Iltning af urten.
Iltning af urten.
Jeg har fået fat i en 2.5 liters tank med ren oxygen (250 bar). Hvor meget( LPM flowrate) og hvor længe skal man ilte urten ?.Jeg brygger som regel 40 liter af gangen.
Re: Iltning af urten.
Ville give den 1 min ved 1 bar
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Re: Iltning af urten.
Jeg har nu fået læst lidt op på det. Og jeg har købt et flowmeter som går fra 0-1,5 lpm .Tænker jeg vil starte med og ilte med ca 1 lpm i 60 sec. Det skulle ifølge Yeast bogen af Chris White give ca 9,20 ppm. Det er så godt nok kun ved 20 liter urt og jeg brygger altid 40 liter.
-
- Indlæg: 13
- Tilmeldt: 26. jul 2014, 20:58
Re: Iltning af urten.
Hvor fik du fat i tank og flowmeter?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Iltning af urten.
Flowmeter har jeg købt her. https://m.banggood.com/buy/Flowmeter%20oxygen.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Og O2 købte jeg hos BP gas i Næstved. Men den er dyr...
Og O2 købte jeg hos BP gas i Næstved. Men den er dyr...
Re: Iltning af urten.
Kan man på en eller anden måde bruge disse ilt-flasker, og hvad kræves af regulator mv?
https://www.dorchdanola.dk/cfh-oxygen-f ... gLbLvD_BwE
https://www.dorchdanola.dk/cfh-oxygen-f ... gLbLvD_BwE
Re: Iltning af urten.
Tryk giver ikke så meget mening til iltning af urt...Cep459 skrev:Ville give den 1 min ved 1 bar
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Peter Fly
Peter Fly
Grainfather siden 2017. Før det 3 x el-gryder, 55 L ombygget feltkomfur, 70 L stålgryde, 2 x gruekedler.
Startede i 2006 og stopper nok ikke lige med det samme ;-)
Bestil min plakat med øl-stilarter på:
http://www.GistrupBryghus.dk
Grainfather siden 2017. Før det 3 x el-gryder, 55 L ombygget feltkomfur, 70 L stålgryde, 2 x gruekedler.
Startede i 2006 og stopper nok ikke lige med det samme ;-)
Bestil min plakat med øl-stilarter på:
http://www.GistrupBryghus.dk
Re: Iltning af urten.
Det ligner Rothenbergers flasker, som dem de har hos Bauhaus, https://www.bauhaus.dk/rothenberger-oxy ... 0-bar.html" onclick="window.open(this.href);return false; . Her er naturligvis ikke tale om fødevaregodkendt ilt. Du kan købe en regulator der passer til Rothenbergers flasker hos f.eks hausundwerkstatt24.de. Jeg mener det er denne: https://www.hausundwerkstatt24.de/Sauer ... auchtuelle" onclick="window.open(this.href);return false;bellabryg skrev:Kan man på en eller anden måde bruge disse ilt-flasker, og hvad kræves af regulator mv?
https://www.dorchdanola.dk/cfh-oxygen-f ... gLbLvD_BwE
Re: Iltning af urten.
Top. Hvad er holdningen til nødvendigheden af fødevaregodkendt ilt? Og hvad bruger I andre af gear til iltning (flaske, regulator, sten mv.)?
Re: Iltning af urten.
Jeg har tidligere benyttet en sten, men nu ilter jeg urten ved blot at ryste slangen (jaja, det sagde hun osse i går...) fra kogegryden, så det plasker godt rundt, når jeg tapper urten i gærspanden. Det har hidtil været rigeligt.bellabryg skrev:Top. Hvad er holdningen til nødvendigheden af fødevaregodkendt ilt? Og hvad bruger I andre af gear til iltning (flaske, regulator, sten mv.)?
Årtusinders traditioner for ølbrygning har påvirket selv vores kommunikation: Det er årsagen til, at der i så mange sprog ikke findes et ord for "ikke længere tørstig".
Re: Iltning af urten.
Her er lidt læsning ang Iltning af urten...https://www.nationalhomebrewclub.ie/wor ... re-oxygen/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Iltning af urten.
Tusind tak, det var præcis hvad jeg har ledt efter.Thomse skrev:Her er lidt læsning ang Iltning af urten...https://www.nationalhomebrewclub.ie/wor ... re-oxygen/" onclick="window.open(this.href);return false;