mere med det?
Jeg ved at det er en gammel 'post' men jeg vil gerne høre hvis nogen kan hjælp mig?
Jeg vil geren bryg omkring 23-25L af Jacobsen GNCA clone men med kun 5-5.6% (omkring).
Er det bare brug 3/4 af råvarer i opskrift eller er der noget mere med det?
Re: Hjælp til opskriftsammensætning
Så simpelt er det nok desværre ikke.
Du kan dog hurtigt teste det ved at hælde 1/4 vand i en Golden Naked C A, hvilket vel groft regnet vil svare til kun at benytte 3/4 af ingredienserne fra den oprindelige opskrift. Er du tilfreds med smag og alkoholstyrke ... så har du ret i din antagelse.
Jeg forestiller mig dog, at det kun er maltene, der skal reduceres på grund af dit ønske om lavere alkoholindhold, mens de øvrige ingredienser/smagsgivere stadig benyttes idet oprindelige forhold.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Du kan dog hurtigt teste det ved at hælde 1/4 vand i en Golden Naked C A, hvilket vel groft regnet vil svare til kun at benytte 3/4 af ingredienserne fra den oprindelige opskrift. Er du tilfreds med smag og alkoholstyrke ... så har du ret i din antagelse.
Jeg forestiller mig dog, at det kun er maltene, der skal reduceres på grund af dit ønske om lavere alkoholindhold, mens de øvrige ingredienser/smagsgivere stadig benyttes idet oprindelige forhold.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Hjælp til opskriftsammensætning
Hvad kan i anbefale til bryg en JGNCA til 50L og omkring 5.5% ?
How do you recommend that the recipe should be?
How do you recommend that the recipe should be?
Re: Hjælp til opskriftsammensætning
Sviskejuice skal tilsøttes når der er 5 dage tilbage i fermentation, er det rigitgt?
Hvad med Maltodextrin?
Hvor kan man køb det? Matas eller andet?
Hvad med Maltodextrin?
Hvor kan man køb det? Matas eller andet?
Re: Hjælp til opskriftsammensætning
Maltodextrin kan købes mange steder både på nettet og i forretninger - Matas er én af dem.
Sveskejuice tilsætningen har jeg ikke nogen erfaring med. Måske den skal varmebehandles inden tilsætning for at undgå at inficere øllet ... hvis du søger herinde på forummet, dukker der sikkert noget information op.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sveskejuice tilsætningen har jeg ikke nogen erfaring med. Måske den skal varmebehandles inden tilsætning for at undgå at inficere øllet ... hvis du søger herinde på forummet, dukker der sikkert noget information op.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Hjælp til opskriftsammensætning
Tak JAFU, jeg findet ikke maltodextrin med det er måske ok fordi vi havt lidt extra havre malt ind i.
Jeg vil prøv at finde info omkring skiskejuice.
Er der nogen som har erfaring med den Belgisk Gær Wyeast Belgian Strong Ale 1388?
Hvor lang tid indtil øllet er klar til flaskning?
Hvor lang tid skal det være i flask indtil det er klar?
På forhand tak!
Jeg vil prøv at finde info omkring skiskejuice.
Er der nogen som har erfaring med den Belgisk Gær Wyeast Belgian Strong Ale 1388?
Hvor lang tid indtil øllet er klar til flaskning?
Hvor lang tid skal det være i flask indtil det er klar?
På forhand tak!
Re: Hjælp til opskriftsammensætning
Hvis du køber juice i karton, er den pasteuriseret. Så kan den bruges direkte.
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk