Men så bør jeg vel kunne bruge min Auberins Syl-2352 istedet?
så er det bare hvordan.
Sous Vide
Re: Sous Vide
Venlig "Pilsen"
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
- El Toro Diablo
- Indlæg: 119
- Tilmeldt: 16. mar 2013, 13:39
- Geografisk sted: Vanløse
Re: Sous Vide
jeg har så WS-1500EBjanriis skrev:Men så bør jeg vel kunne bruge min Auberins Syl-2352 istedet?
så er det bare hvordan.
http://www.auberins.com/index.php?main_ ... ucts_id=42
den er lidt mere plug/play...
Varmt øl til frosne mænd,
Og varmt øl til trætte,
For varmt øl er kroppens ven,
Og sindet kan det lette.
-Røde Orm
bryg
øl: 19
cider: 8
mjød: 6
Sake: 1
Og varmt øl til trætte,
For varmt øl er kroppens ven,
Og sindet kan det lette.
-Røde Orm
bryg
øl: 19
cider: 8
mjød: 6
Sake: 1
Re: Sous Vide
Bruger selv elgryden med indbygget temp controller... Den holder fin stabil temperatur.
tager stikprøver på vandtemperatur en gang imellem med ekstra termometer, som viser den ligger hvor den skal.
Har ikke en vacuumpresser, så bruger fryseposer der kan klare temperaturen med en god knude på og uden alt for meget luft.
Det har virket indtil nu ;)
tager stikprøver på vandtemperatur en gang imellem med ekstra termometer, som viser den ligger hvor den skal.
Har ikke en vacuumpresser, så bruger fryseposer der kan klare temperaturen med en god knude på og uden alt for meget luft.
Det har virket indtil nu ;)
Jacob Krogh
Re: Sous Vide
Hej alle
Har nu efterhånden fået lavet en del sous vide, senest en culotte som fik 12 timer på 56 grader. Min Auber SYL-2352 holdt fint temperaturen på de 56, hvis jeg indstillede den til 54,5, men med en RTD sensor burde jeg vil kunne holde temp indenfor +/- 1 grad eller hur ?. Hvis jeg stiller den på 56 grader, så spæner min 30 liters elgryde derudaf og rammer 59-62 grader.
Tænker at det måske er elgryden, der som en anden supertanker bliver ved med at varme i lang tid efter den er slukket ?
Har nu efterhånden fået lavet en del sous vide, senest en culotte som fik 12 timer på 56 grader. Min Auber SYL-2352 holdt fint temperaturen på de 56, hvis jeg indstillede den til 54,5, men med en RTD sensor burde jeg vil kunne holde temp indenfor +/- 1 grad eller hur ?. Hvis jeg stiller den på 56 grader, så spæner min 30 liters elgryde derudaf og rammer 59-62 grader.
Tænker at det måske er elgryden, der som en anden supertanker bliver ved med at varme i lang tid efter den er slukket ?
Venlig "Pilsen"
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Re: Sous Vide
Jep det er det. Havde samme problem med min elgryde og opvarmingen.janriis skrev:Hej alle
Har nu efterhånden fået lavet en del sous vide, senest en culotte som fik 12 timer på 56 grader. Min Auber SYL-2352 holdt fint temperaturen på de 56, hvis jeg indstillede den til 54,5, men med en RTD sensor burde jeg vil kunne holde temp indenfor +/- 1 grad eller hur ?. Hvis jeg stiller den på 56 grader, så spæner min 30 liters elgryde derudaf og rammer 59-62 grader.
Tænker at det måske er elgryden, der som en anden supertanker bliver ved med at varme i lang tid efter den er slukket ?
Løste det dog til dels med en STC-1000 og en solarpumpe, ved at smide sensoren ned til tappehanen hvor den målte afgangen på vandet imens det blev pumpet rundt.
Smed et termometer i vandet sammen med STC-1000, og fik den kalibreret til de 56,5 grader. Mener jeg satte den til at trigger på 55 grader og så steg temp til 57 grader max og faldte så igen til 55.
STC-1000 kan jo med 0,3 graders forskel begynde at varme eller køle... Men læste på et andet forum omkring temperatur controllers og sous vide, hvad der var bedst og hvorfor.
Hvis man vil opnå den bedste præcision i temperatur, skal man have en PID og ikke en STC. En PID har den egenskab at den forudsiger hvor dine heat spikes vil være, og neutraliserer dem ved at være tændt kortere tid end tidligere... Altså den justerer sig selv i forhold til hvad der bliver målt, hvilket man jo må sige er hvad man ønsker :)
Yderligere så skal der en cirkulationspumpe til for optimal opvarming (også læst på andet forum med sous vide).
Jacob Krogh
Re: Sous Vide
Har siden sidst købt mig en riskoger på 1,8 liter. Med det setup burde man kunne ramme en temp +/- 1 grad, men nej. Den overskyder med op til 2,5 grader. Har snart kastet håndklædet og venter bare på min Sansaire immersion cirkulator. Har prøvet at google, hvilke parametre der skal skrues på, men indtil videre er jeg ikke blevet klogere.
Venlig "Pilsen"
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Sous Vide
Så 85° i en time er pænt mange PU!admin skrev:fra diplombrygger uddannelsen.Her kan man se hvor mange PU enheder de forskellige micro organismer skal have. Det ser ud til jeg husker galt, man begynder ved 60°C
Det var hvad jeg gav min hjemmelavede løgchutney i dag.
Smagte i øvrigt fantastisk i en burger med SV tilberedt bøf.
Mvh.
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Re: Sous Vide
http://www.interupgrade.com/en/pasteurisation-berechnen" onclick="window.open(this.href);return false;admin skrev:fra diplombrygger uddannelsen.Her kan man se hvor mange PU enheder de forskellige micro organismer skal have. Det ser ud til jeg husker galt, man begynder ved 60°C
Ganske brugbart :-)
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;