Hej
Jeg skal for første gang på lørdag prøve et bryg på 10L.
Har fundet en opskrift på en belgisk øl.
Der skal Pilsnermalt, Flaked oats og Chocolate malt i.
Plus cascade humle og kandis sukker.
Mit spørgsmål, skal Chocolate malt kværnes ?
Efter opskriften skal malten skal mæskes ved 52 grader(30 min), 68 grader(60 min) og 77 grader(10 min) - ved de forskellige grader, skal jeg slukke for kogepladen når urten når temperaturen eller skal temperaturen holdes på de angivende grader?
Med venlig hilsen
Morten
Lidt spørgsmål fra en nybegynder
Re: Lidt spørgsmål fra en nybegynder
Chokomalten skal også valses.
Temperaturen skal holdes på de angivne grader. Tændt eller slukket - det der virker bedst for dig.
Temperaturen skal holdes på de angivne grader. Tændt eller slukket - det der virker bedst for dig.
Re: Lidt spørgsmål fra en nybegynder
Efter det er hældt på spanden, hvordan er det lige jeg aflæser den her OG?
Er det at OG er i det her tilfælde 1080?
Er det at OG er i det her tilfælde 1080?
Re: Lidt spørgsmål fra en nybegynder
OG aflæses normalt ved 20 grader urt temperatur når der benyttes flydevægt.MortenSD skrev:Efter det er hældt på spanden, hvordan er det lige jeg aflæser den her OG?
Er det at OG er i det her tilfælde 1080?
Ellers er der misvisning.
Det ser ud på billedet at du har ramt 1080.
Sendt fra min ANE-LX1 med Tapatalk
Mvh. Christian Thorup
Re: Lidt spørgsmål fra en nybegynder
Havde læst at temperaturen skulle være 20 grader i måleglasset, så målingen er taget ved 20 grader :)Thorup skrev:OG aflæses normalt ved 20 grader urt temperatur når der benyttes flydevægt.MortenSD skrev:Efter det er hældt på spanden, hvordan er det lige jeg aflæser den her OG?
Er det at OG er i det her tilfælde 1080?
Ellers er der misvisning.
Det ser ud på billedet at du har ramt 1080.
Sendt fra min ANE-LX1 med Tapatalk
Re: Lidt spørgsmål fra en nybegynder
Det er også korrekt.MortenSD skrev:Havde læst at temperaturen skulle være 20 grader i måleglasset, så målingen er taget ved 20 grader :)Thorup skrev:OG aflæses normalt ved 20 grader urt temperatur når der benyttes flydevægt.MortenSD skrev:Efter det er hældt på spanden, hvordan er det lige jeg aflæser den her OG?
Er det at OG er i det her tilfælde 1080?
Ellers er der misvisning.
Det ser ud på billedet at du har ramt 1080.
Sendt fra min ANE-LX1 med Tapatalk
Sendt fra min ANE-LX1 med Tapatalk
Mvh. Christian Thorup
Re: Lidt spørgsmål fra en nybegynder
Hvordan ser regnestykket ud når man skal beregne hvor meget gær man skal bruge til et bryg på 25 L.
der har en OG 1070 ?
der har en OG 1070 ?
Re: Lidt spørgsmål fra en nybegynder
Det kommer an på om det er en overgæret eller undergæret øl.Mila skrev:Hvordan ser regnestykket ud når man skal beregne hvor meget gær man skal bruge til et bryg på 25 L.
der har en OG 1070 ?
En OG på 1070 vil jeg betegne som "High Gravity". En overgæret ale bør så nok have en pitch-rate på 1,25 til 1,5. En undergæret pilsner bør nok have en pitch-rate på 2,0.
Jeg bruger denne til beregning af gærmængde: https://www.brewersfriend.com/yeast-pit ... alculator/
Mvh. Per.
Re: Lidt spørgsmål fra en nybegynder
MortenSD skrev:Havde læst at temperaturen skulle være 20 grader i måleglasset, så målingen er taget ved 20 grader :)Thorup skrev:OG aflæses normalt ved 20 grader urt temperatur når der benyttes flydevægt.MortenSD skrev:Efter det er hældt på spanden, hvordan er det lige jeg aflæser den her OG?
Er det at OG er i det her tilfælde 1080?
Ellers er der misvisning.
Det ser ud på billedet at du har ramt 1080.
Sendt fra min ANE-LX1 med Tapatalk
Du skal ikke være så dødeligt bekymret for et par grader fra eller til på flydevægten. Hvis du aflæser ved 30 grader er fejlvisningen 0,002 og ved 40 grader er fejlvisningen 0,006. Jeg har en korrigeringstabel, hvis det har dramatisk interesse. :)
Med venlig hilsen
Bo Miller
Bo Miller