Sukker til karbonering i flaske

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
gellert
Indlæg: 4
Tilmeldt: 10. jul 2020, 11:28

Sukker til karbonering i flaske

Indlæg af gellert »

Hej
Jeg er helt ny og næsten blank mht ølbrygning.
Jeg har købt en Brew box ... Pale Ale.

Så kommer mit spørgsmål:

Når der skal tilsættes sukker i flaskerne når det skal fra gærtank til flaske.....
Er det ligegyldigt hvilket slags sukker man bruger?
Giver det forskellige slutresultater ved at prøve andre slags sukker?

Kom gerne med input :-)

Mvh
Jack
Peterdanske
Indlæg: 119
Tilmeldt: 1. apr 2020, 21:04
Geografisk sted: Sydjylland

Re: Sukker til karbonering i flaske

Indlæg af Peterdanske »

Hej Jack.
Jeg er selv forholdsvis ny i "faget"
Der er mange slags sukker at vælge mellem, afhængig af ølstilen der skal karboneres.
De lyse neutrale øltyper behøver en neutral sukker, som melis, lys kandis eller egentligt brygsukker.
Mørkere øl kan karboneres med honning, mørk kandis, melasse, moscado, div. rørsukker og lignende, for at understøtte eller forstærke nogle træk.

Mvh. Peter
QUID QUID LATINE DICTUM SIT, ALTUM VIDITUR.
(Alt hvad der siges på latin lyder dybsindigt.)
peos
Indlæg: 727
Tilmeldt: 1. dec 2011, 22:09

Re: Sukker til karbonering i flaske

Indlæg af peos »

Brug almindeligt sukker. Det er det nemmeste, og du kan formentlig ikke smage forskel med den smule, der skal til. 6 g/l går til det meste.
JAFU
Indlæg: 200
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster

Re: Sukker til karbonering i flaske

Indlæg af JAFU »

Almindelig sukker virker til alle øltyper, men som Peter skriver, kan der eksperimenteres med forskellige andre slags sukker, når vi er ovre i de mørke øl.
Jeg bilder mig i hvert fald ind, at jeg kan smage forskel, når jeg har brugt enten mørk farin eller muscovadosukker til at karbonere juleøllen .... hvilket minder mig om, at det er på høje tid at få den sat over :-)
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Sukker til karbonering i flaske

Indlæg af Borg »

Man kan karbonere med alt sukker.

Vær dog opmærksom på, at indholdet af forgærbare sukkermolekyler ikke er den samme i alt sukker. Benytter du andet end hvidt sukker (fra roer eller sukkerrør), skal du have fundet ud af, hvor meget forgærbar sukker der er deri, og lave en forholdsberegning, for at opnå samme CO2-volumen.

Det enkleste er at anvende hvidt sukker.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."