Tør Gær....UPS, måske
-
- Indlæg: 153
- Tilmeldt: 11. sep 2017, 20:50
Tør Gær....UPS, måske
Hej i kloge mennesker
Jeg har lavet et lille bryg i dag, men er "kommet til" at komme tør gæren direkte i...altså ikke lavet en "starter" eller hvad det hedder?
Er det et problem, eller kommer min øl til at gære fint nok?
Hilsen Per
Jeg har lavet et lille bryg i dag, men er "kommet til" at komme tør gæren direkte i...altså ikke lavet en "starter" eller hvad det hedder?
Er det et problem, eller kommer min øl til at gære fint nok?
Hilsen Per
Re: Tør Gær....UPS, måske
Det er vel ikke noget problem?
Vi rehydrerer altid, men jeg har læst her på forum et sted, at det ikke er nødvendigt.
Mvh
Morten
Vi rehydrerer altid, men jeg har læst her på forum et sted, at det ikke er nødvendigt.
Mvh
Morten
Re: Tør Gær....UPS, måske
Jeg har aldrig rehydreret tørgær. Det kommer med så mange gærceller at jeg med succes hver gang har sprinklet det ud over urten.
Starter bruger jeg kun til at opformere og gøre cellerne i vådgær vitale. I vådgær henfalder cellerne.
Starter bruger jeg kun til at opformere og gøre cellerne i vådgær vitale. I vådgær henfalder cellerne.
Re: Tør Gær....UPS, måske
Der sker ikke andet end at din øl begynder at gære selv om du ikke har rehydreret gæren...
Så ingen søvnløse nætter. :-)
Så ingen søvnløse nætter. :-)
-
- Indlæg: 153
- Tilmeldt: 11. sep 2017, 20:50
Re: Tør Gær....UPS, måske
Py ha....det er jeg glad for at høre. Undre mig blot over, at det ikke er begyndt at boble endnu....efter 7 timer?.....men det er måske meget normalt - men hvornår kan jeg da forvente, at det gør et? (ja ja...jeg ved nybegynder) :-)
Re: Tør Gær....UPS, måske
Der kan gå op til 24 timer, inden gæringen går i gang.
Jeg har selv prøvet en enkelt gang, at der gik op til 36 timer, inden der skete noget. De længste 36 timer i mit liv ;-)
Den kom dog i gang, og øllet blev fint ...
Mvh Jakob
Jeg har selv prøvet en enkelt gang, at der gik op til 36 timer, inden der skete noget. De længste 36 timer i mit liv ;-)
Den kom dog i gang, og øllet blev fint ...
Mvh Jakob
Re: Tør Gær....UPS, måske
Du kan læse lidt her om for eller imod rehydrering http://brulosophy.com/2014/09/15/sprink ... t-results/
I det tilhørende podcast bliver der også nævnt at et af firmaerne (Fermentis?) bag tørgær anbefaler at gæren bliver drysset direkte i, og man IKKE skal ryste gærspanden bagefter.
I det tilhørende podcast bliver der også nævnt at et af firmaerne (Fermentis?) bag tørgær anbefaler at gæren bliver drysset direkte i, og man IKKE skal ryste gærspanden bagefter.
/Klaus
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
-
- Indlæg: 153
- Tilmeldt: 11. sep 2017, 20:50
Re: Tør Gær....UPS, måske
Så lykke det...her til aften begyndte det at boble, dejligt
Tusind tak for alle gode råd og indspark samt beroligende kommentare
Photografen
Tusind tak for alle gode råd og indspark samt beroligende kommentare
Photografen
Re: Tør Gær....UPS, måske
Det er jo ikke fordi, at Hr. Frederiksen fra Amager er en forfærdelig øl.
Kig ca 3.20 inde i denne video. https://youtu.be/OLdj7jlgvrg" onclick="window.open(this.href);return false;
Kig ca 3.20 inde i denne video. https://youtu.be/OLdj7jlgvrg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 153
- Tilmeldt: 11. sep 2017, 20:50
Re: Tør Gær....UPS, måske
HJÆLP HJÆLPE gæringsprocessen er gået Helt i stå, efter blot 2 dage....Hvad sker der og hvad gør jeg????
Re: Tør Gær....UPS, måske
Hvad er gravity?
Det kan være at den mere eller mindre allerede er færdig. Jeg har selv oplevet at der ikke er noget synlig aktivitet efter 2 dage.
Det kan være at den mere eller mindre allerede er færdig. Jeg har selv oplevet at der ikke er noget synlig aktivitet efter 2 dage.
Re: Tør Gær....UPS, måske
Prøv at tjekke denne gratis e-bog omkring måling af gravity og begreberne OG/FG:NyTilBryg skrev:Hvad er gravity?
https://bryggerbog.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Din øl kan godt være gæret færdig efter 2 dage, men normalvis går der flere dage.
Du er nødt til at måle med et hydrometer og tjekke forventet FG (Final Gravity) i opskriften.
Hvis der er i opskriften står at FG skal ende på eks. 1015 måler du med et hydrometer hvad din aktuelle værdi er.
Hvis den nu eks. er 1017 så venter du 2-3 dage og måler igen.
Hvis den stadig står på 1017 så er din gæring færdig. Hvis værdien er faldet, skal du give gæringen mere tid.
Der er flere faktorer der spiller ind omkring hvad din FG ender på eks. mæsketemperatur og gær-type.
Hvis du flasker for tidligt kan du ende med flaskebomber (for højt co2 niveau).
Så anskaf et hydrometer, hvis du ikke har det, det er uundværligt når man brygger :-).
Re: Tør Gær....UPS, måske
Der sker bare det, at din stormgæring er færdig. Det er lige som det skal være. Giv den 2-3 uger i alt inden du flasker. Der sker en masse i spanden selv om det ikke bobler mere.
Vh Søren
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Vh Søren
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Re: Tør Gær....UPS, måske
Nu skriver du ikke hvilken tørgær du har brugt.
F.eks. vil en S 04 starte som skidt ud af en kanin og efter 2 døgn tror man så det er slut.
Men det er det ikke... Så jeg går med jandk og søreno.
F.eks. vil en S 04 starte som skidt ud af en kanin og efter 2 døgn tror man så det er slut.
Men det er det ikke... Så jeg går med jandk og søreno.
-
- Indlæg: 153
- Tilmeldt: 11. sep 2017, 20:50
Re: Tør Gær....UPS, måske
Det tørgær jeg har brugt er:
Mangrove Jack's - Craft Series - M44 US West Coast
Mangrove Jack's - Craft Series - M44 US West Coast