Newcastle Brown ale
Redaktør: Co-Admin
-
- Indlæg: 162
- Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05
Newcastle Brown ale
Hej alle sammen.
Skal til at brygge min anden øl.
Og det har jeg besluttet mig for skal være denne Newcastle Brown ale.
Men kan ikke finde ud af hvor mange grader min humle skal koges ved?
Og hvis den gør type der er brugt ikke lige er til at få, hvilken kan jeg så bruge istedet?
Skal ind i maltbazzaren her onsdag, så gerne en de har hjemme? :)
Og nederst på opskriften står der noget med at den skal fortyndes. Hvad menes der der?
Håber i kan hjælpe hilsen Mikkel :)
Skal til at brygge min anden øl.
Og det har jeg besluttet mig for skal være denne Newcastle Brown ale.
Men kan ikke finde ud af hvor mange grader min humle skal koges ved?
Og hvis den gør type der er brugt ikke lige er til at få, hvilken kan jeg så bruge istedet?
Skal ind i maltbazzaren her onsdag, så gerne en de har hjemme? :)
Og nederst på opskriften står der noget med at den skal fortyndes. Hvad menes der der?
Håber i kan hjælpe hilsen Mikkel :)
-
- Indlæg: 162
- Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05
Re: Newcastle Brown ale
Her er opskriften :)
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Newcastle Brown ale
Syntes der står 68 grader i opskriften.
prøv at google "humle erstatning" så er der steder som kan oplyse dig om humle typer.
prøv at google "humle erstatning" så er der steder som kan oplyse dig om humle typer.
/Thomas
-
- Indlæg: 162
- Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05
Re: Newcastle Brown ale
Hvor ser du at der står 68 grader? :)
-
- Indlæg: 162
- Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05
Re: Newcastle Brown ale
De 68 grader er det ikke kun malten der skal være på det?
Re: Newcastle Brown ale
De 68 grader er mæsketemperatur, og Ifølge opskriften koges der 55 gram East Kent Golding i 60 minutter og 10 gram East Kent Golding i 10 minutter.
-
- Indlæg: 162
- Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05
Re: Newcastle Brown ale
Okay.
Når malten er blevet siet fra putter jeg bare humlen i når urten er på 68 grader? :)
Når malten er blevet siet fra putter jeg bare humlen i når urten er på 68 grader? :)
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Newcastle Brown ale
Nej, humlen skal altid koges. Vand/urt koger ved Ca. 100 grader. Ikke 68. ;)
Mht "sining" af malten, så er opskriften til det man kalder single infusion. Har du prøvet all-grain brygning før?
Mht "sining" af malten, så er opskriften til det man kalder single infusion. Har du prøvet all-grain brygning før?
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Newcastle Brown ale
Undskyld det er mig som forvirer ved ikke af ha læst dit spørgsmål rigtig.
/Thomas
-
- Indlæg: 162
- Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05
Re: Newcastle Brown ale
Ja, har brygget all Grain før :)
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Newcastle Brown ale
Ok, så kender du processen. ;) Jeg har godt set opskrifter hvor nogen tilsætter humle i selve mæskeprocessen, men jeg ser ingen fordele heri. Ofte er der tale om kogning af humlen, med mindre andet er udspecificeret.
Problemet med BeerCalc er, at man ofte ikke skriver særlig meget om mæskeprocessen og sparging mængde. Hvis du har Beersmith, så smid opskriften derind og ret den til. Så bliver den mere overskuelig. ;)
Problemet med BeerCalc er, at man ofte ikke skriver særlig meget om mæskeprocessen og sparging mængde. Hvis du har Beersmith, så smid opskriften derind og ret den til. Så bliver den mere overskuelig. ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 162
- Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05
Re: Newcastle Brown ale
Okay :) Jeg har beersmith. Prøver at smide den der ind så :)
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Newcastle Brown ale
Cool. Du kan jo lige give besked når den er i systemet. ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 162
- Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05
Re: Newcastle Brown ale
Ja giver besked senere på dage :)
Tak for hjælpen
Tak for hjælpen
-
- Indlæg: 162
- Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05
Re: Newcastle Brown ale
Newcastle Brown ale
Brew Type: All Grain Date: 30-03-2015
Style: Engelsk brown ale Brewer: Mikkel Jürs
Batch Size: 21,00 L Assistant Brewer: Lau Møller
Boil Volume: 24,04 L Boil Time: 60 min
Brewhouse Efficiency: 70,00 % Equipment: My Equipment
Actual Efficiency: 61,09 %
Taste Rating (50 possible points): 35,0
Ingredients Amount Item Type % or IBU
5,00 kg Pale Malt (6 Row) US (2,0 SRM) Grain 90,09 %
0,35 kg Caraaroma (130,0 SRM) Grain 6,31 %
0,20 kg Chocolate Malt (450,0 SRM) Grain 3,60 %
55,00 gm Goldings, East Kent [5,00 %] (60 min) Hops 30,9 IBU
10,00 gm Goldings, East Kent [5,00 %] (10 min) Hops 2,0 IBU
1 Pkgs British Ale (White Labs #WLP005) [Starter 35 ml] Yeast-Ale
Beer Profile Estimated Original Gravity: 1,054 SG (1,040-1,050 SG) Measured Original Gravity: 1,047 SG
Estimated Final Gravity: 1,015 SG (1,008-1,014 SG) Measured Final Gravity: 1,020 SG
Estimated Color: 24,1 SRM (17,8-25,4 SRM) Color [Color]
Bitterness: 32,9 IBU (15,0-25,0 IBU) Alpha Acid Units: 9,7 AAU
Estimated Alcohol by Volume: 5,03 % (4,10-5,20 %) Actual Alcohol by Volume: 3,52 %
Actual Calories: 450 cal/l
Mash Profile Name: Single Infusion, Full Body Mash Tun Weight: 0,00 kg
Mash Grain Weight: 5,55 kg Mash PH: 5,4 PH
Grain Temperature: 22,2 C Sparge Temperature: 75,6 C
Sparge Water: 9,33 L Adjust Temp for Equipment: FALSE
Name Description Step Temp Step Time
Mash In Add 14,47 L of water at 77,0 C 70,0 C 45 min
Mash Out Add 5,79 L of water at 91,5 C 75,6 C 10 min
Mash Notes
Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).
