7 gram/liter bør være nok, husk at pilsner (undergær) kræver ekstra tålmodighed.
Jeg bruger denne beregner når jeg skal flaske mit øl:
https://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/
Du skal kende antal liter, max. temperatur under gæring og ønsket co2 tryk (se skema længere nede på siden).
Kog sukkeret op i 2 dl. vand og tilsæt sukkervandet i tappespanden og få det godt blandet op dog uden at piske ilt i.
Så kan det ikke gå helt galt :-)
All Grain brygning
Re: All Grain brygning
ok, tak for det.
Jeg har brygget den her øl
https://www.maltbazaren.dk/shop/bazaren ... 5689p.html
De har stået 14 dage på flaske, skal de stå længere eller kan øllet ikke reddes?
Jeg har brygget den her øl
https://www.maltbazaren.dk/shop/bazaren ... 5689p.html
De har stået 14 dage på flaske, skal de stå længere eller kan øllet ikke reddes?
Re: All Grain brygning
Lad flaskerne stå varmt et par uger endnu og prøv at ryste dem engang imellem, 7gram/liter burde være fint nok.
Det svarer til et tryk på ca. 2.8co2/vol, som er i den høje ende.
Det svarer til et tryk på ca. 2.8co2/vol, som er i den høje ende.