Benjamin skrev:Tak Fisker, for et rigtig godt svar, nu ser min beerSmith sådan ud.
OK. Så skal du vælge en vandprofil. Jeg går ud fra der kommer nogen frem når du trykker på "target profile" knappen.
Til at starte med ville jeg nok fokusere på HCO3 og ignorere de andre. Det er primært HCO3 der afgør vandets hårdhed, og dermed din mæske-pH. Typisk vil man have den ned på 10-100, med en lavere værdi for lyse øl og en højere for mørke (krystal/ristet malt sænker nemlig pH). De fleste reducerer HCO3 med syre. Men det kan jeg ikke se nogen input til på dit screenshot. Så i den sammenhæng vil jeg klart anbefale at prøve bru'n'water regnearket, eller brewers friend water calculator (som er lidt nemmere).
Jeg kan da lige indskyde at mit eget HCO3 niveau er 240 og der er 4-6ml mælkesyre (80%) til 20L vand ikke helt ved siden af (igen, mere for de lysere øl).
Ellers kan du kigge på dine SO4 og Cl ioner. Generelt siger man at Cl giver en mere maltet øl, mens SO4 giver en mere tydelig humlekarakter. Så hvis du vil gøre øllet mere maltet kan du f.eks tilsætte salt (NaCl) så Cl kommer op til 50-100 (max 100), mens du kan få en mere humlet profil ved at tilsætte gips (CaSO4) så SO4 kommer op på 50-150 (max 150 med mindre øllet er meget humlet).
(De 50-100 og 50-150 er anbefalinger fra bru'n'water)