Tak for rigtig god info, Moesmand
Sent from my iPhone using Tapatalk
Opformering af gær
-
- Indlæg: 97
- Tilmeldt: 9. mar 2018, 01:00
Re: Opformering af gær
"Og taler vi om stærke belgiere, er der anvendt karboneringsgær"
Flere af jer har nævnt dette, hvis det er tilfældet, er der jo ingen grund til at forsøge sig.
Jeg mener bare at Brewdog for eksempel har lavet en øl, gæret på gæren fra en flaske Westvleteren 12, men det kan selvfølgelig bare være en 'smart kommerciel bemærkning' med mersalg for øje.
Flere af jer har nævnt dette, hvis det er tilfældet, er der jo ingen grund til at forsøge sig.
Jeg mener bare at Brewdog for eksempel har lavet en øl, gæret på gæren fra en flaske Westvleteren 12, men det kan selvfølgelig bare være en 'smart kommerciel bemærkning' med mersalg for øje.
Re: Opformering af gær
Det lykkedes for mig med en Blå Chimay for 4-5 år siden. Og brygget gav en guldmedalje ved DM, så mon ikke det var den originale gær og ikke karboneringsgær.Family Brewing skrev:"Og taler vi om stærke belgiere, er der anvendt karboneringsgær"
Flere af jer har nævnt dette, hvis det er tilfældet, er der jo ingen grund til at forsøge sig.
Jeg mener bare at Brewdog for eksempel har lavet en øl, gæret på gæren fra en flaske Westvleteren 12, men det kan selvfølgelig bare være en 'smart kommerciel bemærkning' med mersalg for øje.
Jeg har siden lavet nøjagtig samme bryg med en wlp500 Trappist Ale. Den gav en fjerdeplads i samme kategori, Mørk stærk belgisk ale.
Og placeringsforskellen er i min optik ok. Med den originale gær blev det en væsentlig mere kompleks og intens øl. Så der kan bestemt være noget at hente.
- GeheimBrau
- Indlæg: 159
- Tilmeldt: 2. apr 2017, 10:24
- Geografisk sted: 2690 Mosede Strand
Re: Opformering af gær
Iflg. "brew like a MONK" af Stan Hieronymous (udgivet 2005, så lidt "smågammel"), så er Chimay Red refementeret med primærgæren (side 48), som han så skriver er Chimay...
Jf. Chris White og Dave Logsdon, så var! Chimay = WLP500 og Wyeast 1214; men Chimay (den gær de bruger på Chimay) har ændret sig siden da.
Begge citater kan ses i brew like a MONK preview i hhv. "Trappist Breweries" og "Yeast and Fermentation" og ellers er det ud og skaffe bogen.
Jf. Chris White og Dave Logsdon, så var! Chimay = WLP500 og Wyeast 1214; men Chimay (den gær de bruger på Chimay) har ændret sig siden da.
Begge citater kan ses i brew like a MONK preview i hhv. "Trappist Breweries" og "Yeast and Fermentation" og ellers er det ud og skaffe bogen.
GeheimBrau
/Gert
/Gert
Re: Opformering af gær
Chris White har i en anden bog (Yeast: The Practical Guide to Beer Fermentation) skrevet, at det anbefales, at starte opdyrkningen af gær fra flaskeøl i en starter med en OG på kun 1020. Gæren er svækket og skal ikke udfordres.
Lykkes det at få vakt gæren til live, benyttes i næste trin af opformeringen en starter med den sædvanlige OG på omkring 1040.
Lykkes det at få vakt gæren til live, benyttes i næste trin af opformeringen en starter med den sædvanlige OG på omkring 1040.