Problemer med oxidering

Per
Indlæg: 338
Tilmeldt: 29. jan 2018, 20:06
Geografisk sted: Rønnede

Re: Problemer med oxidering

Indlæg af Per »

Mit første forsøg med Neipa, var en opskrift med 3 x tørhumling.... - og så i en almindelig plastgærspand. Jeg kan garantere at den var misfarvet, - ja, direkte grim. Så oxideret, ja absolut. Smagen var dog ikke påvirket, men man skulle lukke øjnene. Senere har jeg forsøgt mig med stilen og en anden opskrift, og kun 1 x tørhumling efter 2 dages gæring. Lidt bedre, men ikke fantastisk. Måske de første par uger efter flaskekarboneringen, så hvis man ikke kan lave dem uden oxidering, - se at få dem drukket :-)

Mvh. Per.
Lassebn85
Indlæg: 8
Tilmeldt: 4. apr 2020, 18:25

Re: Problemer med oxidering

Indlæg af Lassebn85 »

Skandalf skrev:Hej!

Lad mig hurtigt spare dig for frustrationer og en øm pengepung. Det frarådes helt at man flasker neipa. Gør det kun med fustage. Den massive mængde humle og hvede gør denne stilart ekstrem overfølsom overfor ilt.

Jeg har selv bygget denne oxygenfri overførselsmetode og det fungerer helt vildt godt: https://m.youtube.com/watch?v=QOV5-RbA5Tk" onclick="window.open(this.href);return false;

Det er ikke billigt at brygge neipa og det bliver aldrig godt på flaske. Læg i stedet pengene til side og spar op til et mindre fadølsanlæg.

Jeg er ved at købe ind til det setup, du har linket til og har et spørgsmål. Hvordan monterer du den studs, man skal bruge til at skyde CO2 ind i spanden? Jeg tænker, det er samme studs som "IN" på en Cornelius, men dem jeg kan finde har ikke et udvendigt gevind, så jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg løser det..
mhn
Indlæg: 439
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: Problemer med oxidering

Indlæg af mhn »

Jeg ved ikke, hvor man finder dem i Danmark. Men jeg har købt sådan nogle https://www.aliexpress.com/item/32858052641.html" onclick="window.open(this.href);return false; De har 1/4 gevind, så den må du da kunne bruge? Jeg bruger dem i mit rense setup med en 3/8 RO vands fitting, så er de nemme lige at sætte på en slange.
Mvh
Morten

Den ene af to. :-) http://mortenbryg.dk
Skandalf
Indlæg: 17
Tilmeldt: 18. jul 2019, 10:18

Re: Problemer med oxidering

Indlæg af Skandalf »

Hej

Det er ikke helt samme CO2 indgang som på en corny keg. Du kan finde købslink og en demonstration af metoden i denne video: https://www.youtube.com/watch?v=erww5swl7C4" onclick="window.open(this.href);return false;
Lassebn85
Indlæg: 8
Tilmeldt: 4. apr 2020, 18:25

Re: Problemer med oxidering

Indlæg af Lassebn85 »

Tak til jer begge to, så er det bare at vente på, at der er post :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Lassebn85
Indlæg: 8
Tilmeldt: 4. apr 2020, 18:25

Problemer med oxidering

Indlæg af Lassebn85 »

En kort update.. Jeg har nu brygget min første NEIPA vba lukket overførsel - og det er resulteret i min første ikke oxiderede NEIPA.. Mange tak for gode input.

Billede
Billede


Billede
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"