Stuck mash..
Stuck mash..
Så skete det også for os. Dejlig bryg dag fik et hak i glæden da vi fik stück mash.
Cara Ruby 4.000g
Cara Wheat 1.500g
Cara Gold 1.000g
Flaked Wheat 300g
Prøvede for 1.gang en 4 step mash.
22 liter vand til 40grader i 10 min
60 grader i 10min.
67 grader i 40 min.
70 grader i 30 min
Under mash var væsker næsten krystal klar og den løb fint igennem malten.
Det var nok malet lidt til den fine side.
Jeg plejer at pumpe al væsken om over malten li før mash er færdig for at fange de sidste urenheder.
Men denne gang var det som om der gik grød i den...
Hva sker der for det???
Cara Ruby 4.000g
Cara Wheat 1.500g
Cara Gold 1.000g
Flaked Wheat 300g
Prøvede for 1.gang en 4 step mash.
22 liter vand til 40grader i 10 min
60 grader i 10min.
67 grader i 40 min.
70 grader i 30 min
Under mash var væsker næsten krystal klar og den løb fint igennem malten.
Det var nok malet lidt til den fine side.
Jeg plejer at pumpe al væsken om over malten li før mash er færdig for at fange de sidste urenheder.
Men denne gang var det som om der gik grød i den...
Hva sker der for det???
Nu med 13 bryg på cv`et. Og 1 stuck mash.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Re: Stuck mash..
Tilsæt risskaller næste gang de påvirker ikke dit bryg andet end lavere risiko for stuck. Der skal lige eksperimenteres med mængden så du ikke får for højt flow.
Re: Stuck mash..
Hej HLP
Jeg har to spørgsmål:
Var der hele skaller i malten, eller var de kværnet i stykker?
Hvorfor har du valgt ikke at bruge basis-malt?
Hilsen
Freund
Jeg har to spørgsmål:
Var der hele skaller i malten, eller var de kværnet i stykker?
Hvorfor har du valgt ikke at bruge basis-malt?
Hilsen
Freund
Re: Stuck mash..
Jeg kan ikke helt læse, hvornår stucked mash skete.
Det lyder som om din trinmæskning fungerede, og det skete ved sining/sparge.
Og jeg formoder du har recirkuleret under hele forløbet.
Hvis det er korrekt, så har der ikke været noget problem med din valsning.
Så skal du i stedet kikke på hastigheden hvormed du trækker urten ud. Når man anvender pumpe er der altid risiko for, at der pumpes for hårdt. Og dermed kollapser masken. Det kan ikke afhjælpes med ris-/havreskaller.
Sæt flowet ned. 0,5-1 liter i minuttet.
Det kan også ske ved at sparring sker på en sådan måde, at masken fritlægges, hvilket også kan få den til at kollapse.
Det lyder som om din trinmæskning fungerede, og det skete ved sining/sparge.
Og jeg formoder du har recirkuleret under hele forløbet.
Hvis det er korrekt, så har der ikke været noget problem med din valsning.
Så skal du i stedet kikke på hastigheden hvormed du trækker urten ud. Når man anvender pumpe er der altid risiko for, at der pumpes for hårdt. Og dermed kollapser masken. Det kan ikke afhjælpes med ris-/havreskaller.
Sæt flowet ned. 0,5-1 liter i minuttet.
Det kan også ske ved at sparring sker på en sådan måde, at masken fritlægges, hvilket også kan få den til at kollapse.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Stuck mash..
Der var næsten ingen hele skaller i min malt.Freund skrev:Hej HLP
Jeg har to spørgsmål:
Var der hele skaller i malten, eller var de kværnet i stykker?
Hvorfor har du valgt ikke at bruge basis-malt?
Hilsen
Freund
Hva mener du med basis-malt.
Nu med 13 bryg på cv`et. Og 1 stuck mash.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Re: Stuck mash..
Tak for din tid.Borg skrev:Jeg kan ikke helt læse, hvornår stucked mash skete.
Det lyder som om din trinmæskning fungerede, og det skete ved sining/sparge.
Og jeg formoder du har recirkuleret under hele forløbet.
Hvis det er korrekt, så har der ikke været noget problem med din valsning.
Så skal du i stedet kikke på hastigheden hvormed du trækker urten ud. Når man anvender pumpe er der altid risiko for, at der pumpes for hårdt. Og dermed kollapser masken. Det kan ikke afhjælpes med ris-/havreskaller.
Sæt flowet ned. 0,5-1 liter i minuttet.
Det kan også ske ved at sparring sker på en sådan måde, at masken fritlægges, hvilket også kan få den til at kollapse.
Har nok pumpet for hårdt. Vil gøre som du skriver næste gang.
Nu med 13 bryg på cv`et. Og 1 stuck mash.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Re: Stuck mash..
Pilsner og pale ale malteHLP skrev: Hva mener du med basis-malt.
Re: Stuck mash..
Hvor er resten af opskriften?HLP skrev: Cara Ruby 4.000g
Cara Wheat 1.500g
Cara Gold 1.000g
Flaked Wheat 300g
/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Re: Stuck mash..
Basismalte er f.eks pilsner og pale ale. Disse malte har forgærbar sukker i sig,d.v.s sukker som gæren kan omsætte.Den sukker der er i cara malte kan gæren ikke omsætte så de bidrager kun til fylde og aroma i øllet. Ikke til alkohol.
Re: Stuck mash..
Tak for hjælpen!
Meget dejligt at få så fin hjælp.
Meget dejligt at få så fin hjælp.
Nu med 13 bryg på cv`et. Og 1 stuck mash.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Re: Stuck mash..
Det var den..morfmir skrev:Hvor er resten af opskriften?HLP skrev: Cara Ruby 4.000g
Cara Wheat 1.500g
Cara Gold 1.000g
Flaked Wheat 300g
/Thomas
Nu med 13 bryg på cv`et. Og 1 stuck mash.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40
Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.