Hej alle.
Vi sad for nogle dage siden og nød duften og smagen af Brookelyn's East India Pale Ale.
Den er virkelig en humlebombe hvor smagen af grønt sidder i munden en halv time senere.
Er der nogen her på forum der har en ide eller har erfaring med, hvordan humleprofilen kunne se ud for sådan en lækker sag.
Brookelyn East India Pale Ale
Brookelyn East India Pale Ale
Mvh.
Michael K
Michael K
humle
Ikke fordi jeg kender denne øl, men jeg mener at have læst at bookelyn humler deres øl med en hop back ~ en mellem ting mellem tørhumling og alm. aroma humling, altså en metode til at få mere humle aroma.
håber der kan hjælpe lidt :-) eller må jeg sætte noget mere research igang.
Jens
håber der kan hjælpe lidt :-) eller må jeg sætte noget mere research igang.
Jens
Jeg ved ikke om de også bruger en hopback, men det nævnes på deres hjemmeside at de bruger følgende humle sorter, British East Kent Golding, Northdown & Centennial.
De skriver endvidere at de benytter tørhumling i denne øl, spørgsmålet er bare om de mener et hopback system eller en traditionel tørhumling.
Jeg har som opklaring sendt denne mail til bryggeriet.
Hello.
I am wondering if you are using a hopback system with your IPA.
You write that you use dryhopping, but is that in a hopback system or a traditional dryhopping in the secondary fermentation?
Best regards fom Denmark
Fortsættelse følger 8)
De skriver endvidere at de benytter tørhumling i denne øl, spørgsmålet er bare om de mener et hopback system eller en traditionel tørhumling.
Jeg har som opklaring sendt denne mail til bryggeriet.
Hello.
I am wondering if you are using a hopback system with your IPA.
You write that you use dryhopping, but is that in a hopback system or a traditional dryhopping in the secondary fermentation?
Best regards fom Denmark
Fortsættelse følger 8)
Mvh.
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
I øvrigt ser min IPA sådan her ud når den bliver tørhumlet.
Senest rettet af chevydk 29. sep 2006, 16:17, rettet i alt 1 gang.
Mvh.
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Det ser godt ud Søren...
Er der ikke en ordentlig omgang humle deri?
Vi har lige flasket vores IPA og den er god og humlet, men når jeg tænker på at humlen aftager ved lagring, kunne den godt have fået 50g mere i anden fermentering.
Det må vi jo lave om på til næste gang vi brygger en IPA, men jeg kunne nu godt nok tænke mig at ramme noget der ligner den fra Brookelyn. Så hvis der er nogen her på forum der vil give et bud på humleprofilen vil jeg blive glad. :D
Er der ikke en ordentlig omgang humle deri?
Vi har lige flasket vores IPA og den er god og humlet, men når jeg tænker på at humlen aftager ved lagring, kunne den godt have fået 50g mere i anden fermentering.
Det må vi jo lave om på til næste gang vi brygger en IPA, men jeg kunne nu godt nok tænke mig at ramme noget der ligner den fra Brookelyn. Så hvis der er nogen her på forum der vil give et bud på humleprofilen vil jeg blive glad. :D
Mvh.
Michael K
Michael K
Der er 110g humle i, 55g Northern Brewer og 55g Fuggle.Michael K skrev:Det ser godt ud Søren...
Er der ikke en ordentlig omgang humle deri?
Vi har lige flasket vores IPA og den er god og humlet, men når jeg tænker på at humlen aftager ved lagring, kunne den godt have fået 50g mere i anden fermentering.
Den er også godt humlet lige nu, men den kunne nok også lige have taget lidt mere, når man tager i betragtning af at den aftager under lagringen.
Jeg forventer at give den 3-4 uger på anden fermentering, så jeg kan få trukket noget aroma ud af tørhumlingen. :P
Mvh.
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Vi havde også talt om at give vores en omgang humle mere, men skal bruge spandene IPA'en var i til at omstikke 44L MEGET spændende Belgisk mørk stærk her i løbet af ugen.
Den smager godt allerede og er faldet til ro omkring 1030 vil jeg tro. Vi målte den til 1032 i torsdags, så jeg håber at gæren når at trække den mod de 1020.. :?
Mums, jeg glæder mig :lol:
Den smager godt allerede og er faldet til ro omkring 1030 vil jeg tro. Vi målte den til 1032 i torsdags, så jeg håber at gæren når at trække den mod de 1020.. :?
Mums, jeg glæder mig :lol:
Mvh.
Michael K
Michael K
Har lige været omkring Brookelyns side igen.
De opgiver da en del data på deres øl. F.eks. OG, temp og humletyper. 8)
Det havde jeg ikke set tidligere :oops:
Det er en fin side de har, hvor en del er skrevet på dansk :o
http://www.brooklynbrewery.com/Default.asp
De opgiver da en del data på deres øl. F.eks. OG, temp og humletyper. 8)
Det havde jeg ikke set tidligere :oops:
Det er en fin side de har, hvor en del er skrevet på dansk :o
http://www.brooklynbrewery.com/Default.asp
Mvh.
Michael K
Michael K