Franziskaner Weissbier
Redaktør: Co-Admin
-
- Indlæg: 381
- Tilmeldt: 23. dec 2010, 11:04
- Geografisk sted: Hirtshals(Nordjylland)
Franziskaner Weissbier
Hej Alle,
Jeg søger en klon opskrift til denne her øl, er der nogen der har nogle bud?
Samt mæskeprogram.
På forhånd tak :)
Jeg søger en klon opskrift til denne her øl, er der nogen der har nogle bud?
Samt mæskeprogram.
På forhånd tak :)
http://www.pronetic.dk - Værdiskabende IT-infrastruktur til det danske erhvervsliv!
Re: Franziskaner Weissbier
Jeg kan give dig en klon opskrift på Paulaner hefe weizen, hvis det var noget.
kenneth
kenneth
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Franziskaner Weissbier
50/50 hvede og pilsner
Hallertau eller lignende humle til ~20 IBU (kun bitterhumle)
Proteinpause og efterfølgende mæskning omkring 64 grader
Det er mit bud.
Hallertau eller lignende humle til ~20 IBU (kun bitterhumle)
Proteinpause og efterfølgende mæskning omkring 64 grader
Det er mit bud.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
-
- Indlæg: 381
- Tilmeldt: 23. dec 2010, 11:04
- Geografisk sted: Hirtshals(Nordjylland)
Re: Franziskaner Weissbier
Fyr løs :)k.larsen skrev:Jeg kan give dig en klon opskrift på Paulaner hefe weizen, hvis det var noget.
kenneth
Som altid på pletten, mange tak Morten ;)Morten L skrev:50/50 hvede og pilsner
Hallertau eller lignende humle til ~20 IBU (kun bitterhumle)
Proteinpause og efterfølgende mæskning omkring 64 grader
Det er mit bud.
Mvh Dan
http://www.pronetic.dk - Værdiskabende IT-infrastruktur til det danske erhvervsliv!
Re: Franziskaner Weissbier
Jeg har brygget den her
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
den rammer 98% en Paulaner, og den blev ikke gammel
mvh Flemming
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
den rammer 98% en Paulaner, og den blev ikke gammel
mvh Flemming
-
- Indlæg: 394
- Tilmeldt: 31. aug 2010, 22:10
- Geografisk sted: Holsted - Sydjylland
Re: Franziskaner Weissbier
Jeg synes ofte det er møg svært at ramme den perfekte tyske weisbeer. 98% Paulaner som nævnes lyder ihvertfald lovende.
En franziskaner er noget sødere end de fleste og har meget mere clove, som kan opnåes via mæsketemperaturen bl.a.
Gæren er alfa omega og så ikke mindst en åben fermentering, som hovedparten af de tyske weisbeer er lavet med.
Tror også tanken om 50/50 fordeling er ret langt fra. nok nærmere 65/35 (hvede/pale el. pils)... Du kommer heller ikke uden om Decoction hvis du vil lave noget ala en franziskaner.
Franz data:
OG 1047 & 5% alc. 84% att.
12 IBU
3.5 vol. karbonering
Mit tætteste bud, der stadig var lidt tynd ift. originalen:
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
En væsentlig kortere rest ved 43c for mere vinyl g. (ala banan estere), gerne helt ned på 10 min. Unlod protein rest ved 50 for at få bedre skum.
En franziskaner er noget sødere end de fleste og har meget mere clove, som kan opnåes via mæsketemperaturen bl.a.
Gæren er alfa omega og så ikke mindst en åben fermentering, som hovedparten af de tyske weisbeer er lavet med.
Tror også tanken om 50/50 fordeling er ret langt fra. nok nærmere 65/35 (hvede/pale el. pils)... Du kommer heller ikke uden om Decoction hvis du vil lave noget ala en franziskaner.
Franz data:
OG 1047 & 5% alc. 84% att.
12 IBU
3.5 vol. karbonering
Mit tætteste bud, der stadig var lidt tynd ift. originalen:
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
En væsentlig kortere rest ved 43c for mere vinyl g. (ala banan estere), gerne helt ned på 10 min. Unlod protein rest ved 50 for at få bedre skum.
-
- Indlæg: 381
- Tilmeldt: 23. dec 2010, 11:04
- Geografisk sted: Hirtshals(Nordjylland)
Re: Franziskaner Weissbier
Super tak for inputs! - Jeg kan dog se at de fleste rundt omkring også foreslår decoction mæskning. Dette må jeg sige skrammer mig lidt. Nogle mæske programmer har jeg set tager over 3½ time, det sku liige voldsomt nok. Kan godt være jeg skal vente til at vi har det nye Anlæg, så det hele bliver lidt mere automatiseret :)
http://www.pronetic.dk - Værdiskabende IT-infrastruktur til det danske erhvervsliv!
-
- Indlæg: 394
- Tilmeldt: 31. aug 2010, 22:10
- Geografisk sted: Holsted - Sydjylland
Re: Franziskaner Weissbier
Man kan vel også lave en "husmands" decoction (eller hvad man nu skal kalde det) og bare hive en portion fra og koge den godt igennem efter rest ved 70c i 10-15 min. Og så bare tilsætte ved sidste step eller ved mashout. Behøver jo ikke være løbende, hvis det bare er smagen man er ude efter = Den lidt karameliserede smag.DanGJensen skrev:Super tak for inputs! - Jeg kan dog se at de fleste rundt omkring også foreslår decoction mæskning. Dette må jeg sige skrammer mig lidt. Nogle mæske programmer har jeg set tager over 3½ time, det sku liige voldsomt nok. Kan godt være jeg skal vente til at vi har det nye Anlæg, så det hele bliver lidt mere automatiseret :)
Jeg har klaret det fint med en lille gryde med ca. 3L nogle gange, det har fungeret helt fint og det lyder nok mere bøvlet end det i virkeligheden er.
