Jeg har oplevet et par gange, at jeg har brygget velsmagende øl, der dog mangler kulsyre.
Jeg læste et sted, at man kan tilsætte gær, når man tapper fx denne:
https://www.northernbrewer.com/products ... -ale-yeast
Er der nogen herinde, der har erfaringer med det? Hvor meget skal der tilsættes? Drysse man det bare i flasken eller skal de det opløses inden?
Venlig hilsen
Allan
Tappegær
Re: Tappegær
Hej Allan,
jeg vil gå ud fra du karbonerer med sukker... Jeg har aldrig haft behov for at tilsætte ekstra gær - hvor meget sukker bruger du pr. liter (jeg mener tommelfingerreglen siger 6g pr. liter) og hvordan tilsætter du det? (direkte i flasken eller ned i øllet inden tapning?
jeg vil gå ud fra du karbonerer med sukker... Jeg har aldrig haft behov for at tilsætte ekstra gær - hvor meget sukker bruger du pr. liter (jeg mener tommelfingerreglen siger 6g pr. liter) og hvordan tilsætter du det? (direkte i flasken eller ned i øllet inden tapning?
Re: Tappegær
Hej,
Er du sikker på det ikke 'bare' er et spørgsmål om tid?
Syntes nogen gange når jeg har flaskekarboneret at tiden det tager at få tryk på kan være længe - i forhold til min tålmodighed.
Har prøvet nogen gange at vende alle flaskerne en par gange med en uges mellemrum efter tapning - syntes det hjalp.
vh
bjarne
Er du sikker på det ikke 'bare' er et spørgsmål om tid?
Syntes nogen gange når jeg har flaskekarboneret at tiden det tager at få tryk på kan være længe - i forhold til min tålmodighed.
Har prøvet nogen gange at vende alle flaskerne en par gange med en uges mellemrum efter tapning - syntes det hjalp.
vh
bjarne