Manglende kulsyre
-
- Indlæg: 14
- Tilmeldt: 15. okt 2017, 15:02
Manglende kulsyre
Har lavet en bryg spm mangler kulsyre en 1mdr på flaske
Havde ellers tilsat 7g sukker pr liter inden jeg flaskede dem.
Og de har fået lov til at stå i ca 22gr.
Mit spørgsnål er.
Kan jeg tilsætte Co2 via. en Sodastream maskine og flaske, og derefter hælde øllet tilbage på flaske med patentprop igen
Sent from my iPhone using Tapatalk
Havde ellers tilsat 7g sukker pr liter inden jeg flaskede dem.
Og de har fået lov til at stå i ca 22gr.
Mit spørgsnål er.
Kan jeg tilsætte Co2 via. en Sodastream maskine og flaske, og derefter hælde øllet tilbage på flaske med patentprop igen
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Manglende kulsyre
Hvordan har du renset dine flasker?
Jeg har oplevet det samme men her begyndte øllen at udvikle sig i en mærkelig retning også. Her var jeg nok bange for at der har været lidt sulfo rester i flaskerne efter de var blevet vasket. Siden har jeg brugt StarSan som slut desinfikation.
Hvad angår sodastream har jeg ingen erfaring men jeg ville gøre det lige før jeg drikker øllen istedet. Tror ikke det bliver godt at hælde øllen tilbage på flasken.
-Lau
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeg har oplevet det samme men her begyndte øllen at udvikle sig i en mærkelig retning også. Her var jeg nok bange for at der har været lidt sulfo rester i flaskerne efter de var blevet vasket. Siden har jeg brugt StarSan som slut desinfikation.
Hvad angår sodastream har jeg ingen erfaring men jeg ville gøre det lige før jeg drikker øllen istedet. Tror ikke det bliver godt at hælde øllen tilbage på flasken.
-Lau
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Manglende kulsyre
Du må love mig at du optager det og lægger et link herind, hvis du prøverJankristensen67 skrev: Kan jeg tilsætte Co2 via. en Sodastream maskine og flaske, og derefter hælde øllet tilbage på flaske med patentprop igen
TB
Re: Manglende kulsyre
Det har jeg prøvet og det er et værre svineri .
Sendt fra min ONEPLUS A6003 med Tapatalk
Sendt fra min ONEPLUS A6003 med Tapatalk
- Broder Jacob
- Indlæg: 508
- Tilmeldt: 4. okt 2013, 19:33
- Geografisk sted: Emmabodavej 19f, 4450 Jyderup
Re: Manglende kulsyre
Tøv en kende.
Hvis du karbonerer ved 22 grader, hvordan er den temperatur i forhold til den temperatur, som du gærede ved?
Ofte kan du genstarte karbonering, ved
1. Ryst alle flasker så evet. gør i bunder bliver blandet op i øllet
2. Sæt flaskerne på en temperatur minimum 2 grader over den temperatur de gærede ved. Giv den et par uger på den temperatur.
PS!
Og husk altid at undgå sulfo i dine flasker :-)
Hvis du karbonerer ved 22 grader, hvordan er den temperatur i forhold til den temperatur, som du gærede ved?
Ofte kan du genstarte karbonering, ved
1. Ryst alle flasker så evet. gør i bunder bliver blandet op i øllet
2. Sæt flaskerne på en temperatur minimum 2 grader over den temperatur de gærede ved. Giv den et par uger på den temperatur.
PS!
Og husk altid at undgå sulfo i dine flasker :-)
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
-
- Indlæg: 14
- Tilmeldt: 15. okt 2017, 15:02
Re: Manglende kulsyre
rengøre mine flaske med kogende vand og derefter står de i blød star san i 30min inden flaskningLauLN skrev:Hvordan har du renset dine flasker?
Jeg har oplevet det samme men her begyndte øllen at udvikle sig i en mærkelig retning også. Her var jeg nok bange for at der har været lidt sulfo rester i flaskerne efter de var blevet vasket. Siden har jeg brugt StarSan som slut desinfikation.
Hvad angår sodastream har jeg ingen erfaring men jeg ville gøre det lige før jeg drikker øllen istedet. Tror ikke det bliver godt at hælde øllen tilbage på flasken.
-Lau
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Indlæg: 14
- Tilmeldt: 15. okt 2017, 15:02
Re: Manglende kulsyre
de står på flaske i samme rum som gærringstank stod og har løbende målt temp derinde.Broder Jacob skrev:Tøv en kende.
Hvis du karbonerer ved 22 grader, hvordan er den temperatur i forhold til den temperatur, som du gærede ved?
Ofte kan du genstarte karbonering, ved
1. Ryst alle flasker så evet. gør i bunder bliver blandet op i øllet
2. Sæt flaskerne på en temperatur minimum 2 grader over den temperatur de gærede ved. Giv den et par uger på den temperatur.
PS!
Og husk altid at undgå sulfo i dine flasker :-)
Jeg har forsøgt at ryste dem og givet noget tid uden det har virket
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Manglende kulsyre
Nu er det vel ikke således, at det er et meget stærkt bryg du har lavet?
Jeg nåede gærens alkohol tolerance engang med et stærkt Belgisk bryg og der skete intet i flaskerne.
Jeg tilsatte en smule ny gær med højere alkohol tolerance i flaskerne, men de endte så med at blive over karbonerede.
Jeg nåede gærens alkohol tolerance engang med et stærkt Belgisk bryg og der skete intet i flaskerne.
Jeg tilsatte en smule ny gær med højere alkohol tolerance i flaskerne, men de endte så med at blive over karbonerede.
-
- Indlæg: 14
- Tilmeldt: 15. okt 2017, 15:02
Re: Manglende kulsyre
det er NEIPA fra Lund på 6,4% som jeg har bryggetjandk skrev:Nu er det vel ikke således, at det er et meget stærkt bryg du har lavet?
Jeg nåede gærens alkohol tolerance engang med et stærkt Belgisk bryg og der skete intet i flaskerne.
Jeg tilsatte en smule ny gær med højere alkohol tolerance i flaskerne, men de endte så med at blive over karbonerede.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Manglende kulsyre
Ellers så prøv at give dem et skud af denne...
https://www.maltbazaren.dk/shop/safale-f-2-i-3400p.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mvh. Niels
https://www.maltbazaren.dk/shop/safale-f-2-i-3400p.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mvh. Niels