Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Besvar
elkjr

Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlæg af elkjr »

hvilken er den reneste og mest smagsneutrale øl gær ?
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlæg af Borg »

Amerikansk ale. Kan får fra mange leverandører.
Men f.eks. US-05 hvis det skal være en tørgær.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
elkjr

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlæg af elkjr »

Borg skrev:Amerikansk ale. Kan får fra mange leverandører.
Men f.eks. US-05 hvis det skal være en tørgær.

...skal være den med færrest "estere".......skal bruges til en "Kvan Mjød"...så der må ikke være noget der forstyrre smagen af Kvan
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlæg af Borg »

elkjr skrev:
Borg skrev:Amerikansk ale. Kan får fra mange leverandører.
Men f.eks. US-05 hvis det skal være en tørgær.

...skal være den med færrest "estere".......skal bruges til en "Kvan Mjød"...så der må ikke være noget der forstyrre smagen af Kvan
Netop derfor svaret.
Men gæren gør det ikke selv.
Estere kommer i større mængder fra en stresset gær. Du undgår at gøre den stresset ved:
- at ilte urten grundigt
- at pitche rigeligt med gær (det udsagn gælder ikke kun for smør ;-))
- at rehydrere tørgær
- at styre gæringstemperaturen præcis
- at gære i gærens lavere ende af sit arbejdsområde (f.eks. 18 grader)
- at køle urten ned til et par grader under den ønskede gæringstemperatur, og lade gærens arbejde øge temperaturen til det ønskede

Som du kan læse, drejer det sig ikke kun om gæren, men også om bryggeren.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
mhn
Indlæg: 439
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlæg af mhn »

Og give gæren en masse næring i mjød.

Vi prøver Lalvin EC-1118 i humlet mjød lige nu. https://www.lallemandbrewing.com/en/uni ... n-ec-1118/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mvh
Morten

Den ene af to. :-) http://mortenbryg.dk
elkjr

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlæg af elkjr »

mhn skrev:Og give gæren en masse næring i mjød.

Vi prøver Lalvin EC-1118 i humlet mjød lige nu. https://www.lallemandbrewing.com/en/uni ... n-ec-1118/" onclick="window.open(this.href);return false;

..det skal være smagsneutral gær derfor amrk. ølgær... og ingen kemi i mine mjød...bruger Servomyces
elkjr

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlæg af elkjr »

Borg skrev:
elkjr skrev:
Borg skrev:Amerikansk ale. Kan får fra mange leverandører.
Men f.eks. US-05 hvis det skal være en tørgær.

...skal være den med færrest "estere".......skal bruges til en "Kvan Mjød"...så der må ikke være noget der forstyrre smagen af Kvan
Netop derfor svaret.
Men gæren gør det ikke selv.
Estere kommer i større mængder fra en stresset gær. Du undgår at gøre den stresset ved:
- at ilte urten grundigt
- at pitche rigeligt med gær (det udsagn gælder ikke kun for smør ;-))
- at rehydrere tørgær
- at styre gæringstemperaturen præcis
- at gære i gærens lavere ende af sit arbejdsområde (f.eks. 18 grader)
- at køle urten ned til et par grader under den ønskede gæringstemperatur, og lade gærens arbejde øge temperaturen til det ønskede

Som du kan læse, drejer det sig ikke kun om gæren, men også om bryggeren.
det blev så en Lallemand Bry 97
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlæg af admin »

Hvor har du kvan fra?

Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
elkjr

Re: Reneste -- smagsneutrale ølgær ?

Indlæg af elkjr »

admin skrev:Hvor har du kvan fra?

Sendt fra min ONEPLUS A5010 med Tapatalk
Købte en pose frø hos "Urtegartneriet" for snart 3 år siden....såede frø i en 40 liter murerbalje for 2 år siden (frøene skal lige 1 uges tid i fryseren for at kunne spire),..så nu har jeg en fin plante på altanen
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"