Karbonering kveik

Besvar
Sillesfar
Indlæg: 29
Tilmeldt: 16. dec 2014, 19:25

Karbonering kveik

Indlæg af Sillesfar »

Hej med jer

Jeg er kommet i tvivl om jeg har karboneret min hvede øl korrekt
Den blev lavet på kveik gær og gærede ved ca 25 grader

Men jeg tænkte ikke over den høje gæringstemperatur og tilsatte 7 g sukker pr liter

Er det helt ved siden af ?

Prøvede at åbne en efter 3 dage og den var helt død

Så hjææææælp skal bruge den i næste uge
Freund
Indlæg: 377
Tilmeldt: 16. aug 2017, 21:15
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: Karbonering kveik

Indlæg af Freund »

Nej, det synes jeg ikke er helt ved siden af.
Jeg regner med min. 14 dage ved flaskekarbonering af overgæret - så måske du kan få et hæderligt resultat.
Jeg håber det.

Hilsen
Freund
RuneV
Indlæg: 253
Tilmeldt: 8. feb 2017, 12:34
Geografisk sted: Hasselager, Århus

Re: Karbonering kveik

Indlæg af RuneV »

Lars Garshol skriver:

If you want to bottle the beer, be aware that some of the kveiks flocculate so hard that they literally stick to the bottom. If there's no yeast left in suspension you won't get any carbonation. So you may want to add another yeast to get the carbonation.

Har du brugt Voss?
Freund
Indlæg: 377
Tilmeldt: 16. aug 2017, 21:15
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: Karbonering kveik

Indlæg af Freund »

Sillesfar afslørede i en anden tråd, at det er en WLP518 Opshaug der er brugt.
(Medium to high flocculation)

Jeg har ikke selv gæret med den/kveik i det hele taget, men håber ikke det er tilfældet at gæren har lagt sig så hårdt på bunden...

Hilsen
FreundBillede
Sillesfar
Indlæg: 29
Tilmeldt: 16. dec 2014, 19:25

Re: Karbonering kveik

Indlæg af Sillesfar »

Hej igen

Er lige kommet hjem fra ferien og øllen blev straks prøve smagt
Yesss den er perfekt karboneret - det var bare min tålmodighed der var problemet

God sommer til jer alle :)

PS smagte noget fantastisk øl fra penyllan på Bornholm wow en oplevelse:)
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"