Jeg kan godt prøve at skrive et udkast udfra hvad jeg har læst rundt omkring. Der er stadig masser jeg ikke ved, eller sikkert har misforstået, men det kunne jo udvikle sig med en wiki. Nu har jeg også lige bestilt Palmers bog "Water", og så kan jeg jo ligeså godt skrive noter mens jeg læser :-)mgades skrev:Det var måske et oplagt afsnit på den nye Wiki :)
Mit Vand
Re: Re:
- kimognicklas
- Indlæg: 1961
- Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
- Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland
Sv: Re: Re:
Det ville sgu være kanon hvis du havde lyst til det!Fisker skrev:Jeg kan godt prøve at skrive et udkast udfra hvad jeg har læst rundt omkring. Der er stadig masser jeg ikke ved, eller sikkert har misforstået, men det kunne jo udvikle sig med en wiki. Nu har jeg også lige bestilt Palmers bog "Water", og så kan jeg jo ligeså godt skrive noter mens jeg læser :-)mgades skrev:Det var måske et oplagt afsnit på den nye Wiki :)
Kim Petersen
Re: Mit Vand
Vi burde lave "den gyldne humle" (oskar) til gode uddybende, expert skriverier, Fisker du er kandidat til min GH.
- kimognicklas
- Indlæg: 1961
- Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
- Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland
Re: Mit Vand
Hvordan pokker kommer man frem til sit indhold af Bicarbonat? Kan ikke finde noget under mit vandværk
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Mit Vand
kimognicklas skrev:Hvordan pokker kommer man frem til sit indhold af Bicarbonat? Kan ikke finde noget under mit vandværk
Jorkim skrev: Det jeg mangler og finde er HCO3 Bicarbonate, men kan ikke finde det under Kemiske "hovedbestanddele"
og det jeg har indtaste ind til nu..
søreno skrev:Bicarbonat står som hydrogencarbonat i din vandrapport.
VH
Søren
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
Re: Mit Vand
Nu har jeg læst næsten hele den nye Water bog (til og med kap. 7) og hold da op for en omgang, den skal nok lige læses en gang eller to til før det giver mening. I mellemtiden kan jeg glæde mig over at Bru'ns water excel ark er lige til at gå til, dog med nye kombinations muligheder takket være Water bogen.
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
- kimognicklas
- Indlæg: 1961
- Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
- Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland
- kimognicklas
- Indlæg: 1961
- Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
- Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland
Sv: Re: Mit Vand
Jeg ville aldrig kunne tygge mig igennem sådan noget vanvittig kemiRunenaldo skrev:Nu har jeg læst næsten hele den nye Water bog (til og med kap. 7) og hold da op for en omgang, den skal nok lige læses en gang eller to til før det giver mening. I mellemtiden kan jeg glæde mig over at Bru'ns water excel ark er lige til at gå til, dog med nye kombinations muligheder takket være Water bogen.
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Mit Vand
Test fra september 2013 viser at du ca. har 213 mg/l bikarbonat.kimognicklas skrev:Hvordan pokker kommer man frem til sit indhold af Bicarbonat? Kan ikke finde noget under mit vandværk
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
- kimognicklas
- Indlæg: 1961
- Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
- Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Mit Vand
Lige her: http://data.geus.dk/JupiterWWW/vandanal ... id=1208197" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg valgte ud fra det sted hvor der blev pumpet mest vand fra og tænkte at det nok var hovedforsyningen i Rødekro.
Jeg valgte ud fra det sted hvor der blev pumpet mest vand fra og tænkte at det nok var hovedforsyningen i Rødekro.
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Mit Vand
Her er listen over alle boringer i Rødekro kommune, og da du bor i Hovslund med 10 km til Rødekro tvivler jeg på du får dit vand der fra.
http://data.geus.dk/JupiterWWW/borelist ... ringsliste
Dog kan jeg se at Hovslund St. by´s brønd er sløjfet, ved ikke hvad den nye boring kaldes?
http://data.geus.dk/JupiterWWW/borelist ... ringsliste
Dog kan jeg se at Hovslund St. by´s brønd er sløjfet, ved ikke hvad den nye boring kaldes?
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
- kimognicklas
- Indlæg: 1961
- Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
- Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland
Re: Mit Vand
Hvad pokker gør jeg galt?
- Vedhæftede filer
-
- Screenshot 2014-03-26 08.20.53.png (456.96 KiB) Vist 23501 gange
Re: Mit Vand
Så vidt jeg kan se burde der stå 249 ppm under Bicarbonate. Forhåbentlig bringer det ionerne i balance.
Carbonate-feltet har jeg aldrig fået udfyldt korrekt, men ved en normal pH skulle karbonatindholdet være begrænset.
Carbonate-feltet har jeg aldrig fået udfyldt korrekt, men ved en normal pH skulle karbonatindholdet være begrænset.
Re: Mit Vand
Ville ønske jeg havde hørt Brew strongs water Q&A podcast før jeg gik igang, hvor Palmer siger at hvis man kun kunne læse 2 kapitler, så skulle det være kap. 15 i How to Brew og kap. 7 i Water bogen. Så undgår man alt det nørkelede kemi. Havde nu læst HTB, men det er efterhånden længe siden, så det er herligt at få genopfrisket og det hele giver lidt mere mening nu. :-)Runenaldo skrev:Nu har jeg læst næsten hele den nye Water bog (til og med kap. 7) og hold da op for en omgang, den skal nok lige læses en gang eller to til før det giver mening. I mellemtiden kan jeg glæde mig over at Bru'ns water excel ark er lige til at gå til, dog med nye kombinations muligheder takket være Water bogen.
Taget fra How to Brew:
You would think that the pH of the water is important, but actually it is not. It is the pH of the mash that is important.
Det spildte/brugte jeg så lige 2-3 timer på at finde ud af i i Bru'n Water og water bogen i går aftes. :-)Many brewers have made the mistake of trying to change the pH of their water with salts or acids to bring it to the mash pH range before adding the malts.
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...