Arbejdsnedlæggelse under karbonering

Besvar
Nordskov
Indlæg: 40
Tilmeldt: 2. nov 2015, 16:49

Arbejdsnedlæggelse under karbonering

Indlæg af Nordskov »

Min Rochefort 10 klon har valgt at kaste anker under karboneringen. Gæren nægter simpelthen at rokke sig ud af flækken :/

Den nåede ned på de planlagte 1010 før jeg flaskede den på 33cL flasker med 155g sukker til 20L. Det var 12. april.
Siden da er der ikke sket en dyt! Der er ikke mere kulsyre end der var i spanden.
For et par uger siden åbnede jeg dem allesammen og tilsatte en knivspids US-05 og et halvt gram sukker (for at løfte CO2 fra 2,8 til ca 3,2).
I dag har jeg så åbnet en flaske, men stadig ingen kulsyre.
Den har hele tiden stået i min stue ved ca 21-22 grader. ABV er ca 11%.

Hvad gør jeg?
jandk
Indlæg: 155
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Arbejdsnedlæggelse under karbonering

Indlæg af jandk »

Har du tjekket gærens alkohol tolerance - den hedder officielt 9-11%:
https://fermentis.com/en/fermentation-s ... ale-us-05/

Jeg har prøvet præcist det samme og alkohol % var så høj at gæren blev slået ihjel.
11% er ret højt og det er ikke alle gærtyper der kan holde til det, US-05 lader til at være en af dem.

Jeg købte et brev gær med højere tolerance og dryssede en smule direkte i flaskerne som damage control.
Flaskerne blev dog overkarbonerede, da den oprindelige sukker ikke var helt omdannet.
Nordskov
Indlæg: 40
Tilmeldt: 2. nov 2015, 16:49

Re: Arbejdsnedlæggelse under karbonering

Indlæg af Nordskov »

jandk skrev:Har du tjekket gærens alkohol tolerance - den hedder officielt 9-11%:
https://fermentis.com/en/fermentation-s ... ale-us-05/

Jeg har prøvet præcist det samme og alkohol % var så høj at gæren blev slået ihjel.
11% er ret højt og det er ikke alle gærtyper der kan holde til det, US-05 lader til at være en af dem.

Jeg købte et brev gær med højere tolerance og dryssede en smule direkte i flaskerne som damage control.
Flaskerne blev dog overkarbonerede, da den oprindelige sukker ikke var helt omdannet.
Det er selvfølgelig muligt, at US-05 ikke kan klare mosten. Jeg har bare læst andre steder, at folk har brugt den over 12%.
Jeg prøver med en mere hårdfør gær.
EDIT: Hvilken brugte du?
Tak
Slein
Indlæg: 76
Tilmeldt: 15. apr 2016, 17:06

Re: Arbejdsnedlæggelse under karbonering

Indlæg af Slein »

Denne er udviklet til flaskekarbonering...
https://www.maltbazaren.dk/shop/safale-f-2-i-3400p.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mvh. Niels
Nordskov
Indlæg: 40
Tilmeldt: 2. nov 2015, 16:49

Re: Arbejdsnedlæggelse under karbonering

Indlæg af Nordskov »

Slein skrev:Denne er udviklet til flaskekarbonering...
https://www.maltbazaren.dk/shop/safale-f-2-i-3400p.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mvh. Niels
Hvor meget ville du pitche pr 33cL flaske?
Fermentis anbefaler at rehydrere gæren inden brug. Jeg vil gerne undgå at overfylde flaskerne. Hvor stor er risikoen ved at tør-pitche?
jandk
Indlæg: 155
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: Arbejdsnedlæggelse under karbonering

Indlæg af jandk »

Jeg plejer ikke at rehydrere tørgær og har aldrig haft problemer.
Normalvis drysser jeg det oven på skumlaget i gærspanden og ryster spanden efter 15 min.

Jeg dryssede bare en lille smule i hver flaske, næsten ingenting, nogle få korn.
Efter 2 uger var der fuld knald på og endda lige rigeligt.
Bemærk at der er en smule bindemiddel i tørgæren, som dog lægger sig på bunden.
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"