Jeg har denne her opskrift på en weissbier der vandt DM i håndbryg 2006..
Jeg har dog ikke mulighed for at gære den ved de præcise tempratuere,da jeg ikke har et køkeskab til det.
Kan man ikke bare stille den ved stuetemperatur i hele gæringstiden og så omstikke den og stadig få en fin øl?
Har ikke selv smagt lige den weissbier, men er helt klart weissbier mand og jeg elsker de cremede og fyldige weissbier. Og har ladet mig fortælle at denne her weissbier ikke er vildt cremet. Men at jeg kunne tilføje lidt havregryn til den, men hvor mange gryn skal til før at det har en mærkbar virkning? ;)
Weissbier
Redaktør: Co-Admin
-
- Indlæg: 162
- Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05
Weissbier
- Vedhæftede filer
-
- image.jpg (936.16 KiB) Vist 11106 gange
-
- image.jpg (110.76 KiB) Vist 11106 gange
Re: Weissbier
Karboneret med 14,5g sukker/L .... Spændende!!! :)
Jeg synes bare du skal brygge den og sætte til gæring. Om den ikke rammer 100% opskriften betyder ikke en s***. -Det kan være den bliver bedre end originalen?
Jeg synes bare du skal brygge den og sætte til gæring. Om den ikke rammer 100% opskriften betyder ikke en s***. -Det kan være den bliver bedre end originalen?
Mbrew
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Weissbier
Jeg kan da læse der står 24°C i opskriften ??Jeg har dog ikke mulighed for at gære den ved de præcise tempratuere,da jeg ikke har et køkeskab til det.
keep it simple !
-
- Indlæg: 162
- Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05
Re: Weissbier
fjorgensen skrev:Jeg kan da læse der står 24°C i opskriften ??Jeg har dog ikke mulighed for at gære den ved de præcise tempratuere,da jeg ikke har et køkeskab til det.
Men der står også 16 grader ;)
-
- Indlæg: 162
- Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05
Re: Weissbier
Hvad med tilføjelsen af havregryn? Nogen der har et bud på det? ;)
Re: Weissbier
De 8 dage ved 16 grader er efter min mening unødvendig. Den burde være gæret færdig efter en uge. Du kan evt. lade den stå i to uger ved stuetemperatur.Mikkelroskilde skrev: Men der står også 16 grader ;)
Det virker som en meget klassisk maltsammensætning til en hefeweizen, så der er ingen grund til at tilsætte havregryn.