Skal olivenolien tilsættes efter urten er afkølet, eller kan det tilsættes under kogningen.
Jeg har tilsat det under kogningen, men hvis det ikke virker, vil jeg ændre min rutine.
Mvh Brian
http://Www.ryaabryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Oliven olie til opformering af gær.
Re: Oliven olie til opformering af gær.
Godt spørgsmål, som jeg ikke umiddelbart kan svare på. Det er nok mest et spørgsmål om olivenolien ændrer kemisk sammensætning ved kogningen, og der i den forbindelse sker noget med de umættede fedtsyrer. Det er dem som er godt for gæren.kvikky skrev:Skal olivenolien tilsættes efter urten er afkølet, eller kan det tilsættes under kogningen.
Jeg har tilsat det under kogningen, men hvis det ikke virker, vil jeg ændre min rutine.
Jeg har altid tilsat det efter afkølingen.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 2
- Tilmeldt: 17. feb 2011, 20:04
Re: Oliven olie til opformering af gær.
Jeg synes der mangler grunden til at tilsætte olie.
Når gæren formerer sig har den brug for fedtsyre til at danne cellemembranen.
Normalt danner gæren selv fedtsyren, bl.a. med det ilt der i urten.
Hvis der et ikke er ilt nok ( < 8 ppm ) kan gæren ikke formerer sig nok.
Istedet for ilt kan vi tilbyde gæren fedtsyren i form af olie.
Når gæren formerer sig har den brug for fedtsyre til at danne cellemembranen.
Normalt danner gæren selv fedtsyren, bl.a. med det ilt der i urten.
Hvis der et ikke er ilt nok ( < 8 ppm ) kan gæren ikke formerer sig nok.
Istedet for ilt kan vi tilbyde gæren fedtsyren i form af olie.
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Oliven olie til opformering af gær.
Jeg mener at jeg tilsætter det under kogningen... men har glemt det de sidste 30 bryg .... ;-)