Carbonation and Storage Carbonation Type: Corn Sugar Carbonation Volumes: 2,4 (1,3-2,7 vols)
Estimated Priming Weight: 131,7 gm Temperature at Bottling: 21,0 C
Primer Used: - Age for: 4,0 Weeks
Storage Temperature: 21,0 C
Det er første gang jeg bruger beersmith. Har ellers brugt bogen - ølbrygning for begyndere.
Men er i tvivl om det er gjort rigtigt og syntes, som nybegynder at det er svært at tyde opskriften.
Er der en der kan hjælpe mig med at få en nybegynder til at forstå den? :)
Brew Type: All Grain Date: 30-03-2015
Style: Engelsk brown ale Brewer: Mikkel Jürs
Batch Size: 21,00 L Assistant Brewer: Lau Møller
Boil Volume: 24,04 L Boil Time: 60 min
Brewhouse Efficiency: 70,00 % Equipment: My Equipment
Actual Efficiency: 61,09 %
Taste Rating (50 possible points): 35,0
Ingredients Amount Item Type % or IBU
5,00 kg Pale Malt (6 Row) US (2,0 SRM) Grain 90,09 %
0,35 kg Caraaroma (130,0 SRM) Grain 6,31 %
0,20 kg Chocolate Malt (450,0 SRM) Grain 3,60 %
55,00 gm Goldings, East Kent [5,00 %] (60 min) Hops 30,9 IBU
10,00 gm Goldings, East Kent [5,00 %] (10 min) Hops 2,0 IBU
1 Pkgs British Ale (White Labs #WLP005) [Starter 35 ml] Yeast-Ale
Beer Profile Estimated Original Gravity: 1,054 SG (1,040-1,050 SG) Measured Original Gravity: 1,047 SG
Estimated Final Gravity: 1,015 SG (1,008-1,014 SG) Measured Final Gravity: 1,020 SG
Estimated Color: 24,1 SRM (17,8-25,4 SRM) Color [Color]
Bitterness: 32,9 IBU (15,0-25,0 IBU) Alpha Acid Units: 9,7 AAU
Estimated Alcohol by Volume: 5,03 % (4,10-5,20 %) Actual Alcohol by Volume: 3,52 %
Actual Calories: 450 cal/l
Mash Profile Name: Single Infusion, Full Body Mash Tun Weight: 0,00 kg
Mash Grain Weight: 5,55 kg Mash PH: 5,4 PH
Grain Temperature: 22,2 C Sparge Temperature: 75,6 C
Sparge Water: 9,33 L Adjust Temp for Equipment: FALSE
Name Description Step Temp Step Time
Mash In Add 14,47 L of water at 77,0 C 70,0 C 45 min
Mash Out Add 5,79 L of water at 91,5 C 75,6 C 10 min
Mash Notes
Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).
Carbonation and Storage Carbonation Type: Corn Sugar Carbonation Volumes: 2,4 (1,3-2,7 vols)
Estimated Priming Weight: 131,7 gm Temperature at Bottling: 21,0 C
Primer Used: - Age for: 4,0 Weeks
Storage Temperature: 21,0 C
Det er første gang jeg bruger beersmith. Har ellers brugt bogen - ølbrygning for begyndere.
Men er i tvivl om det er gjort rigtigt og syntes, som nybegynder at det er svært at tyde opskriften.
Er der en der kan hjælpe mig med at få en nybegynder til at forstå den? :)