Hej med jer!
Jeg står og skal flaskekarbonere en belgisk dubbel, inspireret af Westmalle (opskriften er lånt fra Candi Syrup's hjemmeside). Men der hvor jeg bliver bekymret er at en Westmalle dubbel er karboneret til over 4 rumfang co2 og jeg er lidt nervøs for springvand når flaskerne åbnes. Hvilket bestemt ikke er særligt presentabelt :)
er der nogen der har erfarringer med at sukkerkarbonere så højt og evt. kan give nogle råd hertil ?
Flaskekarbonering til 4 rumfang
Re: Flaskekarbonering til 4 rumfang
Hej,
Jeg ville ikke gå så højt, du risikerer bare at de skummer over eller laver springvand når du åbner dem.
Du risikerer også at flaskerne springer (flaskebomber).
Jeg ville gå efter ca. 2.8 som jeg bruger når jeg laver stærke Belgiske øl.
Så er de stadig godt karbonerede og på den sikre side.
Mvh, Jan
Jeg ville ikke gå så højt, du risikerer bare at de skummer over eller laver springvand når du åbner dem.
Du risikerer også at flaskerne springer (flaskebomber).
Jeg ville gå efter ca. 2.8 som jeg bruger når jeg laver stærke Belgiske øl.
Så er de stadig godt karbonerede og på den sikre side.
Mvh, Jan
Re: Flaskekarbonering til 4 rumfang
Hej Jan, Tak for svar! det lyder også fornuftigt at sigte efter de 2.8. Hvad plejer du at bruge til karbonerings sukker til de belgiske ? er det noget at vinde ved at bruge DME i stedet for hvid sukker feks. ?jandk skrev:Hej,
Jeg ville ikke gå så højt, du risikerer bare at de skummer over eller laver springvand når du åbner dem.
Du risikerer også at flaskerne springer (flaskebomber).
Jeg ville gå efter ca. 2.8 som jeg bruger når jeg laver stærke Belgiske øl.
Så er de stadig godt karbonerede og på den sikre side.
Mvh, Jan
Re: Flaskekarbonering til 4 rumfang
Hej,
Jeg bruger bare alm. hvidt sukker eller evt. rørsukker.
Jeg koger det op i lidt vand og lader det køle ned efterfølgende.
Jeg bruger bare alm. hvidt sukker eller evt. rørsukker.
Jeg koger det op i lidt vand og lader det køle ned efterfølgende.