Re: Franziskaner Weissbier
Paulaner Hefe-Weizen
19 liter OG 1053 FG 1010 IBU 18 SRM 5 ABV 5,6%
3,4 kg hvede
1,5 kg pilsner
34 g Hallertau Hersbrücker 4%
30 min pause v 55 gr
45 min pause v 67 gr
kog 120 min
Wyeast 3638 eller WLP 380
19 liter OG 1053 FG 1010 IBU 18 SRM 5 ABV 5,6%
3,4 kg hvede
1,5 kg pilsner
34 g Hallertau Hersbrücker 4%
30 min pause v 55 gr
45 min pause v 67 gr
kog 120 min
Wyeast 3638 eller WLP 380
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 381
- Tilmeldt: 23. dec 2010, 11:04
- Geografisk sted: Hirtshals(Nordjylland)
Re: Franziskaner Weissbier
Bare lige for at genoplive denne,
Vi er et par gutter der overvejer at brygge følgende som Jul/nytårs øl ( lidt utraditionel Jule øl :P )
Mænge 50L
Malt:
44% Pilsner
44% Hvede
11% Havre gryn
Humle: 100g Saaz 60min - 65g Saaz 10min
Tilsætning:
Frisk appelsin skal: 15g
15g nelliker
Jeg er dog meget i tvivl om tilsætningerne, hvor stor mænge vi skal bruge når det er 50L vi brygger.
Mæske program bliver: 53,5c poteien pause i 30min hæv over 15min til 65 hold i 60min hæv over 10min til 74.5c mashout.
Lyder det helt ved siden af?
Vi er et par gutter der overvejer at brygge følgende som Jul/nytårs øl ( lidt utraditionel Jule øl :P )
Mænge 50L
Malt:
44% Pilsner
44% Hvede
11% Havre gryn
Humle: 100g Saaz 60min - 65g Saaz 10min
Tilsætning:
Frisk appelsin skal: 15g
15g nelliker
Jeg er dog meget i tvivl om tilsætningerne, hvor stor mænge vi skal bruge når det er 50L vi brygger.
Mæske program bliver: 53,5c poteien pause i 30min hæv over 15min til 65 hold i 60min hæv over 10min til 74.5c mashout.
Lyder det helt ved siden af?
http://www.pronetic.dk - Værdiskabende IT-infrastruktur til det danske erhvervsliv!
Re: Franziskaner Weissbier
Pas på med nellikerne, 15 gram er mange. Jeg mener at jeg brugte 5 stk til 25 liter julebryg og det kunne man godt smage.
Venlig "Pilsen"
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
-
- Indlæg: 381
- Tilmeldt: 23. dec 2010, 11:04
- Geografisk sted: Hirtshals(Nordjylland)
Re: Franziskaner Weissbier
Hvor mange gram var det?janriis skrev:Pas på med nellikerne, 15 gram er mange. Jeg mener at jeg brugte 5 stk til 25 liter julebryg og det kunne man godt smage.
http://www.pronetic.dk - Værdiskabende IT-infrastruktur til det danske erhvervsliv!
-
- Indlæg: 381
- Tilmeldt: 23. dec 2010, 11:04
- Geografisk sted: Hirtshals(Nordjylland)
Re: Franziskaner Weissbier
Jeg er forresten også helt på bar bund hvad angår gærvalg. Jeg har ikke særlig meget erfaring med hvede øl.
http://www.pronetic.dk - Værdiskabende IT-infrastruktur til det danske erhvervsliv!
Re: Franziskaner Weissbier
Har ikke lige vægt på, men mener at der er 50 gram i et brev og der over 50 nelliker i, så under et gram stykket.DanGJensen skrev:Hvor mange gram var det?janriis skrev:Pas på med nellikerne, 15 gram er mange. Jeg mener at jeg brugte 5 stk til 25 liter julebryg og det kunne man godt smage.
Venlig "Pilsen"
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Re: Franziskaner Weissbier
Jeg brygger den samme øl på lørdag og har tænkt mig at bruge:
3068 Weihenstephan Wheat XL - Wyeast
Jeg er ikke sikker på at jeg ville komme andet humle i, end ved de 60 min.
Sidst vi bryggede denne øl brugte vi 15g Hallertau ved 10 min, og den smagte bare igennem. Hvilket jeg ikke synes den gør I Franziskaneren.
3068 Weihenstephan Wheat XL - Wyeast
Jeg er ikke sikker på at jeg ville komme andet humle i, end ved de 60 min.
Sidst vi bryggede denne øl brugte vi 15g Hallertau ved 10 min, og den smagte bare igennem. Hvilket jeg ikke synes den gør I Franziskaneren.
Thomas Nichols
http://www.facebook.com/nicholsbrewing" onclick="window.open(this.href);return false;
What ales you my friend!?
http://www.facebook.com/nicholsbrewing" onclick="window.open(this.href);return false;
What ales you my friend!?