Newcastle Brown ale

Redaktør: Co-Admin

morfmir
Indlæg: 676
Tilmeldt: 16. dec 2008, 22:55
Geografisk sted: Mørkøv

Re: Newcastle Brown ale

Indlæg af morfmir »

Det ser ud til at blive en helt ok enkel brown ale.

Som gær vil jeg vælge en S-04
https://www.maltbazaren.dk/shop/safale- ... 1034p.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Og som humle en EKG
https://www.maltbazaren.dk/shop/east-ke ... 1107p.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Jeg kan godt lide mine brown ales med god fylde så jeg ville også tilføje 350g Melanoidin malt
https://www.maltbazaren.dk/shop/wey-mel ... -791p.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Men det er ikke strængt nødvendigt.

/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Newcastle Brown ale

Indlæg af MonkeyBrew »

Det ser umiddelbart fint ud. Men hvis du har kapaciteten til det, så sats på 3 liter mæskevand pr kg malt. Dvs 5.55(kg malt) x 3 = ca. 16.5 Liter mæskevand. Du skal bruge en mæskebeholder på ca. 28 liter. Ca. 6 liter urt bliver tilbage i malten. Så er du nede på ca. 10.5 liter. Du skal bruge ca. 14% mere urt før kogningen da du mister ca. 10% på selve kogningen og ca. 4% ved nedkøling og generel tab. Så for at have nok urt til kogningen skal du altså bruge 21 liter urt + yderligere 14%. Dvs ca. 24 liter urt. Så det regnskab som Beersmith er kommet med, passer rigtig fint. Men sparge mængden passer ikke helt. Da malten har absorberet ca. 6 liter urt og du i forvejen mangler 7.5 liter, så skal du bruge 13.5 liter spargevand. Varm for god ordens skyld gerne 15 eller 16 liter spargevand. Så bliver du ikke fanget i sengen, hvis malten nu har absorberet mere væske end antaget.
Senest rettet af MonkeyBrew 30. mar 2015, 17:23, rettet i alt 1 gang.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Newcastle Brown ale

Indlæg af Mikkelroskilde »

Tak det gav lidt mere mening :)

Hvor mange grader skal jeg så koge humlen på? :)
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Newcastle Brown ale

Indlæg af MonkeyBrew »

Bitterhumlen (de 55 gram) skal smides i gryden når urten koger. Så koger det i 60 minutter.
Aromahumlen (de 10 gram) smider du i gryden efter 50 minutter. Så koger de kun 10 minutter. Så passer pengene. ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Newcastle Brown ale

Indlæg af Mikkelroskilde »

Perfekt :)

Og bare en enkelt gær ikke? :)
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Newcastle Brown ale

Indlæg af Mikkelroskilde »

Og hvad med noget irish Moss til klaring?
Ville det være noget man kunne tilføje til sidst? :)
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Newcastle Brown ale

Indlæg af MonkeyBrew »

Jo. Gæren skal bare rehydreres i lidt vand. Gerne afkølet kogt vand, men det er ikke en nødvendighed.
Irish moss skal tilsættes de sidste 15 minutter af kogende for at virke. Men der findes andre metoder til klaring af øl efter det har gæret. Blandt andet cold crash der går ud på at stille gærspanden koldt, gerne ned til et par grader, i et par dage eller en lille uge og lade alt bundfælde før tapning. Klarer det ikke helt, kan man bruge nogle midler som isinglass eller husblas opløst i noget vand.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Benjamin
Indlæg: 826
Tilmeldt: 7. nov 2011, 11:14

Re: Newcastle Brown ale

Indlæg af Benjamin »

jeg smagte, en New-castle Brown ale idag, chok -i klar flaske, og så smagte den af brygvand. ren skuffelse..
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Newcastle Brown ale

Indlæg af Mikkelroskilde »

Benjamin skrev:jeg smagte, en New-castle Brown ale idag, chok -i klar flaske, og så smagte den af brygvand. ren skuffelse..

Det er jo smag og behag. Jeg kan godt lide den. Og tænker når den nu får en mere hjemmebryg aroma, kan det næsten ikke være bedre :)
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Newcastle Brown ale

Indlæg af MonkeyBrew »

Jeg har det lidt på samme måde med Millers Genuine Draft. Mange skælder den ud og siger at en af hoved ingredienserne er kattepis (kunne også være hestepis?). Anyway, så syntes jeg faktisk at det er en ganske fin øl til en varm sommerdag, hvor der bare skal væltes nogle kølige indenbords. Jeg regner endda med at lave mig en klon her senere på foråret, så der en "nem" øl på fad. Som Mikkel siger, så får den et hjemmebryg "fingeraftryk", så den sikkert ikke bliver så "almindelig" som den originale, hvilken jeg i øvrigt også drikker i ny og næ. ;) Jeg er ikke kræsen. Hverken med min øl eller min mad.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Broder Jacob
Indlæg: 508
Tilmeldt: 4. okt 2013, 19:33
Geografisk sted: Emmabodavej 19f, 4450 Jyderup

Re: Newcastle Brown ale

Indlæg af Broder Jacob »

Hej Mikkel
Det er svært at vide lige hvilke elementer i Beer-smith du gerne vil have indsigt i.

De vigtigste parametre er mæsketid og metode, hhv. hvor meget vand du skal bruge.

Hvad angår efter mæskningen, dvs. når du har skyllet mæsken igennem med dit spargevand og alene har "urten"tilbage altså den brune væske fra mæsken. Den bringer du til kogning dvs. så overfladen er aktivt boblende. Når urten koger tilsætter du din bitterhumle og afsætter 60 minutter til det. På et tidspunkt (eller flere) tilsætter du sin aromahumle f.eks. 15 minutter før bitterhumlen er færdig.

Har du en begynderbog om brygning, det er god vejledning?
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"