Franziskaner Weissbier

Redaktør: Co-Admin

Besvar
DanGJensen
Indlæg: 381
Tilmeldt: 23. dec 2010, 11:04
Geografisk sted: Hirtshals(Nordjylland)

Franziskaner Weissbier

Indlæg af DanGJensen »

Hej Alle,

Jeg søger en klon opskrift til denne her øl, er der nogen der har nogle bud?
Samt mæskeprogram.

På forhånd tak :)
http://www.pronetic.dk - Værdiskabende IT-infrastruktur til det danske erhvervsliv!
Brugeravatar
k.larsen
Indlæg: 710
Tilmeldt: 29. sep 2008, 20:47
Geografisk sted: nr.snede

Re: Franziskaner Weissbier

Indlæg af k.larsen »

Jeg kan give dig en klon opskrift på Paulaner hefe weizen, hvis det var noget.

kenneth
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Franziskaner Weissbier

Indlæg af Morten L »

50/50 hvede og pilsner
Hallertau eller lignende humle til ~20 IBU (kun bitterhumle)
Proteinpause og efterfølgende mæskning omkring 64 grader

Det er mit bud.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
DanGJensen
Indlæg: 381
Tilmeldt: 23. dec 2010, 11:04
Geografisk sted: Hirtshals(Nordjylland)

Re: Franziskaner Weissbier

Indlæg af DanGJensen »

k.larsen skrev:Jeg kan give dig en klon opskrift på Paulaner hefe weizen, hvis det var noget.

kenneth
Fyr løs :)
Morten L skrev:50/50 hvede og pilsner
Hallertau eller lignende humle til ~20 IBU (kun bitterhumle)
Proteinpause og efterfølgende mæskning omkring 64 grader

Det er mit bud.
Som altid på pletten, mange tak Morten ;)

Mvh Dan
http://www.pronetic.dk - Værdiskabende IT-infrastruktur til det danske erhvervsliv!
pipefiter
Indlæg: 293
Tilmeldt: 8. aug 2010, 23:55
Geografisk sted: 6200 Aabenraa
Kontakt:

Re: Franziskaner Weissbier

Indlæg af pipefiter »

Jeg har brygget den her
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;

den rammer 98% en Paulaner, og den blev ikke gammel

mvh Flemming
Christian Bonde
Indlæg: 394
Tilmeldt: 31. aug 2010, 22:10
Geografisk sted: Holsted - Sydjylland

Re: Franziskaner Weissbier

Indlæg af Christian Bonde »

Jeg synes ofte det er møg svært at ramme den perfekte tyske weisbeer. 98% Paulaner som nævnes lyder ihvertfald lovende.

En franziskaner er noget sødere end de fleste og har meget mere clove, som kan opnåes via mæsketemperaturen bl.a.
Gæren er alfa omega og så ikke mindst en åben fermentering, som hovedparten af de tyske weisbeer er lavet med.

Tror også tanken om 50/50 fordeling er ret langt fra. nok nærmere 65/35 (hvede/pale el. pils)... Du kommer heller ikke uden om Decoction hvis du vil lave noget ala en franziskaner.

Franz data:
OG 1047 & 5% alc. 84% att.
12 IBU
3.5 vol. karbonering

Mit tætteste bud, der stadig var lidt tynd ift. originalen:
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;

En væsentlig kortere rest ved 43c for mere vinyl g. (ala banan estere), gerne helt ned på 10 min. Unlod protein rest ved 50 for at få bedre skum.
DanGJensen
Indlæg: 381
Tilmeldt: 23. dec 2010, 11:04
Geografisk sted: Hirtshals(Nordjylland)

Re: Franziskaner Weissbier

Indlæg af DanGJensen »

Super tak for inputs! - Jeg kan dog se at de fleste rundt omkring også foreslår decoction mæskning. Dette må jeg sige skrammer mig lidt. Nogle mæske programmer har jeg set tager over 3½ time, det sku liige voldsomt nok. Kan godt være jeg skal vente til at vi har det nye Anlæg, så det hele bliver lidt mere automatiseret :)
http://www.pronetic.dk - Værdiskabende IT-infrastruktur til det danske erhvervsliv!
Christian Bonde
Indlæg: 394
Tilmeldt: 31. aug 2010, 22:10
Geografisk sted: Holsted - Sydjylland

Re: Franziskaner Weissbier

Indlæg af Christian Bonde »

DanGJensen skrev:Super tak for inputs! - Jeg kan dog se at de fleste rundt omkring også foreslår decoction mæskning. Dette må jeg sige skrammer mig lidt. Nogle mæske programmer har jeg set tager over 3½ time, det sku liige voldsomt nok. Kan godt være jeg skal vente til at vi har det nye Anlæg, så det hele bliver lidt mere automatiseret :)
Man kan vel også lave en "husmands" decoction (eller hvad man nu skal kalde det) og bare hive en portion fra og koge den godt igennem efter rest ved 70c i 10-15 min. Og så bare tilsætte ved sidste step eller ved mashout. Behøver jo ikke være løbende, hvis det bare er smagen man er ude efter = Den lidt karameliserede smag.

