Fadølsbegynderspørgsmål
Fadølsbegynderspørgsmål
Kære alle. Jeg har lige fået min første Cornelius.
Jeg har 3 spørgsmål:
1: Hvordan gør jeg sådan en fætter ren inden brug? Hvad skal skrues af hvordan osv. (Jeg ved godt, hvordan jeg desinficerer...)
2: Tvangskarbonering: er det grundlæggende rigtigt forstået, at jeg bare skruer CO2 op på det tryk, jeg ønsker - og venter?
3: Når jeg skal servere det, hvor meget tryk skal jeg så have?
På forhånd tak.
Thomas
Jeg har 3 spørgsmål:
1: Hvordan gør jeg sådan en fætter ren inden brug? Hvad skal skrues af hvordan osv. (Jeg ved godt, hvordan jeg desinficerer...)
2: Tvangskarbonering: er det grundlæggende rigtigt forstået, at jeg bare skruer CO2 op på det tryk, jeg ønsker - og venter?
3: Når jeg skal servere det, hvor meget tryk skal jeg så have?
På forhånd tak.
Thomas
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Fadølsbegynderspørgsmål
Renovering og rengøring, se her http://lundteknik.dk/vejled/kegRenew.pdf
Tvangskarbonering, se her: http://lundteknik.dk/vejled/tvangskarbo ... og-co2.pdf
eller her: https://www.youtube.com/watch?v=S1dwBC-gKc8&t=604s
Tvangskarbonering, se her: http://lundteknik.dk/vejled/tvangskarbo ... og-co2.pdf
eller her: https://www.youtube.com/watch?v=S1dwBC-gKc8&t=604s
keep it simple !
Re: Fadølsbegynderspørgsmål
Tak.
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
Re: Fadølsbegynderspørgsmål
Sandsynligvis dumt tillægsspørgsmål: Øh... Gør det noget, at CO2-flasken kommer med i køleskabet?
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
Re: Fadølsbegynderspørgsmål
Hej,
Jeg karbonerer en uges tid i køler, med co2 stående i skabet. Det er fint.
Trykket skal tilpasses temperaturen du karbonerer ved jf Lunds skema. Min karbonering sker ved 5 grader og 0,8 bar. Start der. Og vil du have karboneret yderligere giver du den bare et nyk til. Fx 1 bar.
Du skal være sikker på ikke at have utætheder. Det er surt at tømme en hel CO2. Du kan evt åbne og lukke CO2 nogle gange dagligt. Og evt give den 3 bar nogle gange til at startet med og så lukke. Manometer rummer så trykket og du kan se på læser når det er vandret ned i øllet. Sådan gjorde jeg til at starte med. Indtil jeg købte en lille flaske der kan være åben hele tiden og hvor tabet ikke vil være så stort, hvis en utæthed skulle opstå.
Vh kenneth
Jeg karbonerer en uges tid i køler, med co2 stående i skabet. Det er fint.
Trykket skal tilpasses temperaturen du karbonerer ved jf Lunds skema. Min karbonering sker ved 5 grader og 0,8 bar. Start der. Og vil du have karboneret yderligere giver du den bare et nyk til. Fx 1 bar.
Du skal være sikker på ikke at have utætheder. Det er surt at tømme en hel CO2. Du kan evt åbne og lukke CO2 nogle gange dagligt. Og evt give den 3 bar nogle gange til at startet med og så lukke. Manometer rummer så trykket og du kan se på læser når det er vandret ned i øllet. Sådan gjorde jeg til at starte med. Indtil jeg købte en lille flaske der kan være åben hele tiden og hvor tabet ikke vil være så stort, hvis en utæthed skulle opstå.
Vh kenneth
Re: Fadølsbegynderspørgsmål
Altid dejligt, når ting ankommer uden forklaring. På billedet ses min regulator. Under måleren har den en rund drejeknap. Til hvad? (Jeg troede, jeg skulle indstille trykket på flasken..)
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
Re: Fadølsbegynderspørgsmål
Selve hanen på flasken skal altid åbnes (eller lukkes) helt. “Drejeknappen” på regulatoren regulerer afgangstrykket. På tysk hedder den en “Druckminderer” altså noget der formindsker trykket (fra flasken). Den indstiller du til det ønskede tryk som du kan aflæse på måleren/uret...DrFedi skrev:Altid dejligt, når ting ankommer uden forklaring. På billedet ses min regulator. Under måleren har den en rund drejeknap. Til hvad? (Jeg troede, jeg skulle indstille trykket på flasken..)
Mage
HERMS in the making.....
I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy.
--Tom Waits
Man må ALDRIG ALDRIG ALDRIG gå ned på udstyret!!!
hyggemedhumle.dk <----- NY HJEMMESIDE - NU MED BILLEDER!!!
--Tom Waits
Man må ALDRIG ALDRIG ALDRIG gå ned på udstyret!!!
hyggemedhumle.dk <----- NY HJEMMESIDE - NU MED BILLEDER!!!
Re: Fadølsbegynderspørgsmål
Super. Tak. På et eller andet tidspunkt ved jeg formodentlig, hvad jeg laver.
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Fadølsbegynderspørgsmål
Uden for kølerenDrFedi skrev:Sandsynligvis dumt tillægsspørgsmål: Øh... Gør det noget, at CO2-flasken kommer med i køleskabet?
keep it simple !
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Fadølsbegynderspørgsmål
Thomas, jeg karbonerer med sukker, herefter køler jeg og overfører til flaske, eller tapper direkte i glas
Re: Fadølsbegynderspørgsmål
Tak Christian. Det kommer jeg muligvis til igen. Men nu skal det bare prøves...
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Fadølsbegynderspørgsmål
Der jeg mener at jeg karbonerer med sukker på fustage og herefter overfører til flaske
Re: Fadølsbegynderspørgsmål
Christian, nu har jeg fået anlægget. Så skal jeg også lege (de første gange).
Hvad jeg endnu ikke har luret: Hvis jeg nu antager, at øllet er karboneret, skal jeg bare skrue en lille smule op for trykket, når jeg sætter hane på? Hvor meget?
Hvad jeg endnu ikke har luret: Hvis jeg nu antager, at øllet er karboneret, skal jeg bare skrue en lille smule op for trykket, når jeg sætter hane på? Hvor meget?
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.