Pitching temp undergær
Pitching temp undergær
Godmorgen derude.
Pichting temp på en wlp 838 lager gær. Hvad skal den være. er noget i tvivl om dette.
Mvh
Ioannis
Pichting temp på en wlp 838 lager gær. Hvad skal den være. er noget i tvivl om dette.
Mvh
Ioannis
Re: Pitching temp undergær
Bør være det samme som gæringstemp.tomazos skrev:Godmorgen derude.
Pichting temp på en wlp 838 lager gær. Hvad skal den være. er noget i tvivl om dette.
Mvh
Ioannis
Venlig "Pilsen"
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Re: Pitching temp undergær
Ok, det mente jeg også, men på emballagen står der at den skal pitches ved 20 grader og holdes der indtil gæring starter og så køles ned til gæringstemp.
- KimJohansen
- Indlæg: 585
- Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Kontakt:
Re: Pitching temp undergær
Det er en god idé at pitche til den kolde side og lade den varme op mod din gæringstemperatur. Så f.eks. pitche ved 9 grader og gære ved 11 grader. Husk du skal have rigelige mængder gær ved den temperatur.
KJ Brewing Company
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
- Stensgaard
- Indlæg: 864
- Tilmeldt: 19. maj 2013, 22:01
- Geografisk sted: Nustrup, Vojens
Re: Pitching temp undergær
Efter min mening kommer det lidt an på, hvor hurtigt du køler ned efter kogning. Hvis du hurtigt kan køle ned til gæringstemperatur, så er det det, du skal gøre, og pitche der - det er det mest optimale. Men hvis du kun køler urten til 20 grader efter kogning (for mig er det svært at komme under det med chiller), så vil jeg mene, at det er smartest at tilsætte gæren, før du stiller gæringsspanden til afkøling. Gæren kan lige så godt med det samme komme i gang med at vinde plads i urten frem for bakterier og vildgær.
Ølsmagning i hele Danmark efter dine ønsker: https://Humlesmagning.dk
- KimJohansen
- Indlæg: 585
- Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Kontakt:
Re: Pitching temp undergær
Men så risikerer du introduktion af esterer og diacetyl. Pitcher du med nok gær og køligt kan du i de fleste tilfælde skippe diacetyl rest.Stensgaard skrev:Efter min mening kommer det lidt an på, hvor hurtigt du køler ned efter kogning. Hvis du hurtigt kan køle ned til gæringstemperatur, så er det det, du skal gøre, og pitche der - det er det mest optimale. Men hvis du kun køler urten til 20 grader efter kogning (for mig er det svært at komme under det med chiller), så vil jeg mene, at det er smartest at tilsætte gæren, før du stiller gæringsspanden til afkøling. Gæren kan lige så godt med det samme komme i gang med at vinde plads i urten frem for bakterier og vildgær.
KJ Brewing Company
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
- KimJohansen
- Indlæg: 585
- Tilmeldt: 9. jan 2014, 11:04
- Geografisk sted: Frederiksberg
- Kontakt:
Re: Pitching temp undergær
Kan i øvrigt anbefale dig at se den her video om Lagers
https://www.youtube.com/watch?v=ZBjKWFMqCxk" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=ZBjKWFMqCxk" onclick="window.open(this.href);return false;
KJ Brewing Company
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
https://www.facebook.com/KJBrewingCompany
Re: Pitching temp undergær
Super. Den kigger jeg på. Det er så vildt hvor kompleks brygningen bliver når man dykker ned i det:-) tak for de gode råd.
Re: Pitching temp undergær
Enig med Kim hvis man har gær nok. Det er som han siger, meget vigtigt hvis man pitcher til den kolde side. Ellers ville jeg starte den varmere. Grunden til at de skriver det, tror jeg er, at de jo siger at et rør er nok til 20 liter. Det er det ikke og især ikke hvis man starter den koldt.
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
Re: Pitching temp undergær
Fed video. Har også deres podcast på telefonen. Jeg har brygget 13 liter og der er pitchet ved 15 grader. Og den spanden står ved 10 grader.
Re: Pitching temp undergær
http://brulosophy.com/2014/12/15/the-te ... t-results/" onclick="window.open(this.href);return false;
Et exBEERiment om netop dét emne..
Christian
Haandbryggeriet Jenslev
Et exBEERiment om netop dét emne..
Christian
Haandbryggeriet Jenslev
Re: Pitching temp undergær
Endnu et interessant forsøg fra Brulosophy:
http://brulosophy.com/2017/02/20/yeast- ... /#comments" onclick="window.open(this.href);return false;
Her konstateres det at pitching temp. på lagers/pilsner ikke nødvendigvis behøver at være under eller ramme gæringstemp. på f.eks. 10c. Men at det har lille eller ingen betydning at man pitcher ved højere temperaturer og derefter køler ned til optimal gæringstemp.
Er der nogen, der allerede pitcher højere og hvad er jeres erfaringer?
Vh
Jacob
http://brulosophy.com/2017/02/20/yeast- ... /#comments" onclick="window.open(this.href);return false;
Her konstateres det at pitching temp. på lagers/pilsner ikke nødvendigvis behøver at være under eller ramme gæringstemp. på f.eks. 10c. Men at det har lille eller ingen betydning at man pitcher ved højere temperaturer og derefter køler ned til optimal gæringstemp.
Er der nogen, der allerede pitcher højere og hvad er jeres erfaringer?
Vh
Jacob
Re: Pitching temp undergær
Jeg har flere gange lavet den dovne, og fået fine resultater - læste det nemlig også...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk