Braiseret kalvebryst med selleri og gulerod

Kombinering af mad og øl og omvendt.
Besvar
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Braiseret kalvebryst med selleri og gulerod

Indlæg af admin »

Gæt hvad jeg skal til at lave, og læs - der skal mørk øl i :-)

Billede

Det er stadig koldt der ude, og hvad er bedre end en varm ret at lune sig på. Her får du braiseret kalvebryst med selleri og gulerod, der kan laves for den nette sum af 100 kr. til fire personer.
30. mar
1 kg kalvebryst med ben
1 knoldselleri
8 gulerødder
4 skalotteløg
2 æbler
2 hvidløgsfed
3 rosmarinkviste
1 mørk øl
1 l vand/bouillon
½ dl frugteddike
Salt
Peber
Krydderurter fx persille
el. purløg

Rids fedtet på kødet. Varm en stegegryde, der kan gå i ovnen, op, og brun kødet grundigt med fedtsiden nedad. Skræl selleri og gulerødder, og pil skalotteløget. Skær alt ud i grove stykker, og kom det ned i gryden sammen med halve æbler uden kernehus, hele pillede hvidløgsfed og rosmarin. Lad alt brune med i et par minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt øl, bouillon og eddike, bring i kog, og kom låg på gryden, der sættes i ovnen ved 150 grader. Lad brystet braisere i 1½-2 timer, indtil kødet er helt mørt og falder af benet. Hæld skyen fra i en anden gryde, og bring i kog. Smag evt. til med mere salt, peber og lidt ekstra eddike og øl. Anret kødet på et fad eller skåret i skiver på 4 tallerkner sammen med grøntsagerne, og kom lidt af skyen henover. Rens krydderurterne, og drys dem over den færdige ret. Spis med godt brød og en god salat til eller en kartoffelmos eller måske kogte korn af en art.

Tip:
Få evt. slagteren til at skære kødet ud i 4, eller pluk kødet af benet, så det er lettere at dele i 4 portioner.

Kilde>> http://www.gastro.dk/opskrifter/hovedre ... g-gulerod/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Boje
Indlæg: 726
Tilmeldt: 4. nov 2007, 22:45
Geografisk sted: 6310 Broager

Re: Braiseret kalvebryst med selleri og gulerod

Indlæg af Boje »

Lyder sgu spændende !


Bo
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Braiseret kalvebryst med selleri og gulerod

Indlæg af Borg »

Mums.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Braiseret kalvebryst med selleri og gulerod

Indlæg af Truntebryg »

Det forbudt at vise sådanne billeder !! Man bliver jo for sulten .. og tørstig.
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Braiseret kalvebryst med selleri og gulerod

Indlæg af admin »

Det smagte helt vildt godt, med ovn bagte kartofler og stout til :-)
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Mad og øl & øl i mad"