AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Dejligt med alt det Info.
Hvilken temperatur vil i gære den ved? Jeg har desværre ikke noget køleskab jeg kan temperaturstyre, men overvejer at anskaffe en arduino til at logge temperaturen og vise den på et display. Så kan jeg måske stille min gærspand (er en fødevaregodkendt dunk fra biltema - 5L/10L) i et vandbad og smide isklumper i en gang i mellem for at holde temperaturen nede. Ved ikke hvor godt det fungerer.
Sent from my iPad using Tapatalk
Hvilken temperatur vil i gære den ved? Jeg har desværre ikke noget køleskab jeg kan temperaturstyre, men overvejer at anskaffe en arduino til at logge temperaturen og vise den på et display. Så kan jeg måske stille min gærspand (er en fødevaregodkendt dunk fra biltema - 5L/10L) i et vandbad og smide isklumper i en gang i mellem for at holde temperaturen nede. Ved ikke hvor godt det fungerer.
Sent from my iPad using Tapatalk
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Yes - det var vi flere der gjorde - Rent gætværk hvad der var hvad, så den lå rigtig tæt på, kun klarheden afslørede når glassene blev holdt op imod skarpt lys.Michal skrev:Hej Kofoed!
Havde du mulighed for at smage den opskrift op mod en original Ale No. 16?
Og mht. gær! På Lunds side kan jeg se en Whitelabs WLP013 London Ale og på Hjemmebryggerens en Wyeast XL1028 London Ale.
Det er London Ale begge, men hvordan med smagen? Er den "ens"?
Jeg gærede den ved ca. 20 - 21°rumtemp - Det var før jeg fik følelommer i mine tanke, så kerne temp. har nok ligget et par grader højere det første 3 - 4 dage
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Så er min udgave hældt på fustage og flasker, men den ER altså meget sur.
Kan det hænge sammen med at jeg brugte M27 Belgian Ale i gærspanden tidligere?
Eller er det noget der kan forventes at aftage med lagring?
Det er ikke en "dårlig" surhed, men jeg skal nok have en mere erfaren brygger på besøg for at se om det er noget vildgær....
Kan det hænge sammen med at jeg brugte M27 Belgian Ale i gærspanden tidligere?
Eller er det noget der kan forventes at aftage med lagring?
Det er ikke en "dårlig" surhed, men jeg skal nok have en mere erfaren brygger på besøg for at se om det er noget vildgær....
Udstyr:
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Det er da spændende hvad der kommer ud af din udgave :). Håber ikke der er gået en infektion i det.
Jeg har faktisk her i lørdags brygget en lille udgave af kofoed's opskrift.
Opskriften var (nedenstående er den afmålte malt. Den oprindelige Opskriften afviger med få gram mindre):
LOG:
Batch 4.5L
Maris Otter 450g
Pilsner Malt 286g
Munich Malt 286g
Cara Aroma 50g
Cara Crystal 120 EBC 145g
Kandis 76g
Mæsket ved 67-65 grader i 60 min og 10 min ved 71-72 grader.
Humle:
0.7 g amarillo mashhop
3g Challenger 60 min
2.1g Challenger 15 min
2.3g Challenger 5 min
Derudover tilsættes 1.1g klar urt.
Endelig SG på ballon er 1.054.
Jeg er godt nok spændt på om jeg endelig har fået lavet en god all grain øl fra bunden. De sidste 10 min mæsk ved 72 grader skulle havde været 77 grader og jeg har kogt humlen i humlesokker.
Jeg synes jeg kan fornærme at der var sluppet noget humle ud af sokkerne. Måske jeg skulle havde filtreret det. Har den mon nogen større betydning?
Her er lidt billeder fra dagen:
Sent from my iPad using Tapatalk
Jeg har faktisk her i lørdags brygget en lille udgave af kofoed's opskrift.
Opskriften var (nedenstående er den afmålte malt. Den oprindelige Opskriften afviger med få gram mindre):
LOG:
Batch 4.5L
Maris Otter 450g
Pilsner Malt 286g
Munich Malt 286g
Cara Aroma 50g
Cara Crystal 120 EBC 145g
Kandis 76g
Mæsket ved 67-65 grader i 60 min og 10 min ved 71-72 grader.
Humle:
0.7 g amarillo mashhop
3g Challenger 60 min
2.1g Challenger 15 min
2.3g Challenger 5 min
Derudover tilsættes 1.1g klar urt.
Endelig SG på ballon er 1.054.
Jeg er godt nok spændt på om jeg endelig har fået lavet en god all grain øl fra bunden. De sidste 10 min mæsk ved 72 grader skulle havde været 77 grader og jeg har kogt humlen i humlesokker.