Jeg har klaret det fint med en lille gryde med ca. 3L nogle gange, det har fungeret helt fint og det lyder nok mere bøvlet end det i virkeligheden er.
Brugeravatar
k.larsen
Indlæg: 710
Tilmeldt: 29. sep 2008, 20:47
Geografisk sted: nr.snede

Re: Franziskaner Weissbier

Indlæg af k.larsen »

Paulaner Hefe-Weizen

19 liter OG 1053 FG 1010 IBU 18 SRM 5 ABV 5,6%

3,4 kg hvede
1,5 kg pilsner

34 g Hallertau Hersbrücker 4%

30 min pause v 55 gr
45 min pause v 67 gr

kog 120 min

Wyeast 3638 eller WLP 380
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
DanGJensen
Indlæg: 381
Tilmeldt: 23. dec 2010, 11:04
Geografisk sted: Hirtshals(Nordjylland)

Re: Franziskaner Weissbier

Indlæg af DanGJensen »

Bare lige for at genoplive denne,

Vi er et par gutter der overvejer at brygge følgende som Jul/nytårs øl ( lidt utraditionel Jule øl :P )

Mænge 50L
Malt:
44% Pilsner
44% Hvede
11% Havre gryn

Humle: 100g Saaz 60min - 65g Saaz 10min

Tilsætning:
Frisk appelsin skal: 15g
15g nelliker

Jeg er dog meget i tvivl om tilsætningerne, hvor stor mænge vi skal bruge når det er 50L vi brygger.

Mæske program bliver: 53,5c poteien pause i 30min hæv over 15min til 65 hold i 60min hæv over 10min til 74.5c mashout.

Lyder det helt ved siden af?
http://www.pronetic.dk - Værdiskabende IT-infrastruktur til det danske erhvervsliv!
janriis
Indlæg: 1417
Tilmeldt: 23. sep 2008, 20:23
Geografisk sted: Nykøbing F.

Re: Franziskaner Weissbier

Indlæg af janriis »

Pas på med nellikerne, 15 gram er mange. Jeg mener at jeg brugte 5 stk til 25 liter julebryg og det kunne man godt smage.
Venlig "Pilsen"

Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
DanGJensen
Indlæg: 381
Tilmeldt: 23. dec 2010, 11:04
Geografisk sted: Hirtshals(Nordjylland)

Re: Franziskaner Weissbier

Indlæg af DanGJensen »

janriis skrev:Pas på med nellikerne, 15 gram er mange. Jeg mener at jeg brugte 5 stk til 25 liter julebryg og det kunne man godt smage.
Hvor mange gram var det?
http://www.pronetic.dk - Værdiskabende IT-infrastruktur til det danske erhvervsliv!
DanGJensen
Indlæg: 381
Tilmeldt: 23. dec 2010, 11:04
Geografisk sted: Hirtshals(Nordjylland)

Re: Franziskaner Weissbier

Indlæg af DanGJensen »

Jeg er forresten også helt på bar bund hvad angår gærvalg. Jeg har ikke særlig meget erfaring med hvede øl.
http://www.pronetic.dk - Værdiskabende IT-infrastruktur til det danske erhvervsliv!
janriis
Indlæg: 1417
Tilmeldt: 23. sep 2008, 20:23
Geografisk sted: Nykøbing F.

Re: Franziskaner Weissbier

Indlæg af janriis »

DanGJensen skrev:
janriis skrev:Pas på med nellikerne, 15 gram er mange. Jeg mener at jeg brugte 5 stk til 25 liter julebryg og det kunne man godt smage.
Hvor mange gram var det?
Har ikke lige vægt på, men mener at der er 50 gram i et brev og der over 50 nelliker i, så under et gram stykket.
Venlig "Pilsen"

Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Brugeravatar
Tichols
Indlæg: 208
Tilmeldt: 26. jun 2011, 19:11

Re: Franziskaner Weissbier

Indlæg af Tichols »

Jeg brygger den samme øl på lørdag og har tænkt mig at bruge:
3068 Weihenstephan Wheat XL - Wyeast

Jeg er ikke sikker på at jeg ville komme andet humle i, end ved de 60 min.
Sidst vi bryggede denne øl brugte vi 15g Hallertau ved 10 min, og den smagte bare igennem. Hvilket jeg ikke synes den gør I Franziskaneren.
Thomas Nichols
http://www.facebook.com/nicholsbrewing" onclick="window.open(this.href);return false;
What ales you my friend!?
Besvar

Tilbage til "klon opskrifter"