I dag var så en meget varm dag i huset og da jeg ikke har et gærings skab jeg kan temperaturstyre endte rumtemperaturen oppe på 28 grader i dag.
Jeg lagde her mærke til at min øl der eller stod og boblede løs var stoppet.
Det er en Safale S-04 gær og kan kun læse mig til at den optimalt skal stå ved maks 25 grader.
Skal jeg være bange for at gæren er død og kan jeg i så fald tilføje mere gær?
Mvh Lau
Sent from my iPad using Tapatalk
Gæring ved 28 grader
Re: Gæring ved 28 grader
Der skal nok lidt mere til før gæren dør. Du vil dog nok opleve en ændret smag/gærprofil som måske ikke er ønskeligt. Et eksempel kan være en hvedeøls gær som vil generere meget mere "banan" smag/estere ved høj temperatur, som kan være kvalmende. Jeg vil anbefale dig at finde et billigt brugt køleskab og et stc1000 eller inkbird temperatur controller. Sammen med et lille varmeelement kan du styre temperaturen præcist hele året.
Sendt fra min ONEPLUS A6003 med Tapatalk
Sendt fra min ONEPLUS A6003 med Tapatalk
Re: Gæring ved 28 grader
Hej Lau
Nej, gær dør ikke ved 28°C
Den øgede temperatur har formentlig givet speed til gæringen.
Aktivitet i gærlåsen er en dårlig indikator for gæring.
Mål med dit hydrometer, så kan du følge udviklingen hen imod FG.
Hilsen
Freund
Nej, gær dør ikke ved 28°C
Den øgede temperatur har formentlig givet speed til gæringen.
Aktivitet i gærlåsen er en dårlig indikator for gæring.
Mål med dit hydrometer, så kan du følge udviklingen hen imod FG.
Hilsen
Freund
Re: Gæring ved 28 grader
Tak for de hurtige svar.
@jandk
Planen er også at få købt et gammelt køleskab og ombygge til gæringsskab når vi er færdige med at renovere huset. Pt har vi ikke plads
Jeg har sat dem ud i skuret hvor der er 22-24 grader ret fast.
@Freund
Jeg tager en måling når jeg lige får tid.
Rart at vide at gæren formegentlig ikke er død.
Sent from my iPhone using Tapatalk
@jandk
Planen er også at få købt et gammelt køleskab og ombygge til gæringsskab når vi er færdige med at renovere huset. Pt har vi ikke plads
Jeg har sat dem ud i skuret hvor der er 22-24 grader ret fast.
@Freund
Jeg tager en måling når jeg lige får tid.
Rart at vide at gæren formegentlig ikke er død.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Gæring ved 28 grader
Hoppe.beer i Solrød gærer ved vildt høje temperaturer og laver vildt gode øl. :-)