Fadølsbegynderspørgsmål

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
DrFedi
Indlæg: 69
Tilmeldt: 25. jan 2016, 22:19
Geografisk sted: Karlslunde

Fadølsbegynderspørgsmål

Indlæg af DrFedi »

Kære alle. Jeg har lige fået min første Cornelius.
Jeg har 3 spørgsmål:
1: Hvordan gør jeg sådan en fætter ren inden brug? Hvad skal skrues af hvordan osv. (Jeg ved godt, hvordan jeg desinficerer...)
2: Tvangskarbonering: er det grundlæggende rigtigt forstået, at jeg bare skruer CO2 op på det tryk, jeg ønsker - og venter?
3: Når jeg skal servere det, hvor meget tryk skal jeg så have?

På forhånd tak.
Thomas
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlæg af fjorgensen »

keep it simple !
DrFedi
Indlæg: 69
Tilmeldt: 25. jan 2016, 22:19
Geografisk sted: Karlslunde

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlæg af DrFedi »

Tak.
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
DrFedi
Indlæg: 69
Tilmeldt: 25. jan 2016, 22:19
Geografisk sted: Karlslunde

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlæg af DrFedi »

Sandsynligvis dumt tillægsspørgsmål: Øh... Gør det noget, at CO2-flasken kommer med i køleskabet?
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
Knet
Indlæg: 497
Tilmeldt: 16. okt 2017, 18:58
Geografisk sted: Ballerup

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlæg af Knet »

Hej,

Jeg karbonerer en uges tid i køler, med co2 stående i skabet. Det er fint.

Trykket skal tilpasses temperaturen du karbonerer ved jf Lunds skema. Min karbonering sker ved 5 grader og 0,8 bar. Start der. Og vil du have karboneret yderligere giver du den bare et nyk til. Fx 1 bar.

Du skal være sikker på ikke at have utætheder. Det er surt at tømme en hel CO2. Du kan evt åbne og lukke CO2 nogle gange dagligt. Og evt give den 3 bar nogle gange til at startet med og så lukke. Manometer rummer så trykket og du kan se på læser når det er vandret ned i øllet. Sådan gjorde jeg til at starte med. Indtil jeg købte en lille flaske der kan være åben hele tiden og hvor tabet ikke vil være så stort, hvis en utæthed skulle opstå.

Vh kenneth
DrFedi
Indlæg: 69
Tilmeldt: 25. jan 2016, 22:19
Geografisk sted: Karlslunde

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlæg af DrFedi »

IMG_20181206_204203442.jpg
Altid dejligt, når ting ankommer uden forklaring. På billedet ses min regulator. Under måleren har den en rund drejeknap. Til hvad? (Jeg troede, jeg skulle indstille trykket på flasken..)
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
Brugeravatar
mage
Indlæg: 696
Tilmeldt: 31. maj 2011, 12:16
Geografisk sted: 6818 Årre
Kontakt:

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlæg af mage »

DrFedi skrev:
IMG_20181206_204203442.jpg
Altid dejligt, når ting ankommer uden forklaring. På billedet ses min regulator. Under måleren har den en rund drejeknap. Til hvad? (Jeg troede, jeg skulle indstille trykket på flasken..)
Selve hanen på flasken skal altid åbnes (eller lukkes) helt. “Drejeknappen” på regulatoren regulerer afgangstrykket. På tysk hedder den en “Druckminderer” altså noget der formindsker trykket (fra flasken). Den indstiller du til det ønskede tryk som du kan aflæse på måleren/uret...


Mage

HERMS in the making.....
I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy.
--Tom Waits

Man må ALDRIG ALDRIG ALDRIG gå ned på udstyret!!!

hyggemedhumle.dk <----- NY HJEMMESIDE - NU MED BILLEDER!!!
DrFedi
Indlæg: 69
Tilmeldt: 25. jan 2016, 22:19
Geografisk sted: Karlslunde

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlæg af DrFedi »

Super. Tak. På et eller andet tidspunkt ved jeg formodentlig, hvad jeg laver.
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlæg af fjorgensen »

DrFedi skrev:Sandsynligvis dumt tillægsspørgsmål: Øh... Gør det noget, at CO2-flasken kommer med i køleskabet?
Uden for køleren
keep it simple !
Dalmoseosebryg
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlæg af Dalmoseosebryg »

Thomas, jeg karbonerer med sukker, herefter køler jeg og overfører til flaske, eller tapper direkte i glas
DrFedi
Indlæg: 69
Tilmeldt: 25. jan 2016, 22:19
Geografisk sted: Karlslunde

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlæg af DrFedi »

Tak Christian. Det kommer jeg muligvis til igen. Men nu skal det bare prøves...
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
Dalmoseosebryg
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlæg af Dalmoseosebryg »

Der jeg mener at jeg karbonerer med sukker på fustage og herefter overfører til flaske
DrFedi
Indlæg: 69
Tilmeldt: 25. jan 2016, 22:19
Geografisk sted: Karlslunde

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlæg af DrFedi »

Christian, nu har jeg fået anlægget. Så skal jeg også lege (de første gange).
Hvad jeg endnu ikke har luret: Hvis jeg nu antager, at øllet er karboneret, skal jeg bare skrue en lille smule op for trykket, når jeg sætter hane på? Hvor meget?
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."