Jeg synes jeg kan fornærme at der var sluppet noget humle ud af sokkerne. Måske jeg skulle havde filtreret det. Har den mon nogen større betydning?
Her er lidt billeder fra dagen:
Sent from my iPad using Tapatalk
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Hvordan endte denne med at blive?
Jeg har et ønske fra svigerfar om en opskrift der minder om Ale No. 16, så jeg tænker han kan få denne hvis den er tæt på.
Jeg har et ønske fra svigerfar om en opskrift der minder om Ale No. 16, så jeg tænker han kan få denne hvis den er tæt på.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Jeg har brygget den og den er "lige i øjet". Den er blindtestet op mod AZ Ale No16 og der var ingen der kunne smage forskel.Kofoed skrev:Jeg bryggede denne for en del år siden - Den var dælme tæt på target :-)
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=
Kofoed
keep it simple !
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Det lyder godt, så er det den han får "udleveret" :-)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Hvilken malt bruger i som Cara Crystal. Synes ikke jeg kan finde den til salg nogen steder, men den står i mange opskrifter...?
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
jeg bruger CARA MUNICH 2 (Cara Crystal), Weyermann, EBC: 110 - 130Jobu skrev:Hvilken malt bruger i som Cara Crystal. Synes ikke jeg kan finde den til salg nogen steder, men den står i mange opskrifter...?
http://shop.lundteknik.dk/product_info. ... s_id=14580
keep it simple !
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Hvilken humle ville i bruge til opskriften, hvis ikke man kan få challenger?
F.eks. Perle, Admiral?
Derudover hvis gæren Wyeast London Ale 1028, skal erstattes med noget andet end den oplagt WLP013, hvad kan så bruges?
Har kigget lidt på Danstar Nottingham? Ved godt det er tørgær osv. men tror i den kan bruges?
F.eks. Perle, Admiral?
Derudover hvis gæren Wyeast London Ale 1028, skal erstattes med noget andet end den oplagt WLP013, hvad kan så bruges?
Har kigget lidt på Danstar Nottingham? Ved godt det er tørgær osv. men tror i den kan bruges?
http://www.haandbrygning.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Du kan jo bruge hvad du vil, men du må forvente at resultatet bliver derefter. Opskriften er baseret på challenger og London Ale 1028 og giver det resultat der er beskrevet svarende meget tæt på AZ Ale no 16.madse skrev:Hvilken humle ville i bruge til opskriften, hvis ikke man kan få challenger?
F.eks. Perle, Admiral?
Derudover hvis gæren Wyeast London Ale 1028, skal erstattes med noget andet end den oplagt WLP013, hvad kan så bruges?
Har kigget lidt på Danstar Nottingham? Ved godt det er tørgær osv. men tror i den kan bruges?
Bruger du noget andet vil jeg mene du må regne med et andet resultat.
keep it simple !
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Jeg tror sagtens du kan bruge Nottingham eller s-04. Jeg vil gætte på, at den originale bruge s-04.
Jeg har hørt at de skiftede gær på et tidspunkt til noget der var lettere og billigere. Det tyder på en standard tørgær. Det er dog kun et rygte så jeg ved ikke om det er rigtigt.
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
Jeg har hørt at de skiftede gær på et tidspunkt til noget der var lettere og billigere. Det tyder på en standard tørgær. Det er dog kun et rygte så jeg ved ikke om det er rigtigt.
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Ok fint, lyder godt.
Jeg har fundet denne opskrift, som jeg springer ud i, i stedet.
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg har fundet denne opskrift, som jeg springer ud i, i stedet.
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.haandbrygning.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Danstar Nottingham kan godt bruges. Det har jeg gjort. Vådgæren fra wyeast skulle være bedst men jeg har ikke prøvet den.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Indlæg: 97
- Tilmeldt: 17. nov 2014, 19:24
- Geografisk sted: Groningen. Holland.
Re: AZ ale No 16 fra Refsvindinge Bryghus
Hi.
Jeg skal brygge denne på lørdag, har lige et par spørgsmål.
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Flaked Oats / Havre flager, skal de bare i sammen med malten? jeg har denne
http://www.brouwmarkt.nl/arsegan-premiu ... -gram.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvad med Kandis? Hvornår skal den i?
Dan
Jeg skal brygge denne på lørdag, har lige et par spørgsmål.
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Flaked Oats / Havre flager, skal de bare i sammen med malten? jeg har denne
http://www.brouwmarkt.nl/arsegan-premiu ... -gram.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvad med Kandis? Hvornår skal den i?
Dan