Sad lige og ville bage et godt brød i min støbejernesgryde og finder ud af at jeg er løbet tør for tørgær, så kom det fra kæresten "kan du ikke bare bruge noget af den ale gær her i køleren?"
Tja... Her skal jeg da lige spørge i forummet, kan det lade sig gøre?
Ølgær til brødbagning?
-
- Indlæg: 630
- Tilmeldt: 6. mar 2012, 23:45
- Geografisk sted: Odense sø
Ølgær til brødbagning?
Venligst
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
- The Ratcatcher
- Indlæg: 111
- Tilmeldt: 20. jun 2013, 18:58
Re: Ølgær til brødbagning?
Ja da. I gamle dage fik bryggerne deres gær fra bagerne, det er vist på tide at give noget tilbage :D
Fólkvangr Bryghus
-
- Indlæg: 630
- Tilmeldt: 6. mar 2012, 23:45
- Geografisk sted: Odense sø
Re: Ølgær til brødbagning?
Ja men så bliver det til et dejligt ale brød a'la støbejern i ovn :) Tak for tippet, så er det også på tide at komme igang da det skal hæve 12 timer på køl.
Venligst
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Re: Ølgær til brødbagning?
Hej
Ved godt de ter et gammelt indlæg.
Men jeg har lige bruget nogle gærrester fra første omstikning til at bage rugbrød med.
Den rugbrødsblanding fra netto, istedet for for det gær de anbefaler brugte jeg 5 Spsk gær rester.
Det fungerede rigtig godt.
Mvh Jacob
Ved godt de ter et gammelt indlæg.
Men jeg har lige bruget nogle gærrester fra første omstikning til at bage rugbrød med.
Den rugbrødsblanding fra netto, istedet for for det gær de anbefaler brugte jeg 5 Spsk gær rester.
Det fungerede rigtig godt.
Mvh Jacob
Re: Ølgær til brødbagning?
Hm, interessant... Tror jeg vil forsøge mig med et IPA brød så snart jeg skal tappe øl fra gærspanden ;-)
Sendt fra min GT-I9506 med Tapatalk
Sendt fra min GT-I9506 med Tapatalk
Jacob Krogh
Re: Ølgær til brødbagning?
Du skal være opmærksom på at gæren kan optage en del bitterstoffer i meget humlede øl. Det skal du lige have med ift. hvilket brød du planlægger at bage.Krogh skrev:Hm, interessant... Tror jeg vil forsøge mig med et IPA brød så snart jeg skal tappe øl fra gærspanden ;-)
Sendt fra min GT-I9506 med Tapatalk
Jeg har også bagt brød med øl gær flere gange. Hvis det er et langtidshævet brød skal der ikke så meget til. Et par tsk fuld passer fint.
/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Imod tåber kæmper selv guder forgæves