Hey
Jeg har 3 bryg på bagen. 1 semi ekstrakt og 2 all grain.
Men nu faldt jeg over et Coopers Irish Stout estrakt-kit.
Jeg er lidt spændt på smags-oplevelsen, da jeg ikke er en Imperial stout-mand. men derimod en alm stout-mand ( Amager bryghus Stout, er konge-øllen)
Og nede i butikken, sagde han at mange brugte et kilo Morton's Beer Enhancer.
Når jeg så kigger opskriften igennem, har den brug for et kilo sukker for at være ~4,6% og 2kg for at være guldøl-styke.
Jeg vil gerne lande midt imellem - samtidigt med at jeg bruger det kilo beer enhancer.
Mit spørgsmål er så, om hvor meget sukker jeg skal have i, når jeg også skal have et kilo af det der?
Coopers Estrakt kit
mit indtryk er at beer enhanceren Alc% mæssigt skulle give noget af det samme sukker, så et kilo af den og ja vil du være midt imellem de 2 du skriver skal der vel bare et halvt kilo sukker mere til?
der er jo et væld af muligheder i stedet for sukker, eller andre sukker typer, det er jo der ekstrakt bryggerem kan have sin indflydelse på brygget.
lige som hvis du er helt pjattet med lakrids i en stout laver du bare en "the" med det du nu syntes mangler af krydderier, og tilsætter.
der er jo et væld af muligheder i stedet for sukker, eller andre sukker typer, det er jo der ekstrakt bryggerem kan have sin indflydelse på brygget.
lige som hvis du er helt pjattet med lakrids i en stout laver du bare en "the" med det du nu syntes mangler af krydderier, og tilsætter.
Brygger lejlighedsvist.
Hej
Mit første bryg var et Coopers lager set. Der blev 1 kg sukker erstattet af 1,5 kg malt ekstrakt. I tillæg brugte jeg 50 gram Amarillo humle som smags og aroma humle. Det blev trolig mere en Amerikansk Ale end Lager men den smagte meget godt og jeg ville ikke være bange for at gentage opskriften. Jeg har jo ikke prøvet med sukker men jeg tror det giver lidt mere krop til øllet med malt ekstrakt.
Mit første bryg var et Coopers lager set. Der blev 1 kg sukker erstattet af 1,5 kg malt ekstrakt. I tillæg brugte jeg 50 gram Amarillo humle som smags og aroma humle. Det blev trolig mere en Amerikansk Ale end Lager men den smagte meget godt og jeg ville ikke være bange for at gentage opskriften. Jeg har jo ikke prøvet med sukker men jeg tror det giver lidt mere krop til øllet med malt ekstrakt.
--------------------------
Mvh/Jon
8600 Silkeborg
Mvh/Jon
8600 Silkeborg
Lyder bare rigtigt godt.
Det kan godt være jeg laver en "the" af lidt lakrids. det kunne jo aldrig skade en stout. Den må bare ikke blive så tung som en imperial, at den slår smagsløgne i stykker.
Når man putter humle i en "ikke kognings opskrift" er det så ligemeget hvilken humle, det smager nogenlunde ens?
Jeg har ca 40g hersbrucker og 55g. bobek/Styrian Gol liggende i min fryser.
Jeg kunne evt putte noget af det i?
Det kan godt være jeg laver en "the" af lidt lakrids. det kunne jo aldrig skade en stout. Den må bare ikke blive så tung som en imperial, at den slår smagsløgne i stykker.
Når man putter humle i en "ikke kognings opskrift" er det så ligemeget hvilken humle, det smager nogenlunde ens?
Jeg har ca 40g hersbrucker og 55g. bobek/Styrian Gol liggende i min fryser.
Jeg kunne evt putte noget af det i?
Hvis du lader humlen koge i 45-60 minutter er det hovedsaglig bitterhed du opnår og så er forskellen i smag måske ikke så stor på de forskellige humletyper. Det er dog stor forskel på hvor meget bitterhed du får ud. Det er op til dig og hvad du ønsker men mit gæt er at Coopers settet på forhånd er middels bitter så med mindre du gerne vil have en meget bitter stout bør du lade være med at tilsætte mere humle.
--------------------------
Mvh/Jon
8600 Silkeborg
Mvh/Jon
8600 Silkeborg
jens; jeg har ikke kunne finde noget sted, jeg kan læse mig til forskellen.
Men det er rigtigt som du siger. Det er en stout jeg vil lave og en Imperial stout er en helt anden boldgade.
Jon: Jeg lader være i første omgang. du har ret i et og jeg tror også at det er svært at dosere noget, som man ikke har nogen ide om hvordan er i første tilfælde.
Regner med at lave den her sidst på måneden/starten på næste)
Men det er rigtigt som du siger. Det er en stout jeg vil lave og en Imperial stout er en helt anden boldgade.
Jon: Jeg lader være i første omgang. du har ret i et og jeg tror også at det er svært at dosere noget, som man ikke har nogen ide om hvordan er i første tilfælde.
Regner med at lave den her sidst på måneden/starten på næste)