Hjælp til opskriftsammensætning

Redaktør: Co-Admin

Brugeravatar
Runman
Indlæg: 207
Tilmeldt: 11. jul 2011, 09:15
Geografisk sted: 4800 Nykøbing Falster

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlæg af Runman »

Hej Tichols!

Jeg er kunne godt tænke mig på et tidspunkt at lave samme clon og er derfor nysgerrig for at høre om du fik lavet din clon og om resultatet levede op til forventingerne.

Noget der evt. skulle reguleres?
Vh
Henrik
*** b-brew (a) runman.dk ***
Brugeravatar
Tichols
Indlæg: 208
Tilmeldt: 26. jun 2011, 18:11

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlæg af Tichols »

Hej,
Ja det blev ganske god, dog ikke så fyldigt som originalen - men det er et problem jeg har haft med mange af mine bryg, og takket været Nimbus 39, tror jeg at jeg har fundet problemet.
Opskriften fejler vist ikke noget:)
Thomas Nichols
http://www.facebook.com/nicholsbrewing" onclick="window.open(this.href);return false;
What ales you my friend!?
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlæg af Nimbus39 »

Rart at vide man kan hjælpe andre bryggere ;-)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Tichols
Indlæg: 208
Tilmeldt: 26. jun 2011, 18:11

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlæg af Tichols »

Hov jeg må hellere lige præcisere at vi endte med at bruge 10 g sød appelsin skrald i stedet for frisk, og at vi brugte 1 dl sveskesaft. Malto dextrinen glemte vi :9
Thomas Nichols
http://www.facebook.com/nicholsbrewing" onclick="window.open(this.href);return false;
What ales you my friend!?
Centurion
Indlæg: 4
Tilmeldt: 23. aug 2018, 10:58

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlæg af Centurion »

Hej,

Jeg ved at det er en gammel 'post' men jeg vil gerne høre hvis nogen kan hjælp mig?

Jeg vil geren bryg omkring 23-25L af Jacobsen GNCA clone men med kun 5-5.6% (omkring).
Er det bare brug 3/4 af råvarer i opskrift eller er der noget mere med det?
JAFU
Indlæg: 200
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlæg af JAFU »

Så simpelt er det nok desværre ikke.
Du kan dog hurtigt teste det ved at hælde 1/4 vand i en Golden Naked C A, hvilket vel groft regnet vil svare til kun at benytte 3/4 af ingredienserne fra den oprindelige opskrift. Er du tilfreds med smag og alkoholstyrke ... så har du ret i din antagelse.
Jeg forestiller mig dog, at det kun er maltene, der skal reduceres på grund af dit ønske om lavere alkoholindhold, mens de øvrige ingredienser/smagsgivere stadig benyttes idet oprindelige forhold.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Centurion
Indlæg: 4
Tilmeldt: 23. aug 2018, 10:58

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlæg af Centurion »

Hvad kan i anbefale til bryg en JGNCA til 50L og omkring 5.5% ?

How do you recommend that the recipe should be?
Centurion
Indlæg: 4
Tilmeldt: 23. aug 2018, 10:58

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlæg af Centurion »

Sviskejuice skal tilsøttes når der er 5 dage tilbage i fermentation, er det rigitgt?
Hvad med Maltodextrin?
Hvor kan man køb det? Matas eller andet?
JAFU
Indlæg: 200
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlæg af JAFU »

Maltodextrin kan købes mange steder både på nettet og i forretninger - Matas er én af dem.
Sveskejuice tilsætningen har jeg ikke nogen erfaring med. Måske den skal varmebehandles inden tilsætning for at undgå at inficere øllet ... hvis du søger herinde på forummet, dukker der sikkert noget information op.



Sent from my iPhone using Tapatalk
Centurion
Indlæg: 4
Tilmeldt: 23. aug 2018, 10:58

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlæg af Centurion »

Tak JAFU, jeg findet ikke maltodextrin med det er måske ok fordi vi havt lidt extra havre malt ind i.

Jeg vil prøv at finde info omkring skiskejuice.

Er der nogen som har erfaring med den Belgisk Gær Wyeast Belgian Strong Ale 1388?
Hvor lang tid indtil øllet er klar til flaskning?

Hvor lang tid skal det være i flask indtil det er klar?

På forhand tak!
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlæg af søreno »

Hvis du køber juice i karton, er den pasteuriseret. Så kan den bruges direkte.

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"