Nu er den gal igen!
Mit seneste bryg - en undergæret pilsner - kom ud med en OG på 104, hvilket jeg ikke klager over.
Men nu, hvor 2. gæring skulle været færdig, ligger OG'en ret stabilt på 1028. Efter min bedste overbevisning skulle den da helst ned på 1008-1010.
Hvad gør jeg for at få den gæret helt ned?
Jeg kan fortælle, at jeg til mine 25 l brugte et rør Pilsner Lager WLP800 fra White Labs, - og at gæringen først gik i gang efter 2-3 dage (hvilket jeg synes er betænkelig lang tid).
Gæringen gået i stå
Gæringen gået i stå
Hilsen og højt skum
Michael
Hexebryg
Nu med hjemmeside
Michael
Hexebryg
Nu med hjemmeside
Der kan være flere årsager til din høje SG.
1. ALT alt for lidt gær, ifølge udregneren på www.mrmalty.com skulle du bruge næsten 4 vial's gær uden starter eller næsten 4 liter starter. Især med lager øl skal der meget gær til og jeg er næsten helt sikker på at der er derfor du ikke er kommet længere ned.
2. der kan være for høj mæske temp.
3. for meget crystal/karamel malt.
4. en blanding af 1, 2, og 3. Men det er sikkert nr. 1 der er årsagen i dit tilfælde.
1. ALT alt for lidt gær, ifølge udregneren på www.mrmalty.com skulle du bruge næsten 4 vial's gær uden starter eller næsten 4 liter starter. Især med lager øl skal der meget gær til og jeg er næsten helt sikker på at der er derfor du ikke er kommet længere ned.
2. der kan være for høj mæske temp.
3. for meget crystal/karamel malt.
4. en blanding af 1, 2, og 3. Men det er sikkert nr. 1 der er årsagen i dit tilfælde.