Hjemmedyrket humle

Alm. Nybegynder hjælp.

Hjemmedyrket humle

Indlægaf Kokken80 » 24. sep 2019, 19:14

Jeg har to humleplanter i haven som jeg har høstet og tørret, den ene er dværg prima donna og den anden er ukendt.

Lavede en the (0,5ltr. & 40gr sukker) og kogte lidt af den tørrede ukendte humle (5gr), der er ikke meget duft i den og den er kamp bitter, og skarp som der er kogt masser af knust sort peber med. Humlen kogte kun 1-2 minutter inden det bliv siet fra.

Er der nogen der ved hvordan en "alm" have humle smager?

Umiddelbart tænker jeg ikke det er noget der er tiltænkt øl
Kokken80
 
Indlæg: 255
Tilmeldt: 1. feb 2012, 18:56
Geografisk sted: Hjortshøj, Århus

Re: Hjemmedyrket humle

Indlægaf Dalmoseosebryg » 26. sep 2019, 19:11

5g tørret eller frisk, under alle omstændigheder lyder 5g til 0,5 liter af ret meget
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 1160
Images: 0
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Hjemmedyrket humle

Indlægaf Kokken80 » 5. okt 2019, 11:43

Jeg ved det er meget, men med 1 minuts kog, burde det ikke afgive så en voldsom bitterhed, er dette ikke korrekt?
Kokken80
 
Indlæg: 255
Tilmeldt: 1. feb 2012, 18:56
Geografisk sted: Hjortshøj, Århus

Re: Hjemmedyrket humle

Indlægaf Lars Thorborg » 5. jan 2020, 07:42

Hej
Jeg er helt ny i det her, og jeg ved kun, hvad jeg har læst mig til.
Men..humlen tilsættes tidligt i processen, og skal koge en times tid ...UDEN LÅG netop for at fjerne de værste bitterstoffer..
Er det noget jeg har misforstået?? Din humle kan vel være ganske fin i rette dosering og med rette kogetid.
Jeg har selv noget liggende i fryseren, plukket under en gåtur i september, så afventer dine erfaringer :-)
Hilsen Lasse
Lars Thorborg
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 16. sep 2019, 10:37

Re: Hjemmedyrket humle

Indlægaf Dalmoseosebryg » 6. jan 2020, 22:58

Lars Thorborg skrev:Hej
Jeg er helt ny i det her, og jeg ved kun, hvad jeg har læst mig til.
Men..humlen tilsættes tidligt i processen, og skal koge en times tid ...UDEN LÅG netop for at fjerne de værste bitterstoffer..
Er det noget jeg har misforstået?? Din humle kan vel være ganske fin i rette dosering og med rette kogetid.
Jeg har selv noget liggende i fryseren, plukket under en gåtur i september, så afventer dine erfaringer :-)
Hilsen Lasse

Ikke for at fjerne bitterstoffer men DMS
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 1160
Images: 0
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623


Tilbage til Hjælp til at komme igang.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster