Fuglsang Hvid Bock
Redaktør: Co-Admin
Fuglsang Hvid Bock
Jeg sidder og drikker en Fuglsang Hvid Bock, og kunne egentlig godt tænke mig at lave en klon af denne fantastiske øl.
Når jeg læser indholdsfortegnelsen, så står der at den er lavet på bygmalt (ja, det havde jeg aldrig gættet ;)), stivelse, dextrose og humle.
Hvad betyder det? Er stivelsen majs??? Dextrose er vel noget man tilsætter for at få procenten op.
Læser man på deres hjemmeside om denne øl står der, at den er brygget på en lys malt. Er der nogen der måske ved hvad det kunne være for en malt?
Når jeg læser indholdsfortegnelsen, så står der at den er lavet på bygmalt (ja, det havde jeg aldrig gættet ;)), stivelse, dextrose og humle.
Hvad betyder det? Er stivelsen majs??? Dextrose er vel noget man tilsætter for at få procenten op.
Læser man på deres hjemmeside om denne øl står der, at den er brygget på en lys malt. Er der nogen der måske ved hvad det kunne være for en malt?
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
- Ludvig Holberg
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Fuglsang Hvid Bock
Ja den er jeg nu også fan af. Fuglsang laver nogle ganske fine øl. Jeg gætter på at stivelsen er stivelse fra malten. Havde der været majs i, mener jeg at det skal fremgå af varedeklarationen. Og dextrose er rigtig nok til at øge alkohol indholdet. Det er ligesom alm. hvidt sukker, men lavet af majs i stedet for sukkerroer.
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Fuglsang Hvid Bock
De skriver på hjemmesiden at øllet er en pilsner type, så tror I at det vil være ok at gære den med en pilsner gær? Den kommer i køleskab i 6 mdr. Ved 1-2 grader
The One. Lollipop'd and Swyped
The One. Lollipop'd and Swyped
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
- Ludvig Holberg
Re: Fuglsang Hvid Bock
Jeg havde tænkt mig noget alá:
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Men har ikke nogen ide om mæsketider, eller temperaturer. Eller hvornår dextrosen skal i. Er det først når man begynder kogning?
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Men har ikke nogen ide om mæsketider, eller temperaturer. Eller hvornår dextrosen skal i. Er det først når man begynder kogning?
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
- Ludvig Holberg
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Fuglsang Hvid Bock
For en lys/hvid bock ser det da fint ud. Men en traditionel bock har meget mere munich malt. Du kan læse en rigtig fin artikel om dem her.
http://beersmith.com/blog/2009/02/22/bo ... er-styles/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beersmith.com/blog/2009/02/22/bo ... er-styles/" onclick="window.open(this.href);return false;
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Fuglsang Hvid Bock
Min anbefaling er altid når man laver kloner - kontakt bryggeriet - oftest er de meget villige til at dele store dele af opskriften
Har haft sendt vores præcise opskrift til STOUT (en sweetstout på 8,2% med kaffe og CacaoNibs) og vores Belgiske Strong Ale på 8,8% til bryggere både her i landet og til bl.a. Norge.
Tror de fleste mikro bryggerier har samme holdning som jeg - Jeg mener at man som lille virksomhed ikke mister noget ved at lade håndbryggere lave kloner - tvært imod - så vil man jo gerne lave side by side sammenligninger - hvilket giver et salg :-D
Har haft sendt vores præcise opskrift til STOUT (en sweetstout på 8,2% med kaffe og CacaoNibs) og vores Belgiske Strong Ale på 8,8% til bryggere både her i landet og til bl.a. Norge.
Tror de fleste mikro bryggerier har samme holdning som jeg - Jeg mener at man som lille virksomhed ikke mister noget ved at lade håndbryggere lave kloner - tvært imod - så vil man jo gerne lave side by side sammenligninger - hvilket giver et salg :-D
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Re: Fuglsang Hvid Bock
Nu er Fuglsangs Hvide Bock jo en "lys" øl ;) , måske en anelse mørkere end en guldbajer. Hælder du den op, så tror jeg ikke det er let at se forskel. I beercalc ser jeg at den står som 13 EBC, hvilket faktisk er til den mørke side i forhold til Fuglsangs egen.MonkeyBrew skrev:For en lys/hvid bock ser det da fint ud. Men en traditionel bock har meget mere munich malt. Du kan læse en rigtig fin artikel om dem her.
http://beersmith.com/blog/2009/02/22/bo ... er-styles/" onclick="window.open(this.href);return false;
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
- Ludvig Holberg
Re: Fuglsang Hvid Bock
God idé, det kan da være at man skulle give det et forsøg!Tryfuss skrev:Min anbefaling er altid når man laver kloner - kontakt bryggeriet - oftest er de meget villige til at dele store dele af opskriften
Har haft sendt vores præcise opskrift til STOUT (en sweetstout på 8,2% med kaffe og CacaoNibs) og vores Belgiske Strong Ale på 8,8% til bryggere både her i landet og til bl.a. Norge.
Tror de fleste mikro bryggerier har samme holdning som jeg - Jeg mener at man som lille virksomhed ikke mister noget ved at lade håndbryggere lave kloner - tvært imod - så vil man jo gerne lave side by side sammenligninger - hvilket giver et salg :-D
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
- Ludvig Holberg
Re: Fuglsang Hvid Bock
Jeg tror sgu der er 10% kartoffelstivelse i, og at humlen er tettnang mit.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Fuglsang Hvid Bock
Hvad bygger du din antagelse på???admin skrev:Jeg tror sgu der er 10% kartoffelstivelse i, og at humlen er tettnang mit.
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
- Ludvig Holberg
Re: Fuglsang Hvid Bock
Mine smagsløg :-)
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Fuglsang Hvid Bock
Kan man bruge kartoffelmel, eller er det renset for alt hvad der er godt ?admin skrev:Jeg tror sgu der er 10% kartoffelstivelse i.
-
- Indlæg: 411
- Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
- Kontakt:
Re: Fuglsang Hvid Bock
Hvis Fulgsang følger retningslinierne for mærkning af øl over 1,2% sat af Bryggeriforeningen, som de er medlem af, skal man nok læse listen af ingredienser med forsigtighed.grøntoft skrev:Jeg sidder og drikker en Fuglsang Hvid Bock, og kunne egentlig godt tænke mig at lave en klon af denne fantastiske øl.
Når jeg læser indholdsfortegnelsen, så står der at den er lavet på bygmalt (ja, det havde jeg aldrig gættet ;)), stivelse, dextrose og humle.
Hvad betyder det? Er stivelsen majs??? Dextrose er vel noget man tilsætter for at få procenten op.
Læser man på deres hjemmeside om denne øl står der, at den er brygget på en lys malt. Er der nogen der måske ved hvad det kunne være for en malt?
mvh
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Fuglsang Hvid Bock
Yes, men det skal koges først.Exxon skrev:Kan man bruge kartoffelmel, eller er det renset for alt hvad der er godt ?admin skrev:Jeg tror sgu der er 10% kartoffelstivelse i.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;